Kevään inspiroivin lifestyle -tapahtuma ja mun parhaat tärpit!

Kaupallinen yhteistyö: GoExpo

Onko sinulla jotain tapahtumia, jotka saavat aina tietyn fiiliksen pintaan aina jonakin tiettynä vuoden aikana? Minulla on! Nimittäin GoExpo, joka on aina varma alkavan kevään merkki! Olipa tavoitteena innostua kuvaamisesta, hevosista, golfista, fillaroinnista tai oikeastaan mistä vaan kevätkauden liikuntamuodosta, niin täältä saa takuulla uusia ideoita ja vinkkejä!

Olen itse ensimmäistä kertaa esiintymässä GoExpossa tänä vuonna. Pidän sunnuntaina motivaatio-puheen  GoExpo Areenalla klo 13:00. On hauskaa päästä tällä kertaa itsekin esiintyjien joukkoon näinkin inspiroivaan tapahtumaan. Vaan minäpä en ole ainut turisija noilla messuilla, vaan ohjelmaa ja esiintyjiä löytyy aivan laidasta laitaan! Valitsin omat tärppini kattavasta ohjelmasta, tässäpä meikäläisen suosikit!

PERJANTAI

 1. GoExpo Areena, 15:30Treenit uuteen nousuun: lisää virtaa ja motivaatiota harjoitteluun lajista riippumatta! Bloggari Jenny Belitz-Henriksson kirjoittaa suosittua Vastaisku ankeudelle blogia ja on todellinen malliesimerkki siitä, miten ruuhkavuosienkin keskellä on mahdollista säilyttää positiivinen asenne ja motivaatio liikkumiseen!
 2. GoExpo Areena, 16:30: Golden Spirit Phoenix -cheerleadingin sekajoukkue esittäytyy teemalla: Sopiiko cheerleading kaikille? Kilpacheerleading on aina ollut mun mielestä yksi ihan kuningaslajeista. Se on vaan kertakaikkisen upeaa, kun joku hallitsee kehonsa ja uskaltaa tehdä extreme-temppuja. Mielenkiintoista kuulla, olisiko esimerkiksi vielä tässä iässä mahdollista päästä aloittamaan ja kuinka pitkälle realistisesti rahkeet voisivat riittää.
 3. Taukopaikka, 13:00: Paljon puhetta palautumisesta– olut onnistuneen suorituksen jälkeen on pahempi kuin rasvaton palautusjuoma, onko näin? Palautuminen on aina vain isomassa keskiössä, kun tänä päivänä puhutaan hyvinvoinnista. Ja hyvä niin, sen tärkeyttä voi tuskin koskaan tarpeeksi korostaa! Takuulla mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää keskustelua palautumisen ympärillä!
 4. Taukopaikka, 15:20: YouTubesta tuttu pyöräilevä videoblogi Velogi kertoo vinkit onnistuneen ja mukaansatempaavan pyöräilyviden tekoon. Tietenkin näin tubettajana minua kiinnostaa, miten muut kollegani kuvaavat ja tekevät videoistaan kiinnostavia ja mukaansatempaavia. Ja pyöräily nyt on muutenkin ihan kevään must -lajeja!
 5. Kuva&Kamera lava, 14:00: Sisustus, valokuva 3D ja kuvankäsittely. Tämä ohjelma painottuu vahvasti ammattipuolelle, mutta uskon, että kaikki innokkaat kuvaamista harrastavat saavat aiheesta irti. Ohjelmassa on mukana mm. Adoben ohjelmilla kuvankäsittelyä ja itsekin käytän Adoben ohjelmia lähes päivittäin.
 6. Päälavalla pyörii 13:30-15:00 erilaisia golfin matkakohteita. Vaikka olenkin varsinainen tunari, mitä golfiin tulee, niin jotenkin tämä laji kuitenkin on pyörinyt alitajunnassani isostikin viime aikoina. Ja matkustelu nyt tietenkin kiinnostaa aina!

