Nettivalmennusten villi viidakko

Kuten moni minua somessa seuraava on varmaan huomannut, olen aloittanut uudenlaisen projektin. Kyseessä on uudenlainen online-valmennus ja tämän sanottaessa monella varmasti nousee jo lähtökohtaisesti karvat pystyyn. Nettivalmennuksia on nykyään jokaisessa kulmassa ja jokaiselta sporttaajalta tuntuu löytyvän omanlaisensa 2 viikon hitti-dieetti. On siis ihan älyttömän hyvä, että aiheesta on puhuttu enemmänkin viime aikoina!

Haluan nyt kuitenkin kertoa millaisesta valmennuksesta omalla kohdallani on kyse. Haluan kertoa, miksi vielä kertaalleen päätin lähteä mukaan online-valmennuksiin, vaikka jo kerran olin päättänyt jättäytyä näistä kokonaan pois.

Miten kaikki sai alkunsa?

Minusta oli pitkään tuntunut, että netissä toimivat valmennukset olivat pyörineet pitkään paikoillaan. Kukaan ei oikein ollut tuonut pöytään mitään uutta, vaan pyörä keksittiin aina uudelleen. Olin itsekin jo päättänyt, että tähän hommaan en enää lähde. Olin jopa haudannut kaikennäköiset valmentamiseen liittyvät ajatukset, koska en tällä hetkellä pysty sitoutumaan henkilökohtaisiin valmennuksiinkaan muiden töideni vuoksi. Kunnes muutaman koukeron kautta, satuin istahtamaan oikeaan aikaan samaan pöytään erään huippu-koodarin kanssa.

Kuultuani hänen ja tiiminsä suunnittelemasta applikaatiosta ja eritoten heidän omista henkilökohtaisista arvoista ja metodeista, olin myyty. Olin myyty ajatukselle, että nyt me voitaisiin vihdoinkin tehdä jotain uutta ja koko nettivalmennus -skenen mullistavaa. Tämä olisi niin painava ja merkittävä syy, että voisin laittaa itseni likoon ja lähteä koko sydämestäni mukaan valmentamaan vielä kerran. Ja nyt saisin nimenomaan valmentaa, en vain kirjoittaa monistettavia ohjeita puolelle Suomea.

Näin oli Fitness Factory syntynyt. Launchasimme ensimmäisen ilmaisen treenijakson tammikuun alussa ja tälle kokeilujaksolle mukaan lähti 2,5 päivän ilmoittautumisjakson aikana yli 20 tuhatta suomalaista! Se jo itsessään kertoo, että tälle todellakin on tilausta. Tämän kentän on jo aikakin uudistua!

Mikä on Fitness Factory ja miten se eroaa muista online-valmennuksista?

Perimmäisenä ajatuksena on, että valmennukseen mukaan lähtevä kehittyy alituiseen niin fyysisesti kuin psyykkisesti erilaisten tehtävien ja seurannan muodossa. Valmennettavan on tarkoitus ymmärtää miksi asioita tehdään, sen sijaan että hän vain tuijottaa saamiaan ohjeita. Toisin sanoen matkan aikana tapahtuu koko ajan mikro-oppimista. Sitä varten applikaatiosta löytyy mm. kehityksen, unen ja treenitulosten seuranta. Valmennuksen alussa, puolessa välissä sekä lopussa tehdään kuntotestit, jotta jokainen pystyy konkreettisesti näkemään muutoksen 8-viikon jakson aikana. Se jos joku motivoi! Myös applikaatioon rakennettu treenipäiväkirja antaa loistavaa osviittaa sille, miten kehitys on mennyt eteenpäin.

Applikaatio pystyy seuraamaan päivittäistä aktiivisuuttasi, jos yhdistät sen Google Fitiin tai iHealthiin. Näet sovelluksesta suoraan päivittäiset askeleesi ja kuljetun matkan. Applikaatio myös keskutelee joidenkin sykemittareiden kanssa. Saat ruoka- ja treeniohjelmat suoraan appiin sekä halutessasi voit ladata ne myös pdf-tiedostoiksi. Kun aloitat päivän harjoituksen, näet koko treenin suoraan puhelimestasi, jokaista liikettä (videot sekä still-kuvat) ja toistoa myöden. Sinun ei siis tarvitse ensin ladata ohjelmaa yhdestä paikasta ja sen jälkeen etsiä liikevideota toisesta paikasta.

