Mitä syön päivän aikana?

Hyvin usein kysellään, että mitäpä kaikkea tulee syötyä päivän aikana. Rehellisyyden nimissä, oon maailman laiskin arkikokki. Mulle riittää, että arkiruoassa on tarpeeksi sisältöä ja haluan mennä sieltä mistä aita on matalin. Viikonloppuisin tulee sitten panostettua hieman enemmän erilaisiin makuihin ja annosten ulkoasuun tai käytyä jossain syömässä. Tosin tääkään tarkoita sitä että vetäisin koko viikonlopun alkaen perjantaista sunnuntaihin kaikkea mitä kiinni saan, vaan kohtuudella herkkuja myös viikonloppuisin. 🙂 Johan siinä menis puolet viikosta pulla suussa 😀

Oon puolivahingossa siirtynyt aina vaan enemmän ja enemmän tässä ajan saatossa kasvipainotteisiin valintoihin lautasella. Kyllä mä eläinkunnan tuotteitakin käytän, mutta niitä on jotenkin karsiutunut hirmuinen määrä pois ihan huomaamatta. En edes muista, koska olen viimeksi syönyt punaista lihaa! Kanaa ja kalaa tulee popsittua vaihdellen muutaman kerran viikossa.

Lähtökohtaisesti syön tällä hetkellä makrot mielessä. Olen aloittanut uuden projektin treenien osalta, josta kerron myöhemmin lisää. Nyt haluan optimoida omaa ruokailua niin, että ne tukevat tavoitettani mahdollisimman hyvin.

Tässä alla listattuna erään arkipäiväni kaikki ruoat. Kyseessä oli suhteellisen inaktiivinen päivä kotitoimistolla. Ainut liikunnaksi laskettava suoritus tuli päivän aikana koiran kanssa kävellystä tunnin lenkistä. Tosin kaikki koiran omistajat tietävät, miten reipasta kävelyvauhtia pääsee eteenpäin näin keväisin, kun lumet sulaa ja maasta paljastuu mitä mehukkaampia hajuja 😀

Kuten alla olevista kuvista jo voi päätellä, on tässä todellakin menty sieltä, mistä aita on matalin mitä tulee esillepanoon ja helppouteen 😀 Vettä tuli litkittyä koneella ollessa aikamoinen määrä.. Varmaan joku 2 litraa kokonaisuudessaan. Ruokajuomina aina vesi.

8:00 0,5l vettä

8:30 Aamiainen,  aamupuuro (+chiansiemen, hampunsiemen,kurpitsansiemen), marjat, raejuusto, kahvi x2

12:00 Lounas, Härkistä, kurkkua, tomaattia, porkkanapussi, juuresketsuppi

12:30 Kahvi ja jälkkäri omena

14:20 Välipala. Real leipää, juustosiivu, kalkkunaleikkele, kurkku, soijajogurtti, marjat

17:00 Päivällinen,  Nyhtökauraa (loppui kesken, jäi vähän vajaaksi annos), tomaattia, kurkkua, porkkanapussi, juuresketsuppi, cashewpähkinät

20:00 Iltapala, tuorepuuro soijajogurttiin, chiansiemeniä, hampunsiemeniä, 1/2 banaani, mustikoita

Laiskuuden huippuhan tulee siinä, että sekä nyhtökauran että härkiksen syön aina kylmänä 😀 Mun mielestä se oikeastaan maistuu jopa paremmalta kylmänä, haha! Tai sitten olen totuttanut suuni jotenkin erikoisiin makuihin ja struktuureihin. 😀

Päivinä, jolloin ohjelmaan sisältyy treenit, ajoitan isoimmat annokset treenin ympärille. Silloin tulee aina syötyä muutenkin enemmän, kuin tällaisina päivinä, kun käytännössä istun koko päivän.

Tormakkaa torstaita!

Xoxo,

Janni