Miten lähteä liikkeelle flunssan jälkeen?

Kaupallinen yhteistyö: Tunturi Fitness

Kovin moni on tunnustanut saaneensa nuhan. Tuntuu että joka toinen, johon törmää (mulla on siis tapana törmäillä ihmisiin) valittelee vuotavaa nokkaa ja loput jäljelle jääneet kertoo viettäneensä edelliset päivät toiletin puolella. Ystävämme Noro ja Nuha ovat täällä.

Pöpöt ovat tuntuneet jylläävän yllättävänkin pitkään ja 4 viikkoa nuhassa tuntuu olevan yleinen olotila useilla. Jossain vaiheessa sitä alkaa itsekukin turhautumaan, kun ei pääse touhuamaan normaalilla vauhdilla ja energialla arjen askareitaan. Mutta trust me, maltti on valttia tässä pelissä!

Mulla on itselläni ollut nyt pidempi tauko treeneistä. Ensin meni pari viikkoa duunien takia yhdellä treenillä per viikko ja nyt tässä ollaan oltu kohta puolitoista viikkoa kipeänä. Mutta tämmöisiä hetkiä tulee aina välillä ja vaikka ne ärsyttääkin ihmistä, joka on tottunut liikkumaan, niin yritän kuitenkin löytää tästä joitain hyviäkin puolia. Nyt olen ainakin saanut luettua kirjaa, joka on ollut to do -listalla jo pitkään ja muutenkin rästissä olleet toimistohommat edes jokseenkin ajantasalle.

Uskon, että tämä nuha alkaa kuitenkin tässä sanotaanko viikon sisään (sormet ristissä!) rauhoittumaan. Suunta ainakin on parempi, mutta missään nimessä en tällä kondiksella vielä lähtisi treenaamaan. Etenkään kun tuttavapiirissä nuhasta on äitynyt keuhkokuumeita useampikin tapaus, kun ei olla maltettu levätä loppuun asti.

Päätin kuitenkin antaa liikkumattomuudesta jumiutuneelle keholleni edes hiukan liikettä ja venyttelin eilen kevyesti kuminauhan kanssa. Kauhun sekaisin tunnelmin jo odottelenkin ensimmäisiä treenejä. Voi muuten olla että rauta on pikkuisen painavaa taas, kääks! Tässä nyt kuitenkin muutamat hyvät venytysliikkeet vastuskuminauhalla tehtäviksi alakropalle.

Takareisi

Pidä venytystä 30s.  ja laske jalka sen jälkeen alas. Nosta heti takaisin ylös ja venytä uudestaan 30s. Toista yhteensä 3-5 kertaa per jalka.

Pakara

Pidä venytystä 30s.  ja nosta jalka sen jälkeen ylös. Laske heti takaisin alas ja venytä uudestaan 30s. Toista yhteensä 3-5 kertaa per jalka.

Sisäreisi

Pidä venytystä 30s.  ja nosta jalka sen jälkeen ylös. Laske heti takaisin alas ja venytä uudestaan 30s. Toista yhteensä 3-5 kertaa per jalka.

Etureisi

Pidä venytystä 30s.  ja laske jalka sen jälkeen alas. Nosta nilkka heti takaisin ylös ja venytä uudestaan 30s. Toista yhteensä 3-5 kertaa per jalka.

Pohje

Pidä venytystä 30s.  ja rentouta sen jälkeen venytys. Kiristä kuminauha heti takaisin ja venytä uudestaan 30s. Toista yhteensä 3-5 kertaa per jalka.

Tsemppiä ja malttia kaikille nuhanenille ja sairastelijoille! Kyllä me täältä vielä noustaan!