Miksi kaura on pop?

Kaupallinen yhteistyö: Myllyn Paras

Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä kauran runsas kuitupitoisuus tai että kaura on meidän oma kotimainen vatsan paras kaveri. Esimerkiksi perinteisissä kaurahiutaleissa on n. 10-11g ravintokuitua sataa grammaa kohden. Sen lisäksi että kauran kuidut auttavat vatsan toiminnassa, ne myös alentavat kokonaiskolesterolin ja erityisesti huonon kolesterolin, LDL:n määrää. Kaurahiutaleet sisältävät runsaasti myös beetaklugaania, eli ”geeliytyvää” kuitua, joka on nimen omaan osana kolesterolin alentamisessa. Kuitujen päivittäinen saantisuositus on n. 25-35g. Kuituja saadaan kauran lisäksi myös esimerkiksi marjoista, kasviksista ja juureksista, hedelmistä, täysjyväleivistä, siemenistä ja pähkinöistä.

Valitettavasti erityisesti suomalaisilla vatsan toiminta ja kuitujen saanti ei aina mene kuin Strömsössä. Monilla vatsa ei toimi normaalisti ja yhtenä syynä voi olla nimenomaan kuitujen vähäinen saanti ruokavaliosta. Mahan kun pitäisi alkaa ilmoittelemaan itsestään heti aamusta, ilman että tarvitsee ensin kitata puoli pannullista kahvia alas kitusista.

Mitä jos kertoisin sinulle, että nyt on kehitetty uusi innovaatio, joka yhdistää täysjyväkauran ja rypsiöljyn parhaat puolet? Ja että sinun on mahdollista saada tätä koneeseen, söitpä sitten aamupuuroa, lettuja tai mysliä? Tämän helpompaa keinoa lisätä omaa päivittäistä kuidun saantia ei olekaan! Masu kiittää!

OATGOODS on Myllyn Parhaan uusi rypsikaurakeksintö, joka todellakin tukee meidän suomalaisten ruokavaliota juuri oikeista ongelmakohdista. Se on runsaskuituinen, sisältää runsaasti omega-3 rasvahappoja ja on vähäsuolainen (Suola on toinen meidän iso akilleenkantapää mitä tulee kansanterveyteen ja 5g maksimi päivittäinen suositus paukkuu helposti yli). Siinä yhdistyy kauran ja rypsiöljyn parhaat puolet ja tätä rouhetta voidaan käyttää tulevaisuudessa esimerkiksi lihapullissa korvaamaan osa lihasta tai samaa innovaatiota vaikkapa valmiina tuorepuurona (kuluttajille tällä hetkellä saatavilla valmiita tuotteita, joissa rouhetta on käytetty raaka-aineena).

Tiedän, että monella on vaikeuksia kumota kunnon ravitsevaa aamupalaa heti herättyä nassuun, mutta aamiaista ei turhaan kehuta päivän tärkeimmäksi ateriaksi. Aamulla syöty ravitseva aamiainen nimittäin vaikuttaa koko loppupäivän vireystilaan, katkaisee yöpaaston, jolloin elimistö alkaa palautua, puhauttaa aineenvaihdunnan käyntiin ja kaiken kukkuraksi se vaikuttaa myös seuraavan yön uneen. Ja mitä kuitupitoisemmin tankkaat aamusta, sitä pidemmälle myös nälkä pysyy loitolla!

Jos perinteinen lämmin puuro ei uppoa omiin makumieltymyksiin aamutuimaan, niin erittäin helppo, nopea ja ravitseva aamiaisvaihtoehto on esimerkiksi kylmänä nautittava tuorepuuro. OATGOODS tuorepuuroja löytyy kahta eri makua ja ne pyhässä yksinkertaisuudessaan vain sekoitetaan omavalintaiseen jogurttiin. Mun suosikki-yhdistelmäksi muodostui hyvin nopeasti vähäsokerinen Soijapohjainen kookosjogurtti ja OATGOODS tropiikki tuorepuuro. Nämä kaksi vain sekoitetaan yhteen, annetaan muhia 5-15min ja VOILÀ! Helppo ja herkullinen tuorepuuro on valmis!

Annoksessa on:

150g Soija-kookos jogurttia

40g OATGOODS Tropiikki tuorepuuroa

n. 230kcal, proteiinia 11g, rasvaa 8g (josta tyydyttynyttä rasvaa 2g), Hiilareita 25g (josta sokereita 6g) ja kuitua 5g. Kuidun määrää saat vielä lisättyä tuunaamalla tuorepuuron omilla lemppari marjoilla! Esimerkiksi lisäämällä 100g mustikoita puuron päälle kuidun määrä saadaan jo pelkän aamupalan voimalla yli 8g!

Tuorepuuroa löytyy myös taateli-omena makuisena. Muita OATGOODS tuoteperheen jäseniä ovat annoskaurapuurot (maailman iiseimpiä reissussa! Nimimerkillä Punkaharjulle Biisonimafian kuvauksiin loppuviikoksi), valmis lettujauhoseos, granolat ja myslit. Näissä kaikissa on käytetty samaa OATGOODS innovaatiota, joka tekee perinteisistä kauratuotteista entistäkin ravinteikkaampia!

Ilmeeni…
..kun..
..tuorepuuro..
..ON VALMIS! <3

Aurinkoista tiistaita! <3

Xoxo,

Janni