BACK TO SCHOOL! Huomenna testataan taas perslihaksia!

Kaupallinen yhteistyö: Trainer4You

Jos viime postauksessa puhuin eri alojen ammattilaisista ja heidän kohtaamista ennakkoluuloista, niin nyt jatketaan jokseenkin aihetta liippaavalla raapustuksella. Nimittäin koulutuksella. Perinteinen reitti ammatilaisuuteenhan tulee nimenomaan koulutuksen kautta, mutta on totta kai aloja ja asioita, joissa voi myös itse oppia. Mutta kun puhutaan ihmisten terveydestä ja valmentamisesta, koen ensiarvoisen tärkeäksi asianmukaisen koulutuksen hankkimisen.

Olen valmistunut aikoinaan (2012) Suomen Urheiluopistolta liikuntaneuvojaksi (jossa erikoistuin liikuntayrittäjyyteen ja terveysliikuntaan), jonka jälkeen hain jatko-opiskeluihin Vierumäen AMK:iin. Sain opiskelupaikan, mutta elämä veti silloin niin vahvasti toiseen suuntaan ja ulkomaille, että kahden vuoden opiskelupaikan lykkäyksen jälkeen, päätin jättää sen mahdollisuuden välistä. En ole katunut valintaani, sillä sain ulkomailla asuessani paljon kallista ja arvokasta oppia mm. kielitaidon suhteen.

Lisäksi olen suorittanut useita erilaisia kursseja mm. kehonpainoharjoittelun ohjaajaksi ja erilaisia ryhmäliikunnan ohjauskursseja niin ulkomailla kuin Suomessakin. Tähän saakka koulutukseni ovat kuitenkin hyvin vahvasti olleet fyysisen tekemisen puolella, vaikka toki opistolla meillä oli myös ravitsemuksen ja valmentamisen kursseja. Niinpä päätin hakeutua tällä kertaa koulutuksen pariin, joka keskittyy vain ja ainoastaan ravintoon ja siihen liittyvään fysiologiaan ja psykologiaan.

Minua on aina kiehtonut aivan äärimmäisen paljon psykologia, oikeastaan monellakin tasolla. Ihmisen mieli on niin käsittämättömän monimutkainen kokonaisuus, että sitä on välillä (usein) hyvin vaikea ymmärtää. Enpä siis äkkiseltään keksi montaa itseäni yhtä paljon kiinnostavaa aihetta, kuin ravintopsykologia. Mitä meidän päässä oikein tapahtuu, kun syömme? Tai kun diettaamme? Entä silloin kun tunnesyöminen ottaa vallan tai ihminen sairastuu syömishäiriöön? Niin paljon kysymyksiä, joihin hirveällä tiedonjanolla lähden hakemaan vastauksia Trainer4You:n Ravintovalmentaja koulutuksesta.

Vaikka olen urheillut ja ollut kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista siitä saakka, kun olen oppinut ryömimään (iskälle kiitos sportti-influenssista!), niin ei se automaattisesti tarkoita sitä, että olisin hyvä valmentaja. Tai vaikka olisin kuinka kireässä fitness-kunnossa tahansa, niin sekään ei vielä tarkoita, että olisin hyvä ja ammattimainen valmentaja. Ammattietiikkani on kasvanut ja kehittynyt alituiseen vuosien varrella ja siksi haluan panostaa tasaisin väliajoin myös uudelleen kouluttautumiseen.

Trainer4Youn ravintovalmentaja koulutuksessa käydään perusteellisesti läpi myös valmentamista. Sitä, millainen on hyvä ravintovalmentaja ja mitä kaikkea tuo itsessään pitää sisällä. Me otamme projektiksemme myös harjoitusasiakkaan, jonka kanssa treenaamme läpi koulutuksen. Valitsin oman asiakkaani hyvinkin läheltä, nimittäin Jolle pääsee nyt meikäläisen syyniin 😀 Katsotaan kuinka monta parisuhde riitaa tästä vielä saadaan aikaan 😀 No ehkä me selvitään tästä. Tärkeää kuitenkin on, että koulutuksessa tulee myös käytännön kenttätyötä, eikä pelkästään kirjoista lukemista. Koen muutenkin, että opin itse parhaiten, kun pääsen konkreettisesti tekemään asioita.

Lisäksi aihe, josta minulla ei rehellisesti ole kuin pintaraapaisun verran tietoa, on raskaana olevien naisten ravintovalmentaminen. Tiedän hyvin karrikoiden, kuinka silloin pitäisi syödä ja mitä ei pitäisi syödä. Ravintovalmentaja koulutuksessa käydään ihan erikseen läpi myös raskaana olevien ja imettävien ravintovalmennusta. Myös muiden erikoisryhmien osalta koen tarvitsevani uutta tietoa ja päivitystä jo olemassa olevaan tietoon. Erityisryhmiä, joihin paneudutaan ovat mm. sydän- ja verisuonitaudit, diabetes (tyypin 1 ja 2), maha-suolikanavan sairaudet ja ongelmat (vatsavaivat), ruokayliherkkyydet, tulehdussairaudet, reuma, leikkauksista toipuminen,syöpä ja infektiot.

Ravintovalmentaja koulutus on jatkokoulutus, joka on suunnattu esimerkiksi liikuntaneuvojille, fysioterapeuteille, sairaanhoitajille ja personal trainereille. Trainer4Youlla on kattava kasa myös muitakin hyvinvointialan koulutuksia, joita ovat esimerkiksi personal trainer, psyykkinen valmentaja ja elintapavalmentaja koulutukset. Nyt onkin hyvä aika ilmoittautua mukaan koulutuksiin, sillä saat kaupanpiällisiksi vapaavalintaisen online asiantuntijakoulutuksen, kun varaat koulutuspaikkasi 14.4.19 mennessä! Käytä koodia HUSSI-T4U ostosten yhteydessä tai muista mainita se puhelimitse tehdyn ostoksen parissa.

Kaikki Trainer4You koulutukset täältä.

Online koulutukset (jonka saat kaupanpäälle) täältä.

SUPERIA VIIKONLOPPUA!

Xoxo,

Janni

Kuvat: Petteri Peltonen Photography