Olen kehittänyt koko vuoden kattavan matkan, jonka tarkoituksena on yksi osa-alue kerrallaan parantaa niin fyysistä kuin psyykkistä hyvinvointia, huipentuen aina lopulta omien unelmiensa saavuttamiseen. Valmennuskokonaisuus on nimeltänsä Journey ja niistä ensimmäinen osa on parhaillaan myynnissä (täältä pääset tutustumaan). Journeyt tulevat jakaantumaan seuraavasti vuoden aikana:

Kevät

Journey 1 TREENI

Journey 2 RAVINTO

Syksy

Journey 3 HENKINEN HYVINVOINTI

Journey 4 SAAVUTA UNELMASI

Jokainen 8 viikon mittainen Journey tulee sisältämään aina niin treeni- kuin ruokaohjelmatkin. Jokaisessa niissä on kuitenkin oma pääpainonsa, mitä tulee tehtäviin, itsetutkiskeluun sekä ekstra-videoihin. Syksyn Journeyt ovat toteutettu yhdessä huippu-psykologien ja työelämän valmentajien kanssa.

 

Millainen on Journey 1?

Treenit

Ensimmäisellä matkalla tulet saamaan erittäin monipuoliset treeniohjelmat koko kahdeksalle viikolle. Jokainen viikko on hiukan erilainen, jotta kehitys ja tulokset ovat maksimoituja. Ohjelma sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin juuri monipuolisuutensa vuoksi. Treeniohjelmien päätavoite on saada hyvinvoiva ja toiminnallinen keho, mutta myös kiinteyttää, polttaa rasvaa ja muokata kehonkoostumusta. Se sopii siis erinomaisesti esimerkiksi painonpudottajille progressiivisuutensa vuoksi.

Viikot 1-3 tehdään suoria sarjoja, jolloin pääset sinuiksi painojen ja treenituntuman kanssa. 4 viikko on kevennetty viikko, joka valmistelee sinua tuleville 4:lle kovemmalle viikolle. Viikot 5-8 tehdään pääsääntöisesti super-sarjoina, mutta myös muita tekniikoita on otettu himpun verran mukaan. Viikko 8 on valmennuksen loppuhuipentuma, jonka jälkeen suosittelen pitämään kevennetyn tai jopa kokonaan lepoviikon.

Journey 1:ssä on jokaisella viikolla 4 treeniä (paitsi kevennetyllä viikolla), jotka suoritetaan pääsääntöisesti salilla. Tulet saamaan pari kehonpainotreeniä, joilla voit hätätapauksessa korvata jonkin salitreenin, mikäli aina ei ole mahdollista mennä puntille.

Ruoka

Journey 1:ssä on 3 erilaista ruokavaliota, jotka tulevat kaikki käyttöösi. Vaihtoehtoina on tavallinen, maidoton&gluteeniton sekä vegaani ruokavalio. Tulet saamaan kaikille aterioille tarkat grammamäärät sekä kämmenmallin mittaukset. Mikäli et siis omista ruokavaakaa, tai et halua punnita aterioitasi, voit ottaa kirjaimellisesti rennommalla kädellä kämmenmittauksen avulla. 🙂

Jokaiselle aterialle on kerrottu myös ideoita annetuille raaka-aineille reseptiikalla. Esimerkiksi pelkällä aamupalalla on yhteensä 13 erilaista vaihtoehtoa ja soveltamalla sekä itse varioimalla vieläkin enemmän!

Kalorimäärät tulee vaihtelemaan hiukan sen mukaan, millaisia valintoja tulet päiväsi aikana listalta tekemään. Keskimäärin ne kuitenkin liikkuvat n. 1700-2000kcal välillä.

Muuta

Saat matkan aikana useita terveellisiä reseptejä ja ideoita ruoanlaittoon. Saat paljon hyödyllisiä vinkkejä salille ja treenamiseen aina alkulämmittelystä kehonhuoltoon ja oikeanlaiseen lihastuntumaan. Tulet tekemään itsearviointia ja tehtäviä, joiden avulla opit paljon itsestäsi ja hyvinvoinnista. Teet ohjelman alussa, puolessa välissä sekä lopussa kuntotestit, joilla näet miten olet kehittynyt, jonka lisäksi pystyt seuraamaan kehitystäsi esimerkiksi treenipäiväkirjasta, johon pääset merkitsemään treenipainot ja onnistuneet toistot. Lisäksi applikaatiossa seurataan unta, fiilistä/jaksamista sekä edistymistä esimerkiksi kehon mittauksilla. Näin näet konkreettisesti paljonko senttejä lähtee esimerkiksi vyötäröltä!

Early Bird hinta on voimassa vielä tänään (27.1) klo 21:00 saakka. Saat Journey 1 nyt hintaan 99,90€ (49,95€/kk, osamaksu mahdollisuus), jonka jälkeen normaalihinta on 119,90€. Startti ensimmäiselle matkallesi on 4.2. Pääset lukemaan lisää valmennuksesta ja ostamaan sen täältä.

Superia sunnuntaita! <3

Xoxo,

Janni

 

 

Kuvat: Petteri Peltonen Photography