Kolme sisarta ja kylmää hikeä

Hiphei ja kivaa lauantai-iltaa, mulla on nyt aivan uunituoreessa muistissa juuri nähty Anton Tsehovin näytelmä Kolme sisarta.
Käytiin kaverini Elinan kanssa Kansiksessa tsekkaamassa Emmi Parviaisen, Marja Salon ja Elena Leeven tähdittämä näytelmä ja tykättiin molemmat, olin jo alusta asti ihan myyty kuinka hienoilla efekteillä nykyteatteria tehdään.
Ainoa mistä en tykännyt näytelmässä oli mun oma vointi. Mua yskitti niin pirusti koko 3 tuntia (väliajalla onneksi ei ne yskimiset luonnollisestikaan haitannut niin paljoa…). Oli kurkkupastilleja, vesipullo ja kaiken maailman suihkeita ja tyynyjä mukana. No ei sentään tyynyjä mutta ois sietänyt olla 😀 Sain ujosti rykiä kasvot farkkutakkiin hautautuneena varmaan 50 kertaa, pahinta tässä on se kun kurkkua kutittaa niin maan pirusti mutta sieltä ei i r t o a mitään. Sit sama kohta minuutin päästä uusiksi.
Tätäkin postausta kirjoittaessa oon yskinyt keuhkoihini muutaman mustelman lisää… Toivottavasti tää pian tästä.

”Elämä on kuin mansikka. Yksi puraisu ja se on jo ohi.”
-Maša-

Mutta siis, takaisin näytelmään! Prozorovin siskokset elävät kaikki hieman tylsistyneinä syrjäseudulla ja haaveilevat muutosta Moskovaan, Olga opettaa ja kokee että elämä on kolmekybäsenä ja ohi, keskimmäinen Masha taas on nuorena avioitunut miehensä kanssa ja kyllästynyt tähän ja nuorin Irina haluaa löytää Moskovaan ja löytää sieltä rakkauden.

Eritysesti ensimmäisen puoliajan todella moderni ja visuaalinen osuus viihdytti, isoilta screeneiltä näytetyt videot suoraan lavalta, karaokepätkät, muutama tanssikohtaus ja huumori uppos täydellisesti. Kunnon iloittelua ja karnevaalimeininkiä alkuun, traagista ja synkempää loppuun. Toisen puoliajan lopussa mua alkoi väsyttämään ja flunssainen olo alkoi pahentua ja hiipiä takavasemmalta entisestään. Ehkä sen takia alkoi tuntumaan vähän siltä että noniin C’mon tytöt, kamat kasseihin ja menoks sinne Moskovaan, nyt surkuttelu sikseen. Suosittelen kuitenkin erittäin lämpimästi, todella päräyttävä teatterikokemus jos tuota termiä nyt kehtaa käyttää…

 

Ja loppuun tärkein, eli mitä otettiin väliajalla. Skumpat, tietysti,  mutta nestemäisen evään lisäksi mä otin ihan törkeen hyvä mozzarellasämpylän ja Ellu vetäs lohileivän. Niille isot peukut, oli hyvvee!

 

<3 J