Tökkiikö ruoanlaitto?

Kaupallinen yhteistyö: Quickies Buddha Bowl

Olen itse elänyt lapsuudessani einesajan. Se oli aika, jolloin söin valtavat määrät einesruokaa viikossa. Se tuntui varmasti sekä vanhemmistani että minusta kerrassaan loistavalta ajatukselta: minä sain hamppareita ja makaronilaatikkoa, vanhempani pääsivät helpolla.

Tuo oli kuitenkin aika, jolloin ruoan laadusta tai terveellisyydestä ei puhuttu vielä samalla tavalla kuin nyt. Internet ei ollut jokapäiväisessä elämässä mukana kulkeva itsestäänselvyys takataskussa, vaan pöytäkoneen käynnistämiseen sait varata ensin 15 minuuttia, jonka jälkeen toiset 15 minuuttia, että sait modeemin kuljetettua läpi ”skrätsäysäänen” ja lopulta ensimmäisen nettisivun auki. Tietoa ei siis ollut saatavilla yhtä helposti ja nopeasti, kuin tänä päivänä.

Minulle koulun terveystiedontunnit olivat ratkaisevassa tekijässä, mitä tulee kiinnostukseen terveellisistä elämäntavoista. Sanotaanko näin, että nuo tunnit olivat ensimmäinen sysäys sille, että aloin aktiivisesti itse etsimään tietoa ja lukea aiheesta lisää. Olin onnekas, että ikäluokkani oli ensimmäinen, jolle terveystietoa opetettiin kouluissa.

Tänä päivänä en juurikaan käytä valmisruokia. Mutta olen samaan aikaan vuosituhannen laiskin kokki. Tästä päästäänkin dilemmaan, joka on ajanut minut joskus keittiöön vasten tahtoani ja vielä sitäkin useammin ulos syömään. Kunnes eräänä päivänä meiliini kilahti viesti, jossa minulle esiteltiin Quickiesin Buddha Bowl.

Kun aloin tutustumaan tuotteeseen, en vielä siinäkään kohtaa ajatellut, miten hieno tuote olisikaan kyseessä. Kävin tuoteselostusta läpi ja hieraisin muutaman kerran silmiäni: ”Täähän on ihan hiton hyvää kamaa!”. Oli pakko päästä maistamaan.

Muistan näitä legendaarisia perusteluja, joita on useissa ruokaloissa käytetty ”ei me haluttu laittaa siihen mausteita, että kaikki voivat syödä sitä ja itse sitten lisätä jos siltä tuntuu. Helpompi lisätä kuin ottaa pois!” Mun mielestä toi on pöhköä. Miksei tehdä ruoasta oikeasti hyvänmakuista tai edes jonkin makuista? Minulle todella mieluinen ylläri Buddha Bowleissa oli se, että niissä oli reilusti makua ja itseasiassa Cajun Chickenissä oli jopa potkua! Rakastan mausteista ruokaa ja tämä tarjoili sitä todenteolla.

Buddha Bowlin taustajoukoista löytyy kaksi suomalaista kaverusta ja ammattikokkia, jotka löivät viisaat päänsä yhteen. He halusivat tarjota suomalaisille parasta mahdollista valmisruokaa, tinkimättä laadusta tai mausta. Ja siinä he ovat onnistuneet. Buddha Bowlit ovat helpottaneet jo useasti mun arkea, joka on valitettavan usein paikasta toiseen ja kolmanteen häsäämistä. Bowlit kulkee näppärästi mukana tai odottavat kiltisti kotijääkaapissa töistä paluuta.

Buddha Bowleissa on käytetty laadukkaita raaka-aineita ja niistä löytyy tällä hetkellä 3 eri makua, joissa kussakin hiukan erilaiset ominaisuudet. Buddha Bowl Original sisältää mm. riisinuudelia, kvinoaa, hummusta ja juureksia ja sopii vegaaneille. Mausteinen Cajun Chicken puolestaan palvelee maidottoman ja gluteenittoman ruokavalion noudattajia ja Randy Scandi tyydyttää lohen himossa kulkevat.

 

Buddha Bowlit ovat erittäin tervetulleita arjen pelastajia kaupan hyllyille. Ne ovat juuri päässeet pk-seudulla valikoituihin K-kauppoihin ja listan niistä löydät täältä.

Tormakkaa torstaita! <3

Xoxo,

Janni