Viisauksia äidiltä

Ihanaa äitienpäivää kaikki äitihahmot <3

 

Mun ja pikkusiskoni Even äitienpäivälahja äidillemme oli yllätysyö St.George -hotellissa.
Annettiin äidille vain ohjeet tulla Helsingin Rautatieasemalle kello viisi, ja siitä sitten hipsittiin yhdessä hotellille. Huone oli aivan ihana, siellä odotti hedelmälautanen valmiina, iso muhkea sänky ja todella nätti sekä tilava kylppäri. Aineettomat lahjat ja elämykset on kyllä parhaita, onnistuttiin yllättämään äiti siis toden teolla. Spa-osastolla törmättiin muuten Linda Ekrothiin, hauska sattuma!

Lillumisten jälkeen lähdettiin sormet ja varpaat rusinoina laittautumaan huoneeseen ja sieltä kipitettiin ysin jälkeen Brondaan syömään.
Viimeksi käytiin siellä kun meidän sisaruskatraan nuorimmainen täysi-ikäistyi about puoltoista vuotta sitten. Otetiin Menu Bronda ja tykättiin toden teolla, erityisesti merenelävät ja ravioli oli mun mieleen. Ainoa pikku miinus tuli toisen pääruuan suolaisuudesta. Ehkä siihen oli vahingossa tullut tuplana suolat, ken ties.

Vaikka asunkin keskustassa, oli silkkaa luksusta päästä parissa minuutissa ravintolapöydästä takaisin hotellille ja köllimään muhkeiden peittojen alle.
Me muuten nukuttiin siskonpedissä siinä isossa pedissä kaikki kolme, paitsi äiti tosin hipsi yön aikana lisävuoteelle. Raukka parka 😀

Iso suositus tämän tyyppiselle lahjaidealle, staycationille!  Oli ihanaa höpötellä kaikessa rauhassa, välillä itkettiin ja välillä naurettiin. Niin harvoin enää tulee yökyläiltyä äidin luona, niin nyt saatiin aimo annos toistemme seuraa, ja mikä parasta, ilman kiirettä mihinkään.
Syötiin tänään aamulla kaikessa rauhassa aamiaista vasta kymmenen aikaan (aamiainen oli St.Georgessa pienoinen pettymys!) ja iltapäivällä käytiin moikkaamassa mun poikaystävän perhettä, ja erityisesti heidän pientä minibullin pentua Moosesta.

Juteltiin tän vuorokauden aikana niin paljon kaikkea syvällistä. Meistä lapsista, kasvatuksesta, perheestä, rajoista ja rangaistuksista. Kyseltiin myös siskon kanssa äidiltä muutamia henkilökohtaisia kysymyksiä äitiydestä. Sain myös luvan jakaa kysymykset ja niiden vastaukset täällä blogissa, musta nää oli aika hellyyttäviä!

Tässä siis tulee, äitienpäivän kunniaksi,

viisauksia á la minun äitini.

 

 

 

Mitä äitiys sinulle merkitsee?

Perhettä, yhteenkuuluvuutta, turvaa, lähimmäisenrakkautta, välittämistä ja huolenpitoa.

Minkä ikäisenä tulit ensikerran äidiksi?

28-vuotiaana. 

Koitko, että se oli hyvä ikä ?

Kyllä se sillon tuntui hyvältä. Jälkikäteen mietin, että olisi hetken voinut vielä odottaa. Ihan hyvä oli! 

Toinen lapsi syntyi 32-vuotiaana, kolmas 34-vuotiaana. 

Tiesitkö aina, että haluat kolme lasta?

Kyllä, se oli hartain toiveeni ja salaa toivoin, että kaikista kolmesta tulisi tyttöjä. Ja haaveeni toteutui!

Ihailin jo lapsena serkkutyttöjäni Annea, Riittaa ja Päiviä.  Tätini Liisa puki heidät aina ihanasti yhteensopiviin vaatteisiin. Siitä oma unelma taisi lähteä…

Halusitteko tietää sukupuolen kenenkään lapsen kohdalla?

Ei, halusimme pitää jännityksen loppuun asti. Päätös tehtiin yhdessä, eikä kumpikaan alkanut painostamaan että selvitetään nyt kumpi sieltä tulee.

Mitä sanoisit nyt tulevalle äidille /nuorelle odottavalle itsellesi?

Ehkä vähän rennomminkin olisin voinut ottaa…
Kaikki tulee menemään lopulta hyvin. Tottakai kun kaikki on uutta, ihminen helposti stressaa kun kaikkea ei voi osata. Turhaa stressiä pitää välttää. Ja nauttia siitä hetkestä kun lapset on ihan pieniä, se ei kauaa kestä.

 

 

Ihanaa sunnuntaita ja pian palaan teille Ateenan matkavinkkien kanssa 😉

 

<3 J