Koko hiustenmuotoilu yhdellä laitteella

Kaupallinen yhteistyö: Dyson

Kuten huomata saattaa, joulu hiipii kotitalouksiin kuin varkain. Se tulee ja yllättää takavasemmalta ja ennen kuin huomaatkaan, on joulu jo ohi. Kuitenkin ennen tätä höyhenen hentoa ohikiitävää hetkeä vallitsee täysin toisenlainen tunneloisto. Stressi ja ahdistus ottaa vallan, kun aivan liian kuumassa toppatakissa ja paksussa pipossa säntäilet kauppakeskuksessa kaupasta toiseen etsien juuri niitä oikeita konvehteja ja sitä tiettyä kumppanisi toivomaa urheilukelloa. Herätelahjaostoksena mukaan tarttuu myös täysin vääränkokoinen villapaita, joka kutittaa kantajaansa jokaisesta paljaasta ihonnurkasta, mutta josta vastaanottaja ei koskaan kehtaa sanoa sinulle halaittua sanaakaa.

Sellaista se joulunaika on. Hälinää, vilinää huisketta ja valmistelua. Hääräystä. hermojen kiristelyä, hihitystä ja huolehtimista. Tai sitten asiat voi tehdä vähän yksinkertaisemmmin ja esimerkiksi kutsua itse itsensä valmiiseen juhlapöytään. Oman kortensa voi kantaa helposti kekoon marssimalla valtiomme omistamaan alkoholin myynnin monopoliyritykseen, nykäisemällä siellä paikallisen conossieurin hihasta ja kantamalla ulos kinkun kanssa sopivasti symbioosissa kulkevan mehun värisen nesteen. Itse tukeudun tänäkin vuonna tähän taktiikkaan.

Nyt kun kahden ensimmäisen kappaleen ja muutaman sivistyssanan verran sain leikkiä itseäni fiksumpaa, on aika palautua takaisin maanpinnalle. Kuten olen varmasti monessa mielessä selväksi tehnyt, en ole kovinkaan fanaattinen jouluihminen. Olen joutunut kuitenkin tekemään joitain myönnytyksiä, sillä parisuhde tunnetusti on kompromissi. Tämän kompromissin vuoksi meillä tönöttää olohuoneessa parhaillaan kuusi varisuttamassa neulasiaan ympäri kämppää ja partsin ikkunassa hohtaa jouluntähti. Yleensä en myöskään tykkää antaa ”turhaa krääsää” lahjaksi ja mielestäni myös aikuisten kesken täysin lahjattomatkin joulut toimivat todella hyvin. Tästä syystä tänä vuonna antamani joululahjat olivat oikeasti tarveasioita, kuten mikro, leivänpaahdin ja ilmankostutin makkariin. Nämä lahjat myös avattiin etupeltoon, koska niille oli heti käyttöä. Ja olipa Jollekin riemuissaan, kun 6 kuukauden jälkeen hän vihdoinkin saa taas lämmintä ruokaa! 😀 Tällaisella vanhalla fitness-ketulle kylmien juureksien popsiminen nyt ei ollut temppu eikä mikään.

Yksi joulutraditio minulla kuitenkin on. Ja se on itselleni yhden mieluisan lahjan ostaminen. Joinain vuosina se on ollut jotain oikeasti tarpeellista (kuten uusi matkalaukku vanhan hajonneen tilalle) ja joinain vuosina jotain aivan hömpänpömppää. Ja kuten huomata saattaa, meikäläisen kuontalo on tässä viime aikoina muuttunut reilummalla kädellä. Päälakikarvoitukseni ei siis suinkaan kasvanut 30 senttiä yhdessä yössä ja blondaatunut itsestään, vaan päähäni iskettiin hiustenpidennykset ja tehtiin reippaampi vaalennus. Olin jo pitkään halunnut kokeilla pidennyksiä, joita minulla ei koskaan aiemmin ole ollut, mutta jotenkin  tämä aina vain jäi ajatuksen tasolle. Kunnes yhden viikon sisään sain kuulla näyttäväni ensin Antti Holmalta ja sen jälkeen Sami Kuroselta. Eikä siinä, varsin vetävän näköisiä kavereita kummatkin, mutta tässä ajatuksen muhinnan kanssa nämä olivat viimeiset naulat arkkuun ja marssin seuraavalla viikolla pidennysten asentamiseen. 😀 Siinäpä se joululahja sitten itselleni tältä vuodelta.

