Kodinhengetär, jonka sinäkin tarvitset!

Kaupallinen yhteistyö: Dyson

Moni meistä tietää, miten tahmaiselta siivouspäivät saattaa toisinaan tuntua. Jo pelkästään imurin kaivaminen kaapista tuntuu pieneltä suoritukselta ja sitten vasta pitäisi alkaa heiluttamaan hihoja.. Toisen kautta kuitenkin palkintona on puhdas koti, joka on rehellisyyden nimissä yksi maailman parhaista tunteista. Miten siivoushetkistä saisi siis tehtyä hitusen mukavampia?

Siinä missä golfkin, väitän että siivoaminen on välineurheilua. On huomattavasti vaivattomampaa tarttua tuumasta toimeen, kun vehkeet on kunnossa. Jos esimerkiksi imuri heittää jokaikisellä töpselinvaihtamalla sulakkeet nurin (allekirjoittaneen vanha vekotin) tai imuteho on kuin hampaatomalla mummolla keittopäivänä, ei se suoranaisesti ainakaan lisää siivousintoa.

Vaikka siivoaminen äkkiseltään ajateltuna tuntuu vastenmieliseltä ajatukselta, on sillä kuitenkin kääntöpuolensa. Itse koen sen olevan hyvinkin terapeuttista, sillä oman kädenjälkensä näkee hyvinkin konkreettisesti ja välittömästi. Siivoaminen on myös hyvää puuhastelua arkiliikunnan nimissä ja jos oikein nokkelaksi heittäytyy, voi siihen yhdistää muutamat ekstrahypyt ja -liikkeet, jolloin päivän liikuntakiintiönkin saa samalla täyteen.

Mitä imurointiin tulee, olen mennyt vuosia vanhalla rotiskolla, joka todellakin teki yllämainitsemiani tepposia. Nyt on kuitenkin vihdoinkin koittanut se historiallinen päivä, kun olen saanut astetta tehokkaamman työtoverin hoitamaan siivouspäiviä kanssani. Dyson V11 on muuttanut talouteemme ja vain muutamien viikkojen yhteiselon jälkeen voin jo kertoa, että tästä on selkeästi kuoriutumassa pitkäkestoinen, ellei jopa elinikäinen suhde.

Dyson V11 on harvinaisen tehokas kaveri, sillä sen imuteho tehokkaampi, kuin missään muissa johdottomissa imureissa. Ja vaikka stereotyyppisesti usein väitetään, että äly ja voima ei asu samassa päässä, niin poikkeus kuitenkin vahvistaa tässä kohtaa säännön. V11 imurissa on 3 erilaista puhdistustilaa jokaiselle tehtävälle. Se toisin sanoen tunnistaa ja sopeutuu erilaisille lattiapinnoille ja puhdistaa joka puolelta kotia.

Koska kehitys kehittyy, on V11 imurissa myös nykyaikainen LCD-näyttö, joka pitää kantajansa koko ajan kärryillä siitä, millä suoritusteholla painetaan menemään, milloin huolto on ajakohtainen ja kuinka paljon virtaa masiinassa on jäljellä. Yhdellä latauksella tätä johdotonta imuria pystyy käyttämään noin 60 minuuttia, joka riittää hyvin (ainakin meidän kohdalla) kämpän läpikotaiseen imuroimiseen ja vielä jäisi ylimääräistäkin aikaa. Koska johdoton imuri on myös henkisesti helpompi kaivaa kaapista, saa jo pienellä kodin pikasiivouksella aikamoisen faceliftin aikaan ennen vieraiden tuloa. Kelläpä meinaan ei keittiö toisinaan hukkuisi leivänmuruihin ja eteinen tämmöisillä ilmoilla rapaan ja pikkukiviin!

V11 imurin mukana tulee sankoin joukoin erilaisia suulakkeita. On pehmeää pölyharjaa, moottoroitua miniturbiinia, pinttyneen lian harjaa, yhdistelmäsuulaketta, rakosuutinta ja soft rolleria.. Toisin sanoen ei ole aikaa eikä paikkaa, joita ei näillä päillä saisi putsattua! Paitsi ehkä omatunto, jos sen päällä on paljonkin painoa.

Jos pitäisi nimetä yksi asia, joka imuroinnissa tökkii eniten, on se varmastikin täyden pölypusiin aiheuttama heikentynyt imuteho. Siihen kun lisätään päälle se, että olet unohtanut edellisellä kauppareissulla ostaa pölypusseja (tää menee muuten vanulappujen ja käsisaippuan kanssa samaan kategoriaan, näitä ei koskaan muista ostaa kun käy kaupassa!) Niin aika äkkiä saadaan aikaan tilanne, jossa heilut puolitehottoman imurin kanssa kotona hiki hatussa ja seuraavana aamuna viimeistään huomaat neljäkymmentäseitsämän erilaista töhnää ja villakoiraa pitkin nurkkia pyörimässä. 

V11 imurin imuteho ei heikenny edes säiliön pullottaessa. Ja mikä parasta, säiliö on helppo ja nopea tyhjentää vaikka kesken imuroinnin, eikä pölypusseja tarvita laisinkaan. Näin kaksi ongelmaa poistuvat yhdessä. Enää ei tarvitse muistaa pölypusseja kaupasta ja imuteho on vakio. Säästyy harmaita hiuksia sekä tupladuuni!

Mikäli taloudessasi asustaa ylimääräisiä villakoiria, V11 vilauttamalla pääset niistä heittämällä eroon. Näppärällä johdottomalla imurilla ylettää vaivattomasti vaikeisiinkin paikkoihin ja kodin pikasiivouksista tulee kivuttomia ja entistäkin nopeampia. Jos kaipaat pientä hermojen säästelyä kodinaskareissa, suosittelen tutustumaan tähän kodinhengettäreen, sillä saat Dyson V11 100 päivän palautusoikeuden!