Mitä muuttaisin omassa elämässäni?

Mistä tietää, että tekee elämässä niitä asioita, jotka OIKEASTI tekee sut onnelliseksi? Joskus sitä tulee käytettyä kallisarvoista aikaa sellaisiin asioihin, jotka vievät ihan hirveästi energiaa, ilman että niistä jää kuitenkaan juuri mitään hyvää käteen. Tällaisia voivat olla vanhat kaavat, joita vain rutiininomaisesti noudatamme, ihmissuhteet tai vaikka harrastukset, jotka eivät välttämättä ole meidän itsemme ”valitsemia”

Ensimmäisenä haluan tarkentaa ajatustani näistä harrastuksista. Monesti on kuullut jonkun sanovan, että harrastaa jotain lajia, koska a) joku odottaa sitä sinulta (esim. vanhemmat), b) se on trendikästä c) niin vain kuuluu tehdä. ”Mä kyllä inhoan juoksemista, mutta pakko kai se on käydä lenkeillä, kun pitää pitää kuntoa yllä.” Juokseminen toki on erittäin hyvä kuntoilumuoto, mutta maailma on pullollaan muitakin kokeilemisen arvoisia lajeja, joista kyllä  löytyy jokaiselle jokin! Eli onko harrastus loppujen lopuksi sellainen, josta oikeasti saat itse virtaa ja joka tuo sinulle tarmoa arjen keskelle, sen sijaan että jo aamuinen ajatus illan lenkistä alkaa ahdistamaan?

Myrkyllisiä ihmissuhteita on varmasti meillä kaikilla ollut jossain vaiheessa elämää. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä helpommin näistä tulee hankkiuduttua eroon. Voi olla niitä, jotka haluavat vain hyötyä sinusta tai sitten sellaisia ihmisiä, kenen kanssa ajatus vaikkapa ystävyydestä ei kulje samalla aaltopituudella. Mikä tahansa se syy onkaan, törmäykset tuntee yleensä parhaiten yhteisen ajanvieton jälkeen. Silloin olo on kuin jyrän alle jääneellä ja tuntuu että on antanut kaikkensa.

Mitä tulee rutiineihin, ne voivat toisinaan olla hyvinkin energiaa vieviä. Tietenkään kaikki arjessa ei aina ole hauskaa ja ruusuilla tanssimista, mutta voisiko olla jotain pieniä asioita, joilla arjesta saisi tehtyä vähän mielekkäämpää? Välillä tulee ajateltua asioita turhankin monimutkaisesti, kun vastaukset voivat olla yllättävänkin lähellä.

Olen miettinyt, miten omasta elämästä saisi tehtyä sen parhaan mahdollisen version. Välillä sitä tosiaankin ajattelee, että on pakko lähteä merta edemmäksi kalaan, nähdäkseen lähelle. Vastauksia olen saanut itselleni esittämällä vain yhden kysymyksen: Mitä tekisin, jos kaikki olisi mahdollista?

Tähän kysymykseen vastaamalla pääsin aika hyvin käsiksi omaan arvomaailmaani ja siihen, mitä todella haluan. Yllättävää kyllä, kovinkaan moni asia ei muuttuisi siinä tilanteessa, jos kaikki olisi mahdollista. Isoin asia, jonka muuttaisin, olisi ajankäyttö töiden ja vapaa-ajan välillä. Viime aikoina olen joutunut kohtaamaan erilaisia haasteita, jotka ovat saaneet minut kyseenalaistamaan välillä liiankin korkeaa työmoraaliani. Olen ymmärtänyt olevani haavoittuvainen ja oppinut näkemään heikkouteni selvemmin. Olen myös tajunnut, etten olekaan voittamaton.

Mulla on paljon asioita, joita haluan vielä tehdä ja toteuttaa. Nyt on kuitenkin aika vetää vähän jarrua. Täältä noustaan kuitenkin taas vahvempana kuin koskaan.

Xoxo,

Janni