8 syytä miksi Määmatkailu kannattaa!


Täällä aletaan pikku hiljaa olla taas akut ladattuina. On se kumma mitä pienikin irtiotto arjesta voi tehdä! Vasta 5 päivää lomaa takana ja ihan uudelleen syntynyt olo! Sen enempää fiiliksiin vielä tässä vaiheessa paneutumatta, ajattelin kuitenkin listata syitä, miksi yksin matkustaminen on ihan parasta. Itse koen että se on ehkä sitä kaikkein palauttavinta silloin kun eniten kaipaa rentoutumista.
Jos olet ikinä harkinnut lähteväsi reissuun yksin, etkä ole sitä vielä tehnyt, tässä sinulle 8 hyvää syytä, miksi määmatkailu kannattaa!

  1. Saat valita lomakohteesi täysin omien mieltymystesi mukaan. Sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja matkakohteen, hotellin tai aktiviteettien suhteen. Halusitpa sitten lähteä löhölomalle tai shoppaamaan kaupunkiin, kaikki valta on käsissäsi.
  2. Kohteessa saat päättää ihan tasan mitä teet mihinkin kellonaikaan. Jos haluat nukkua koko päivän, voit tehdä sen hyvällä omalla tunnolla, ilman että tarvitsee miettiä kaverin päivärytmiä. Jos haluat lähteä treenaamaan 5:30 aamulla, niin senkin voit tehdä ilman että matkakaveri vaivautuisi aikaisesta huoneessa kolistelusta.
  3. Yksin ollessa ehtii oikeasti miettiä mitä minulle kuuluu. Jos koko ajan on kaverin kanssa vuorovaikutuksessa, ei välttämättä pääse samalla tavalla kosketuksiin sisimpänsä kanssa. Kun on yksin reissussa, ehtii ihan tosissaan miettiä omaa elämää, omia fiiliksiä ja käsitellä asioita, joita ei ehkä arjen tiimellyksessä muuten tulisi mietittyä.
  4. Ei tarvitse sosialisoida jos ei halua. Välillä tekee hyvää nauttia ihan vain omasta seurastaan. Kun on itsensä kanssa hyvä olla, on sitä sen jälkeen parempaa seuraa myös muille. Jos seuraa ja sosialisointia kuitenkin kaipaa, seuraa on harvemmin vaikea löytää lomakohteista.
  5. Päätyy uusiin seikkailuihin, joihin ei välttämättä kaveriporukassa muuten tulisi ajauduttua. Yksin ollessa reissussa on jotenkin avoimempi kaikelle uudelle ja yksinkertaisesti avoin maailmalle. Esimerkiksi keväällä Barcelonan matkalla löysin itseni pelaamasta jalkapalloa keskellä yötä paikallisten nuorten kanssa ja myöhemmin paikallisista tatuointi-bileistä.
  6. Ei tarvitse huomioida kenenkään muun tarpeita. Syömään voi mennä juuri silloin kun huvittaa, juuri niin terveellistä tai epäterveellistä ruokaa kuin huvittaa ja illlalla voi mennä 20:00 nukkumaan tai bailata 06:00 asti aamulla juuri oman päivän fiiliksen mukaan.
  7. Yhdelle ihmiselle on helppo bookata aktiviteetteja lyhyelläkin varoitusajalla. Esimerkiksi ison seurueen saaminen suosittuihin ravintoiloihin tai harrastuksiin nopealla aikavälillä voi olla suhteellisen haastavaa. Yleensä näistä kuitenkin aina löytyy paikka yhdelle hengelle.
  8. Itsestään huolehtiminen ja itsensä hemmottelu matkailun merkeissä on vaan yksinkertaisesti paras sijoitus, mihin voi rahansa laittaa kiinni! <3