Ulkoilu on välineurheilua

Kaupallinen yhteistyö: Didriksons

Vaikka kesä jatkuikin ihanan pitkään ja saimme nauttia lämpimistä keleistä ennennäkemättömän pitkään, niin kyllä se talvi sieltä tekee tuloaan halusimme sitä tai emme. Henkilökohtaisesti minusta on ihanaa, että meillä vuodenajat vaihtuu ja nyt pitkän kuuman kesän jälkeen saadaan taas vähän raikkaampia tuulahduksia myös luonnosta.
Syksy tietää myös sitä, että on aika päivittää syys- ja talviasut kuntoon. Vaikka kevät ja kesä tunnetusti on enemmän väreillä leikittelyn aikaa, niin silti on kiva, ettei tarvitse iltojen pimetessä ihan mustaksi heittää kaikkia vaatteita. Jo monta syksyä putkeen oma suosikkini on ollut burgundy ja sitä löytyy melkeinpä jokaisessa muodossa tällä hetkellä mun kaapeista. Toinen väri josta todella sytyn, on petrolin sininen.

Petroolinsinisenä multa löytyy ihana Didriksonsin Annema hybriditakki, joka sopii aurinkoisiin syksypäiviin, jotka eivät ole vielä ihan tajuttoman kylmiä. Kylmemmillä ilmoilla tuulta ja sadetta vastaan puolestaan taistelee burgundyn värinen Frida parka, jossa on sopivasti asennetta niin luontopoluille kuin kaupunkiin. Kuvien vaaleanharmaa Merra puolestaan on yhdistelmä lämmintä fleeceä ja neulosta ja sen korkea kaulus suojaa hyvin kaulaa tuulelta ja tuiskeelta.
Didriksons on kiinnittänyt vaatteidensa valmistuksessa huomiota tyylikkyyden lisäksi myös ympäristöön. He pyrkivät valmistamaan tuotteensa jättäen mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen eivätkä esimerkiksi käytä myrkyllisiä aineita valmistusprosessissa. Myös haitallisten kemikaalien käyttö on minimoitu. Nämä ovat kaikki sellaisia arvoja, jotka varmasti nostavat aina vain enemmän ja enemmän päätään koko ajan tietoisempien kuluttajien keskuudessa, puhumattakaan siitä, että myös energian käyttöön ja kuljetuksiin on Didriksonilla panostettu ekologisella ajatuksella. Henkilökohtaisesti en aina tee päätöstä puhtaasti vaatteen ekologinen ajattelu edellä. Totta kai haukaisin sanoa, että jokaikinen vaatekappaleeni olisi valmistettu ympäristöystävällisesti, mutta valehtelisin jos väittäisin niin. Valehtelisin myös jos väittäisin, ettei se kuitenkin tuntuisi hyvältä ulkoilukamppeita päälle vetäessä tietää, että näiden vaatteiden valmistuksessa on huomioitu muutakin kuin laadukkaat materiaalit ja ulkonäkö. Valitettavan harvoin kun nämä kaikki löytyvät samasta paketista.
Ruotsalainen Didriksons on mielestäni hyvä mallin näyttäjä ja edelläkävijä monessakin mielessä. On ihanaa, että ulkoiluvaatteet voivat oikeasti olla värikkäitä ja näyttää niin tyylikkäiltä, että niitä voi hyvin käyttää jopa kaupungissakin. Juurikin tämän monipuolisuuden vuoksi niitä on helppo yhdistellä niin vuodenajan kuin käyttötarkoituksenkin mukaan. Ei siis välttämättä tarvitse viittä eri takkia, kun valitsee itselleen ja omaan käyttöön sopivat kerrospukeutumisen elementit laajasta valikoimasta.


Didriksonsin vaatteissa on huomioitu ulkoilevan ja liikkuvan ihmisen monet tarpeet. Materiaalit ovat miellyttäviä ja hengittäviä ja kerrospukeutumiselle löytyy kaikki edellytykset lämpimien kevyttoppisten ja vedenkestävien kuoritakkien ansiosta. Ulkoiluhousuja löytyy lämpimästä  softshellistä vedenkestävään kuorihousuun, jossa jopa vetoketjut on tehty vesitiiviiksi ja lahkeista löytyy säätövara joko leveämmille tai kapeammille punteille.
Ulkoiluhan on loppujen lopuksi pukeutumiskysymys. Tehdäkseen reippailusta itselleen mahdollisimman miellyttävää onkin varsin perusteltua panostaa laatuun. En minäkään lähtisi hiihtämään pitovoiteilla loskaan.
Energistä loppuviikkoa kaikille! <3