Tähän matkakohteeseen en lähtisi uudelleen – nyt selvittelen satojen eurojen perättömiä Visa-laskuja

Olen reissanut suhteellisen paljon elämäni aikana ja siitä viimeiset kaksi vuotta erityisen tiuhaan tahtiin. Olen nähnyt ihan mielettömiä paikkoja, olen nähnyt todella köyhiä paikkoja ja oikeastaan kaikkea siltä väliltä. Vaikka köyhyys olisi rehottanut jossakin maassa valtoimenaan, niin useimmista niistä on silti jäänyt jotain positiivista käteen. Taannoin kuitenkin vierailin paikassa, josta en äkkiseltään keksi mitään hyvää sanottavaa.

Olin joulukuussa Karibialla, tarkemmin ottaen St. Maartenilla. Olet saattanut nähdä kuvia paikasta, jossa lentokoneet lentävät aivan uimarannan tuntumassa. Se on St. Maarten. Olin maalaillut ruusuisia kuvia mieleeni, kuinka upeaa tuolla Karibian hellivän auringon alla olisi. Näin itseni makaamassa Mohito kädessä rannalla ja syömässä herkullisia hedelmiä. Kuvat menivät kuitenkin vähän uusiksi.

En muista hetkeen saaneeni missään maassa niin huonoa ja töykeää palvelua, kuin sain St. Maartenilla. En todellakaan sano, että maata jalkojeni alla pitäisi palvoa, mutta kyllä minulla silti jonkilainen käsitys asiakaspalvelusta on (itsekin vuosia myyjänä työskenneltyäni). Vaikka olisin itse ollut kuinka ystävällinen tahansa, hymyillyt kuinka paljon tahansa ja käyttänyt kaikki mahdolliset komplimenttisanat, joita englanninkielen varastostani löytyy, en saanut takaisin kuin töksähteleviä ja ärsyyntyneitä murahduksia, jos vastausta laisinkaan.

Tekisi mieli sanoa, että olin valinnut vain huonon hotellin ja käynyt yhdessä huonossa ravintolassa. Tuon tripin aikana kuitenkin majoitun maassa kolmessa eri hotellissa ja kävin ympäri saarta lukuisissa ravintoloissa, joissa kaikissa palvelu oli todella hidasta. Se oli niin hidasta, että jos se olisi ollut vielä hitaampaa, niin sitä ei olisi enää ollut laisinkaan. Eikä hitaus ainakaan liian täysistä kuppiloista johtunut, monesti lisäkseni paikassa saattoi olla vain pariskunta tai kaksi.

Ymmärrän, että paikka oli vielä remontissa Irma hurrikaanin jäljiltä. Se todellakin näkyi katukuvassa. Ymmärrän myös sen, että maalla ei ole välttämättä resursseja paikata tilannetta. Mutta luulisi tällaisissa tilanteissa heidän haluavan pitää turisteista kiinni, jotka kuitenkin kiikuttavat kahisevaa heidän rajojen sisälle. Tai että edes perusjutut olisi hallussa. Minulle kun olisi riittänyt ihan vaan ”Hello!”,  ”Thanks” ja ”You’re welcome”.

Kaiken kukkuraksi, yksi majoituspaikoistani, joissa yövyin, veloitti minulta satoja euroja ylimääräistä rahaa. Olin ollut jo monta päivää Jenkkien puolella, kun veloituksia kortiltani tehtiin vielä erään hotellin nimissä. Tiedän kyllä saavani rahani ennemmin tai myöhemmin takaisin, mutta kyllähän tästä rehellisyyden nimissä aika ikävää ylimääräistä säätöä koitui..

Harmittaa, etten voi suositella paikkaa matkakohteeksi. Vaikka tavallaan tekisikin mieli, ottaen huomioon kuinka kipeästi siellä nyt tulonlähteitä ja turisteja kaivattaisiin. Jos nyt kuitenkin jotain positiivista paikasta koitan keksiä, niin kyllä sieltä varman D-vitamiini ruiskeen auringosta saa.

Onko teillä ollut ikäviä kokemuksia reissuista? Jos on, niin mistä päin maailmaa?

Onneksi seura oli kuitenkin hyvää!

Xoxo,

Janni