Kolme loistavaa tärppiä Syö! -viikoille

Hyviä vinkkejä Syö- viikkojen ravintoloihin Helsingissä, testissä perulainen, thaimaalainen ja japanilainen keittiö.

Ravintoloissa notkuminen hyvän ruuan (ja seuran!) parissa on yksi lempiharrastuksistani. Mulla on monta vakkaripaikkaa missä käyn, tilaan aika usein myös lempparirafloissa aina saman annoksenkin vielä. Olen siis välillä ehkä vähän tylsä. Ulkona syöminen on harrastuksena suht’ hintavaa hommaa, varsinkin jos sitä treenata tehdä enemmän kuin kerran-pari viikossa.

Nyt kuitenkin kympin viikot eli Syö -viikot mahdollistavat edullisesti illastamisen monessa kaupungissa, ravintolat jotka kympin viikoilla ovat messissa, ovat valinneet muutamia annoksia valikoimastaan jotka maksavat vain 10€.

Helsingin lisäksi Syö- viikot on käynnissä Tampereella, Turussa ja Lahdessa. Kampis on käynnissä vielä 5 päivää, eli syödä ehtii vielä ens viikon jokaisena arki-iltana!

Mä oon testaillut muutamia ravintoloita viime viikkojen aikana ja poimin teille nyt kolme loistavaa tärppiä ja käymisen arvoista ruokapaikkaa.

Cevicheria

Perulainen keittiö, kolme kympin annosta joista oon maistanut itse vaan Ceviche Clasicoa. Iso suositus jos kalaruuat on mieleen. Mulle tulee ihan vesi kielellä tätä vaan kirjoittaessa. Ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva limetillä raakakypsytettävä kalaruoka, joka usein lepää leche de tigressä, eli ”tiikerinmaidossa” eli kastikkeessa jossa on mm. limen mehua ja yrttejä. Mulle perulainen keittiö tuli tutuksi ensimmäistä kertaa Limassa kun olin moikkaamassa siellä opiskelevaa poikaystävääni. Cevicheä maistoin Perun reissun jälkeen myös ravintola Pastorissa. Cevicherian ceviche hakkaa mun mielestä Pastorin cevichen 6-0.

Tamarin

Thaikkuruuan suurena ystävänä vinkkaisin myös listalle Tamarinin Green Curryn tofulla tai kanalla. Molempi parempi! Menussa lukee tulisuusasteen kohdalla kolme chiliä, mutta se ei oikeesti ole mikään supertulinen. Just sopiva.

 Haiku Kämp garden 


Taisin mun ystäväkirja -postauksessa kertoa kuinka rakastan sushia joten olisi hassua että yksikään sushipaikka pääsisi tälle listalle. Monissa sushibuffeteissa käyneenä Haiku on noussut mun ranking listoilla korkealle. Sopivasti erilaisia susheja sekä lämmintä ruokaa ja keittoa. Kivat salaatit ja raikasta hedelmäsalaattiakin ollut! Mä tykkään ottaa sushin lisäksi aina reilusti kasviksia ja salaattia kylkeen, monissa paikoissa tää freesi osuus on hieman nihkeä, mutta Haikussa kylkiäiset itse sushin lisäksi on erittäin jees!

 

 

Ootko sä käynyt vielä syö- viikoilla syömässä, jos oot niin mikä mesta on paras?
Hyviä vinkkejä saa laittaa jakoon <3

<3 J