Miksi leikkasin hiukset?


Tässä on nyt menty vajaan kahden viikon verran lyhyemmällä ja jonkin verran vaaleammalla tukalla. Pätkäisin kutrini ensimmäistä kertaa sitten teinivuosien (kun kananperse oli kovassa huudossa), mutta miksi ihmeessä?
Toisinaan tulee tarve uudistua ja mulla oli nyt se hetki. Sitä jotenkin oli niin lopen kyllästynyt kun peilikuvasta katsoi takaisin kauhea hampputukka, joka oli ottanut hittiä jo pitkän aikaa mm. auringosta, kiharruksesta, suoristuksesta, tupeerauksesta, pakkasesta, värjäyksestä ja milloin mistäkin. Etenkin kun omaan työnkuvaan kuuluu hiusten laittaminen kuvauksia ja keikkoja varten usein aika ronskillakin kädellä, oli hiukset menneet todella huonoon kuntoon.
Olin jonkun aikaa takaraivossani pohtinut hiusten lyhentämistä, mutta lopputulos tuli tehtyä yhdessä kampaajan kanssa suunnitellen. Luotan näissä ammattilaisen näkökulmaan, joka osaa katsoa, mikä pituus sopii parhaiten juuri minun kasvojeni piirteille ja mikä sävy oman ihoni sävyyn. Eipä tarvinnut tälläkään kertaa pettyä!
Nyt kun on pari viikkoa kulunut ensimmäisestä vaalennuksesta, vedimme uuden kierroksen raidoilla ja sävytyksellä, jotta saisimme lopputuloksesta vieläkin kirkkaamman ja vaaleamman. Hiusten leikkaukseen ei enää tässä kohtaa puututtu. Olihan se pieni jännitysmomentti silloin alunperin, mitä sieltä tumman alta alkaa paljastua, että vetääkö ihan oranssiksi tai keltaiseksi. Ei onneksi vetänyt, vaan tulos oli karamellisen vaaleanruskea.

Olin jotenkin henkisesti varautunut siihen, että mulla tulisi ihan älytön identiteettikriisi lyhyiden hiusten kanssa. Olin lohdutellut itseäni jo etukäteen, että jos oikein alkaa ahdistamaan, niin ainahan sitä saa hiustenpidennykset hommattua. Mulla ei koskaan ole ollut kiinteitä hiustenpidennyksiä, ainoastaan tapahtumia tai kuvauksia varten laitetut klipsit, jotka saa napsastua samantien pois. Yllättäen kuitenkaan hiuskriisiä ei vielä ole tullut, päinvastoin! Olen ollut ihan älyttömän iloinen tästä muutoksesta ja jotenkin tuntuu, että koko lookki on nyt fressimpi.
Hiukset on onneksi uusiutuva luonnonvara (ainakin vielä, katsotaan uudestaan 15 vuoden päästä :D). Kiva kokeilla jotain uutta ja erilaista pysyttyä pitkään samassa mallissa ja värissä. Vaikka ensimmäinen pesukerta kotona oli kirjaimellisesti outo kokemus ja turautin shampootakin totuttuun tyyliin reilulla kädellä päähän ja puolet siitä oli liikaa, niin siihenkin tottuu! Myös hiusten muotoilu on nyt erilaista, jokseenkin helpompaa. Vielä oikeanlainen kihartamistyyli on kuitenkin hakusessa, mutta eiköhän sekin tässä löydy kun muutaman kerran kokeilee.  🙂
Tormakkaa tiistaita! <3