Näin otan mun somekuvat

Kaupallinen yhteistyö: Rajala Proshop

Uusvanha harrastus on herätetty henkiin!

..Ja tällä kertaa se ei ole jalkapallo. 😀  Vaan kuvaaminen! Innostuin kuvaamisesta joitain vuosia takaperin, mutta se valitettavasti jäi aina näpertelytasolle. Kameran edessä olen viettänyt kyllä sitten senkin edestä aikaa ja siksi onkin kiehtovaa paneutua tarkemmin, mitä siellä kameran takana ihan oikeasti tapahtuu.

Olen yleensä kuvaillut mun pikku pokkarilla, joka on ollut näppärä kuljettaa mukana milloin minnekin. Sillä on syntynyt näppärästi myös vlogi-matskua ympäri maailmaa matkustellessa. Nyt mulle kuitenkin tuli sellainen olo, että haluan alkaa panostamaan harrastukseeni enemmän ja päätin hoitaa kaluston kuntoon.

Hankintalistalle päätyi elämäni ensimmäinen järjestelmäkamera. Ihan hullua, että visuaalisuus ja kuvat ovat niin isossa roolissa työssäni ja vasta nyt olen laittanut kalustoni ammattimaiselle tasolle. Se kyllä näkyy heti myös kuvausintona. Mun tekisi mieli raahata kamera joka paikkaan mukana ja räpsiä Harrista tsiljoona kuvaa tunnissa. Onneksi mulla on kunnon arsenaali muistikortteja ja ulkoisia kovalevyjä ja Harrikin saa poseerauspalkkioksi vähän ekstra-herkkuja.

Pelkkä kamera ei kuitenkaan yksinään riitä hyvän kuvan ottamiseen. Tarvitaan asianmukaiset linssit ja sen jälkeen pitäisi vielä tietää, mitä niillä tehdään. Oikeiden välineiden valinnassa mua opastettiin Rajalan Proshopilla omien tarpeideni mukaisesti ja nyt on oikeat linssit niin Tuben kuin bloginkin tekemistä varten ja runkokin ihan priimaa. Sen lisäksi minulle vinkattiin Kuvaamisen taito -verkkovalmennuksesta, jonka olikin suunnitellut tuttu nimi kuvauspuolelta.

Antti Karppinen on aivan mielettömän taitava kuvaaja, puhumattakaan hänen kuvankäsittelyn taidoistaan. Kuvaamme parhaillaan Insite -nimistä elokuvaa, johon Antti on tehnyt posterit ja hyvältähän ne näyttää! Antti on tehnyt ”kädestä pitäen” -valmennuksen, josta on hyötyä varmasti kenelle tahansa. Sieltä löytyy erinoimaset vinkit aloittelevalle kameran käyttäjälle, mutta aivan takuulla kokeneemmatkin saavat tästä opetustuokiosta irti ja kertaushan on tunnetusti opintojen äiti!

No eikä siinä vielä kaikki, sitten kun on itse kuva otettu, niin sitten sille pitäisi vielä osata tehdä jotain. Olen itse opetellut kuvien muokkaamista ja käytän siihen Lightroomia. Tykkään siitä, että kuvissa on terävät värit ja ne ovat skarppeja. Haluan kuitenkin että kuvattavat kohteet näyttävät siltä kuin ne ovat todellisuudessakin, siks en esimerkiksi koske mustelmiini (ne alkavat olemaan jo meikäläisen tavaramerkki) tai ala erikseen photaroimaan näppyjä pois sieltä täältä. Ne kuuluvat asiaan ja elämään. Ja olishan se nyt ihan hirveetä, jos sitä onnistuisi itsensä muokkaamaan aina sen näköiseksi, että kaverit ei tunnista kuvista 😀

Jos sinä haluat viedä kuvaamisharrastuksesi uudelle tasolle, mulla on sulle alekoodi Antin Kuvaamisen taito- valmennukseen. Saat koodilla JANNI50 verkkovalmennuksen puoleen hintaan (39,50€) huhtikuun loppuun saakka (nomaali hinta 79,00€). Verkkovalmennuksen pääset hankkimaan täältä.

Ensi viikolla kerron HussiTubessa tarkemmin mun uudesta kuvauskalustosta. Stay tuned!