LAUANTAI

 1. GoExpo -lava, 11:30: Juokse nopeammin, taloudellisemmin ja pidemmälle Huippujuoksija ja valmentaja Aki Nummela opastaa juoksutekniikassa, lihashuollossa, ravitsemuksessa, harjoittelun ohjelmoinnissa ja kehittävässä harjoittelussa sekä tarjoaa lukuisia hyödyllisiä vinkkejä juoksijalle. En ole koskaan päässyt ammattilaisen opastukseen juoksutekniikassa. Aina ajankohtainen juoksuharrastus voisi päästä jopa nextille levelille, jos saisi kunnon vinkit oikeaoppiseen tekniikkaan ja siitä voisi saada vieläkin enemmän irti!
 2.  GoExpo -lava, 15:00: Eräloki podcastista tutut Eva Kiviranta ja Marinella Himari kertovat kuinka hurahtivat vaelluksiin ja kuinka unelmien retken voi suunnitella alusta asti ja sitten kävellä maiden halki. Luvassa on matkakertomuksia ja käytännön vinkkejä. Mikä olisikaan inspiroivampaa, kuin tarinat suoraan elävästä elämästä? Luontoliikunta on aina ollut lähellä sydäntä ja siksi mielenkiinnolla kuulen tarinoita vaelluksilta!
 3. Sisällöntuottajan -lava, 11:00: Videoiden tekeminen mobiililaitteella! Miten, millä ja miksi. SoMe, MoJo ja markkinointi. Tämä aihepiiri luonnollisestikin kiinnostaa työnkuvani puolesta. Kuvaan itse pääsääntöisesti kameralla, joten hauska nähdä toinenkin tyyli ja tapa tehdä ja tuottaa videoita!
 4. Sisälläöntuottajan -lava, 15:00: Pystyvideo on täällä jäädäkseen! Mikä on pystyvideo, miksi ja missä sitä käytetään? Työkalut, workflow ja caset! Esimerkiksi Storyt Instagramissa ovat kaikki pystyvideoita. Lisäksi Instagramin tv-puoli on tullut haastamaan tube-kenttää. Tässäkin videokuvaus tapahtuu pystyssä. Uskon, että tässä esityksessä tullaan kuulemaan uudesta mullistavasta teknologiasta ja muutenkin kuvaamisen uusista tuulista.
 5. Hevoslehti Ride! Infolava, 17:00: Hevonen läsnäolon ja turvan tunteen opettajana. Eläinavusteinen valmennus. Eläimet ovat lähellä sydäntäni ja läsnäolo on ollut viime aikoina suorastaan trendikäs sana. Kun nämä kaksi asiaa laitetaan yhteen, ei voi syntyä kuin priimaa. Erittäin mielenkiintoinen luento varmasti!

SUNNUNTAI

 1. GoExpo -Areena, 11:00: Cheertanssi. Cheertanssi on cheerleadingin alalaji, jossa ei nähdä stuntteja tai pyramideja. Nimensä mukaisesti cheertanssissa keskeistä on tanssi – visuaalinen ja vauhdikas koreografia, joka sisältää erityylisten tanssilajien elementtejä. Lajia esittelemässä on helsinkiläinen cheertanssin edustusjoukkue Golden Spirit Cyrenes, joka on lajin hallitseva EM-pronssimitalisti. Jos jo perjantain ohjelmassa fiilistelin cheerleadingia, niin tässä varmasti yhtä mukaansatempaava laji, joka on ehkä hiukan matalamman kynnyksen liikuntamuoto (ainakin jos ei ole akrobatia taustaa). Kaikki, missä yhdistyy liikunta, musiikki ja mukaansatempaava jengi on aina varma hymy kasvoille!
 2. Kuva&Kamera -lava, 13:30: Huutokauppa! Huutojen kohteena onmm.  kamerat, jalustat, kameralaukut ja tulostimet. Täältä voi tehdä löytöjä!
 3. Suomi Golf – lava, 15:30: Golfin terveysvaikutukset. Jos jokin, niin tämä luento pystyy takuulla perustelemaan sen, miksi golf on niin hyvä laji. Kuten jo aiemmin kerroin, täällä kirjoittaa yksi amatööri, mitä tähän lajiin tulee, mutta kyllä sen nyt maalaisjärjelläkin pystyy päättelemään, että golfilla on niin sosiaalisen kuin fyysisenkin hyvinvoinnin kanssa paljon tekemistä!
 4. Ajalin Areena, 11:40: Ratsastusjousiammuntanäytös. Hallitseva Euroopan mestari, maailmanmestari, lajin superstar Mihai Cozmei kohtaa Horse Fairin kotimaiset haastajat Anna Minkkisen ja Marko Suhosen! Tarvitseeko tätä nyt perustella? KUINKA SIISTIÄ!! Ratsastusta ja jousiammuntaa! Ihan ku leffoista!!
 5. Noshout -Areenalla hevosten rotuesittelyjä läpi viikonlopun!
Ku toinen väkisin tunkee varpaat sun kuvaan….

Paljon on siis ohjelmaa ja tässä vain muutamat poiminnat eri päiviltä! Puhumattakaan kaikista näytteilleasettjista, joiden pisteiltä tekee takuulla messulöytöjä! Itse olen siis menossa mukana sunnuntaina, nähdään silloin!

GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksella pe-su 15.-17.3.2019. Messut ovat auki yleisölle pe 12-20, la 10-19 ja su 10-17. Koko ohjelman näet täältä.