Allergikot HOX!! Joko olet kokeillut tätä helpotusta?

Kaupallinen yhteistyö: Dyson

Siite- ja katupölystä kärsivät käsi ylös än-yy-tee-HÄTSIUUU!! Kuulostaako tutulta? Jep, sama täällä. Vaikka rakastan kevättä, sen tuomaa valoa ja energiaa, niin silläkin on jokavuotuinen kääntöpuolensa. Nokka on tukossa, silmiä kutittaa, aivastuttaa ja happi ei kulje lenkkeillessä optimaalisella tasolla.

Olen pitkään miettinyt erilaisia vaihtoehtoja siitepölyongelman helpottamiseksi. Sitä kun on kovin ikävää näyttää maanantaina siltä, että viikonloppu on venähtänyt pitkäksi punoittavien silmien vuoksi, vaikka oikeasti olet istunut kiltisti koulun penkillä koko viikonlopun. Eikä sekään ole kovin kivaa, että palaverissa kaikki siirtyvät pöydän toiseen päähän istumaan, koska pelkäävät saavansa sinulta flunssan. Allergialääkkeitä olen toki popsinut jo jonkin aikaa ja ne helpottavatkin oloa. Mutta miten voisi maksimoida helpotuksen?

Heräsi kysymys erilaisista tavoista puhdistaa sisäilmaa pölystä kotikonstein. Sain testiini Dysonin Pure Cool Me:n, joka on hirmuisen näppärä ”henkilökohtainen” ilmanpuhdistaja, joka kokonsa puolesta siirtyy paikasta toiseen vaivatta. Yöksi sen saa siirrettyä makuuhuoneeseen ja päivisin se on toimistossa jokaisen allergikon paras kaveri! Niin ja heidän, kenellä ei välttämättä ilmanvaihto pelaa kesähelteillä ihan toivotulla tavalla.. *Flash back viime kesään*

Mitä kaikkea Pure Cool Me sitten oikein puhdistaa ilmasta? Käytännössä kaiken. Kuten käyttäjänsäkin, se on kokoonsa nähden piskuisen tehokas masiina, poistaen jopa 99,95% erilaisista saasteista, joita ilmassa leijailee. No nyt varmasti monella heräsi kysymys, että mitä saastetta sitä nyt kotona olisi. Samaa ajattelin itsekin, ennen kun tutkin aihetta. Nimittäin esimerkiksi joistain huonekaluista (kuten sohvista) voi irrota erilaisia kemikaaleja ilmaan. Lisäksi kasvit ja kukat tuovat omat näppinsä peliin, puhumattakaan siitä, jos pitää ikkuinoita tai ovia kotona auki. Tällöin myös ilmansaasteet jolkottelevat iloisesti suoraan peremmälle. Eritoten näin keskustassa asuvalle.

Allergia voi vaikuttaa merkittävästi mm. keskittymiskykyyn sekä nukkumiseen. Mielestäni on helpottava ajatus, että voin taata itselleni työrauhan ja puhtaan ilman omalla kotitoimistollani ja samalla pitää huolen, että makuuhuoneessa myös on raikas ilma. Ja koska kaikkihan tässä kesän helteitä jo kovasti toivotaan, niin lämmin suositus on myös hommata tänä kesänä ajoissa ilman viilennin ja/tai tuuletin. Koska siinä vaiheessa kun helteet ovat jo päällä, on myöhäistä lähteä ostoksille, koska muutama muukin on halunnut kotiinsa viilennystä. Pure Cool Me:ssä on itsessään myös tuuletin, joka viilentää puhtaalla filteröidyllä ilmalla, eikä pöllytä jo valmiiksi pölyistä ilmaa naamalle.

Mun tämän kesän paras kaveri on myös kovin tottelevainen yksilö. Puhallusvoimakkuutta voi säädellä näppärästi kaukosäätimestä (jossa on muuten magneetti, jolla se kiinnittyy itse runkoon. Kerrankin pysyy kaukosäätimet tallessa!), kuin myös laitteen tuuletus suuntaa. Sen saa pyörimään 70 astetta tai puhaltamaan tasaisesti tiettyyn pisteeseen. Siihen saa asetettua myös uniajastimen alkaen 30 minuutista aina 8:aan tuntiin. Niinpä itse saa keskittyä näkemään kauniita unia, kun Pure Cool Me hoitaa viilennyksen ja ilman puhdistuksen!

Ja tulipa muuten vastaan jokunen aika sitten eräs artikkeli, jossa listattiin erilaisia oireita, joita siitepöly saattaa aiheuttaa. Niistä hieman erikoisempia olivat mm. kutiavat korvat, voimakas väsymys ja turvonneet silmäluomet. Nämä toki niiden muiden vähän yleisempien oireiden lisäksi. Kyllähän se nyt pidemmän päälle rupeaa ottamaan aivoon, jos on viikosta toiseen väsynyt (tämä johtuu siis siitä, että elimistön vasta-aineet reagoivat hengitettyyn siitepölyyn vapauttamalla histamiinia ja muita välittäjäaineita), vaikka kuinka yrittäisit pitää huolta jaksamisestasi ja hyvinvoinnistasi. Tai että silmät on aamuisin niin turvonneet, että joku voisi luulla sinun nielleen kokonaisen soijapurkin.

Allergiakautta ei valitettavasti voi juosta karkuun, mutta ainakin sitä vastaan voi taistella. Ja tänä vuonna mä vedin ässän hihasta ja otin astetta järeämmät aseet käyttöön!

Jos haluat lisää tietoja Dyson Pure Cool Me:stä, vieraile täällä.

Xoxo,

Janni