Blondaaminen on aina rankkaa hiuksille ja nyt varsinkin näiden pidennysten kanssa saa olla tarkkana, ettei kuormita hiusta liikaa erilaisilla raudoilla ja muotoiluvempeleillä. Olin jo aiemmin saanut Dysonin Airwrapin käyttööni ja nyt oli aika päästää se todelliseen testiin: kuinka se toimisi näin pitkien ja paksujen hiusten kanssa. Airwrap on pelannut vallan mainiosti lyhyeen tukkaani, mutta tässä pitkässä tulisi olemaan enemmän haastetta. Rakastan Airwrapin hellävaraisuutta ja siksi aloinkin sormet ristissä testaamaan miten kävisi tämän harjan kanssa.

Airwrap toimii siis yksinkertaisuudessaan niin, että hiustenpesun jälkeen hiukset kuivataan lähes kuiviksi fööni-pään avulla. Airwrap ei käytä misssään vaiheessa paahtavaa kuumuutta, eli se todellakin säästää hiusta jokaisessa muotoilun vaiheessa. Kun hiukset ovat melkein kuivat (n. 15-20% kosteutta voi jättää hiukseen), vaihdetaan siihen haluttu muotoilupää. Itse tykkään eniten paksummasta kiharasta, joten sitä tulee käytettyä ylivoimaisesti eniten. Tällä saa rennonnäköistä ”surffi-kiharaa”. Kiharrettavaan osioon tartutaan niin, että latvaan jää n. 10cm hiusta ja tuodaan Airwrap lähelle hiusta, jolloin se imaisee hiuksen ympärilleen. Hius kuivuu loppuun tällä päällä ensin käyttäen lämpimämpää ilmaa ja sen jälkeen jäähdyttämällä kihara viileällä puhalluksella. Kun hiusosio on loppuun kuivunut ja jäähdytetty tuloksena on kaunis kikkura.

Jätä latvaan 10cm hiusta
Tuo Airwrap lähelle hiusta, jolloin se imaisee sen ympärilleen
Anna hiuksen kuivua loppuun ja jäähdytä
Toista koko tukalle

Ja kuten arvata saattaa, niin kyllähän näin tehokkallaa pelillä pitkäkin tukka laitettiin kondikseen. Hellävaraisuuden jälkeen heti seuraavaksi paras asia Airwrapissa on ehdottomasti se, että tässä on kaikki hiustenlaittoon tarvittavat ominaisuudet yhdessä laitteessa. Erilaisten päiden ansiosta sillä voi kihartaa (loivaa tai tiheämpää), föönata, siloittaa ja tuuheuttaa. Nyt ei siis enää tarvitse montaa erillistä laitetta, kun tässä on kaikki yhdessä vempeleessä. Näppärää myös vaikkapa matkoilla!

Kun omassa työssä joutuu alituiseen kärtsäämään ja laittamaan tukkaa vähän väliä, niin sitä haluaa olla isolla kädellä hellä ainakin kotona muotoillessa. Niinpä minusta on tullut toisinaan jopa hieman ylitarkka käyttämistäni hiustenmuotoilutuotteista ja -laitteista. Jos siis yhtään oman pään kunto kiinnostaa, niin tässä erittäin hyvä lahjaidea joko itselle tai pukinkonttiin. Jos en olisi jo lahjaa itselleni ostanut ja minulla ei olisi entuudestaan Dysonin Airwrappia ollut, tämä olisi todellakin ollut varteenotettava määlahja jouluna 2019.

Täältä tutustumaan joulun hiusystävällisimpään lahjaan. <3