Hair-musikaalin tunnelmissa

Mitä mahtavinta maanantaita virtuaalipäiväkirjani seuraajat!
Mulla on ollut niin järkyttävän inspiroitunut olo viime perjantaisen musikaali-illan jälkeen, etten oikeesti meinaa pysyä housuissani. Hyppäsin perjantaina Jyväskylän junaan ja menin katsomaan Hair-musikaalia Jyväskylän kaupunginteatteriin. Tämä oli mun ensimmäinen kerta kyseisessä teatterissa. Mun isäni toimii siellä kapellimestarina ja sain häneltä liput tuohon toiseksi viimeiseen näytökseen. Mua vähän jännitti, sillä olin nähnyt musikaalista kertovan elokuvan hyvin kauan sitten ja vähän fiilistellyt soundtrackia ennen esitystä. Hairin musiikki on todella mun mieleen ja se on ihanan mukaansatempaavaa, vaikka joidenkin biisien sanoma onkin vähän rankempi.

Eka puoliaika oli täynnä upeita laulu- ja tanssinumeroita, kannabiksen katkuista iloittelua ja nauruhermojen kutkuttelua. Paljon huumoria, alastomuutta (siis ihan kunnolla :D), hyviä laulajia ja erikoisefektejä. Väliajalla kirjoitin kalenteriin muistiin, että varaa pitkästä aikaa tunti laulunopettajalle. Mä osaan laulaa ihan hyvin, mutta ei musta näillä taidoilla vielä musikaalinäyttelijää tule. Sitä pitää treenata, note to self.

Toinen puolisko oli vähän diipimpää, oltiin syvällä tripillä ja Vietnamin sota ja sen runtelemat ihmismielet korostuivat enemmän. Loppuhan ei ole mikään kovin iloinen, jos vähän voin spoilata. Viimeisen biisin kohdalla (The Flesh Failures / Let The Sunshine In ) mun posket vaan valui kyyneliä. Olin niin vaikuttunut Maria Lundin Sheilasta ja tämän kohtalosta. Vauva mahassa ja mies kaatunut sodassa. Ne pitkät tummat hiukset ja kauniit batiikkimekot hapsuine ja kudottuine liiveineen. Let the sunshine in. Tätä kirjoittaessa mulla menee kylmät väreet, kun kyseinen biisi soi samalla kuulokkeista.  Mua harmittaa ihan älyttömästi, että kerkesin näkemään tämän esityksen vain kerran. Viimeinen veto oli seuraavana päivänä lauantaina ja sillon mun piti jo matkata takaisin Helsinkiin. Kotimatka teatterilta isäni luokse meni siinä, kun fiilisteltiin isäni kanssa musikaalia, teatteria ja tätä alaa kokonaisuudessaan suut vaahdoten.

On kyllä huikeeta, että vaikka äitienpäivänä just fiilisteltiin pitkät pätkät meidän äidin ja tyttärien ainutlaatuista suhdetta, niin mulla (ja siskoilla myös) on isäni kanssa niin paljon yhteistä. Jaetaan niin valtava rakkaus teatteria ja erityisesti musiikkia kohtaan. Voi vitsit. Ollapa joskus musikaalinäyttelijänä. Eikä tämä pelkäksi unelmoinniksi tule jäämään, siihen ainakin pyrin!
Halusin käyttää tähän postaukseen näitä aivan ihania hippihenkisiä kuvia, jotka Anni napsasi musta maaliskuussa.
Hippityyli on aina ollut mieluinen, erityisesti keväisin ja kesäisin, mutta tässä Hair-huumassa se iskee ja kovaa!!!

paita / Stradivarius
farkut / Carlings * saatu
korvikset/ Glitter

 

Tässä siis julkinen iso kiitos Jyväskylän kaupunginteatterille. Saitte aikaan ihan mielettömän upean show’n, jota tulisin katsomaan vaikka kerta viikkoon, jos vielä vaan voisin. Harmittaa, että hehkutukseni täällä blogissa tavoittaa sellaisia lukijoita, jotka eivät enää pääse näkemään tätä kyseistä musikaalia. Onneksi ensi syksynä pääsee taas musiikkiteatterin pariin, samaisessa paikassa nimittäin alkaa pyörimään myös Phantom – Pariisin oopperan kummitus!

Kyllä se Hair vaan vei mun sydämen. Toistan nyt itseäni kuin rikkinäinen levy, mutta se vaan oli niin pirun kova. Puhenäytelmänä ei välttämättä toimisi, mutta se musiikki ja tanssi. Toisen näytöksen alussa nähtiin myös todella mageeta riipunta-akrobatiaa, jota katsellessa piti ihan kunnolla siristää silmiään. Huomasi kyllä, että osa näyttelijöistä oli myös sirkuksen ammattilaisia!
Jos jossain päin maailmaa näette mainoksia tästä esityksestä, niin käykää ihmeessä katsomassa.
Mä laitan tähän loppuun vielä mun lempparibiisit Hairista.

Aquarius

I Got Life

Hare Krishna

The Flesh Failures / Let The Sunshine In

 

 

Kivaa maanantaita!

P.S. Kiinnostaisiko teitä päivä mun kanssa -postaus? Mä tykkään itse ehkä jopa eniten lukea niitä, ihan kunnon aikataulujen kanssa siis. Mitä on tehty ja syöty mihinkin aikaan, ne on musta tosi mielenkiintoisia. Pistä kommenttiboksiin juu vai buu!

 

<3 J