Kärsiikö parisuhde ainaisesta kiireestä?

Vastaus otsikkoon: kyllä varmasti ainakin jossain määrin. Jos aina on kiire, eikä koskaan kunnolla yhteistä aikaa, alkaa se väkisinkin nakertamaan sitä suhteista syvintä. Mutta kiireenkin kanssa pystyy elämään ja saada suhteen kukoistamaan, jos kummatkin osapuolet sitä haluavat!

Me elämme tällä hetkellä aikamoista haipakkaa kummankin duunien osalta. Jollella on vaalikampanjoinnit päällä ja mulla puskee päälle uuden Journeyn kasaaminen, Lista Päälle kuvaukset ja kaikki muut pienet ja suuremmat keikat, jotka on bookattu jo aikoinaan syksyllä. Sitä aina kauempaa ajattelee, että helpostihan minä tuon kaiken hoidan. Sitten kun koittaa kyseiset päivät, aina miettii että mitä ihmettä mä oon ajatellut päiviä bookatessa. Syyllinen onneksi löytyy aina peilistä, joten sitä ei tarvitse lähteä metsästämään kissojen ja koirien kanssa!

Me ollaan tehty havaintoja siitä, miten kiireestä huolimatta suhteessa pysyy hyvä tatsi. Ja vaikka spessu-jutut ja reissut onkin ihania, niin aina ei tarvitse erikseen tehdä jotain tai lähteä jonnekin. Ne on loppujen lopuksi ne ihan pienet arjen jutut, jotka toimivat suhteessa liimana.

Päätinpä ihan listata allekkain, millaisia havaintoja ollaan omasta arjesta tehty:

1.Läsnäolo

Ne on ne pienet hetket, kun syödään aamupalaa yhdessä tai tullaan illalla kotiin pitkän päivän jälkeen. On vaatinut tietoisen päätöksen jättää puhelimet syrjään ja oikeasti keskittyä siihen mitä toisella on kerrottavaa. Jos toinen räplää koko ajan puhelinta, kun yrität purkaa sydäntäsi, tulee siinä vähintääkin epäkunnioitettu olo. Että mun jutut eivät nyt selkeästikään kiinnosta toista tarpeeksi.

2.Silmiin katsominen

Niin pieneltä jutulta kuin tämäkin kuulostaa, mutta tällä on oikeasti iso merkitys. Toisen katsominen suoraan silmiin kertoo paitsi läsnäolosta, myös siitä, että olet aidosti kiinnostunut hänestä ja siitä, mitä toisella on sanottavana.

3.Hellyydenosoitukset

Olen huomannut, että pienet hellyydenosoitukset tuovat roppakaupalla hyvää oloa ja energiaa päiviin. Meille on jotenkin puolivahingossa syntynyt tapa halata aina kun mahdollista. Kun toinen tulee kotiin, halataan ensimmäisenä. Aamulla ennen aamupalaa halataan ja kun lähdetään töihin. Ei oikeastaan ole hetkeä, johon pikkuinen hali ei mahtuisi!

4.Keskustelu

Tämä toki on enemmän kuin itsestäänselvyys. Vai onko? Keskustelua kun voi käydä niin monella tasolla. Voidaan rupatella päivän säästä tai sitten ihan oikeasti siitä, mitä kuuluu ja miten menee. Olen onnekas, että minulla on arjessa läsnä ihminen, jolle voin pervorehellisesti avata omaa sielunmaisemaani, myös niitä harvemmin ääneen sanottuja asioita. Parhautta on, kun samassa paketissa yhdistyy vielä mahdollisuus brainstormata työasioissa. Toinen haastaa omaa ajattelua ja saa uusia näkökulmia omiin kaavoihin. Enpä oikeastaan äkkiseltään keksi mitään asiaa, josta emme voisi kotona puhua!

5.Ulkoilu ja harrastaminen yhdessä

Luonnossa liikkuminen tuottaa kenelle tahansa hyvää oloa. Miksipä siis ei lähtisi yhdessä haukkaamaan raitista ilmaa? Sen ei ole pakko olla 4 tunnin vaellus Nuuksiossa, vaan pienetkin happihyppelyt laittaa veren kiertämään ja antaa kummallekin roppakaupalla energiaa!

6.Treffi-illat

Kun aika on kortilla, niin kalenterista on vain välillä pakko raivata tilaa myös treffeille. Sellaisille illoille, että tehdään jotain muuta kun piereskellään kotisohvalla. Tekemisen ei tarvitse olla mitään leffaa ihmeellisempää, mutta välillä tekee hyvää poistua omista arkirutiineistaan. Meillä on tapana kirjata kalenteriin muutama ilta kuukaudesta, kun lähdetään treffeille. Silloin kun se on ylhäällä, ei tule sovittua muuta ja illat todellakin toteutuvat, eivätkä jää pelkästään puheen tasolle.

Tällaisia havaintoja olen tehnyt arjessani. Nämä eivät tietenkään ole mitään absoluuttisia faktoja, joilla parisuhde lähtee kukoistamaan. 😀 Mutta voisin äkkiseltään kuvitella, että toimii aika monessa!

Ja hei, superia alkanutta kevättä! Aurinko paistaa ja kesä tulee, NIIN PARASTA!

Xoxo,

Janni