8 syytä miksi Määmatkailu kannattaa!


Täällä aletaan pikku hiljaa olla taas akut ladattuina. On se kumma mitä pienikin irtiotto arjesta voi tehdä! Vasta 5 päivää lomaa takana ja ihan uudelleen syntynyt olo! Sen enempää fiiliksiin vielä tässä vaiheessa paneutumatta, ajattelin kuitenkin listata syitä, miksi yksin matkustaminen on ihan parasta. Itse koen että se on ehkä sitä kaikkein palauttavinta silloin kun eniten kaipaa rentoutumista.
Jos olet ikinä harkinnut lähteväsi reissuun yksin, etkä ole sitä vielä tehnyt, tässä sinulle 8 hyvää syytä, miksi määmatkailu kannattaa!

 1. Saat valita lomakohteesi täysin omien mieltymystesi mukaan. Sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja matkakohteen, hotellin tai aktiviteettien suhteen. Halusitpa sitten lähteä löhölomalle tai shoppaamaan kaupunkiin, kaikki valta on käsissäsi.
 2. Kohteessa saat päättää ihan tasan mitä teet mihinkin kellonaikaan. Jos haluat nukkua koko päivän, voit tehdä sen hyvällä omalla tunnolla, ilman että tarvitsee miettiä kaverin päivärytmiä. Jos haluat lähteä treenaamaan 5:30 aamulla, niin senkin voit tehdä ilman että matkakaveri vaivautuisi aikaisesta huoneessa kolistelusta.
 3. Yksin ollessa ehtii oikeasti miettiä mitä minulle kuuluu. Jos koko ajan on kaverin kanssa vuorovaikutuksessa, ei välttämättä pääse samalla tavalla kosketuksiin sisimpänsä kanssa. Kun on yksin reissussa, ehtii ihan tosissaan miettiä omaa elämää, omia fiiliksiä ja käsitellä asioita, joita ei ehkä arjen tiimellyksessä muuten tulisi mietittyä.
 4. Ei tarvitse sosialisoida jos ei halua. Välillä tekee hyvää nauttia ihan vain omasta seurastaan. Kun on itsensä kanssa hyvä olla, on sitä sen jälkeen parempaa seuraa myös muille. Jos seuraa ja sosialisointia kuitenkin kaipaa, seuraa on harvemmin vaikea löytää lomakohteista.
 5. Päätyy uusiin seikkailuihin, joihin ei välttämättä kaveriporukassa muuten tulisi ajauduttua. Yksin ollessa reissussa on jotenkin avoimempi kaikelle uudelle ja yksinkertaisesti avoin maailmalle. Esimerkiksi keväällä Barcelonan matkalla löysin itseni pelaamasta jalkapalloa keskellä yötä paikallisten nuorten kanssa ja myöhemmin paikallisista tatuointi-bileistä.
 6. Ei tarvitse huomioida kenenkään muun tarpeita. Syömään voi mennä juuri silloin kun huvittaa, juuri niin terveellistä tai epäterveellistä ruokaa kuin huvittaa ja illlalla voi mennä 20:00 nukkumaan tai bailata 06:00 asti aamulla juuri oman päivän fiiliksen mukaan.
 7. Yhdelle ihmiselle on helppo bookata aktiviteetteja lyhyelläkin varoitusajalla. Esimerkiksi ison seurueen saaminen suosittuihin ravintoiloihin tai harrastuksiin nopealla aikavälillä voi olla suhteellisen haastavaa. Yleensä näistä kuitenkin aina löytyy paikka yhdelle hengelle.
 8. Itsestään huolehtiminen ja itsensä hemmottelu matkailun merkeissä on vaan yksinkertaisesti paras sijoitus, mihin voi rahansa laittaa kiinni! <3

Kommentit (9)

 1. M-A
  klo 17:41

  Yksin reissaaminen on ihan parasta! Olen kanssasi samaa mieltä jokaisesta kohdasta, vaikka tatuointibileet minulla on vielä kokematta…

 2. Idun
  klo 20:13

  Nyt kun luin ton, ni tuli heti sellane olo, että mielin haluu määmatkalle! ❤️❤️

 3. Elsa
  klo 21:06

  Todellakin! Suosittelen myös kovasti mää-matkoja! 🙂

 4. V.P
  klo 04:49

  Hyvä Janni, juuri noin sen olla pitää! Lomareissulla ajatellaan itseään ja lopaillaa ilman paineita, muut reissut on sitten eriasia.

 5. Oona
  klo 20:01

  Niin totta. Pitäisi useammin matkustaa ihan itsekseen. Siinä muuten tutustuu myös paljon helpommin uusiin ihmisiin ja ulkomailla ihmiset on niin avuliaitakin. Suomalaiset ei jutustele ventovieraiden kanssa, mutta kun matkustaa yksin maailmalla, sut otetaan sydämellisesti vastaan missä vain.

 6. Selina
  klo 20:12

  Terkkuja Kreikasta, määmatkalta. 5 päivää täälläkin takana ja hyvältä tuntuu. Vaikkakin jalat on muussina päivän kävelyistä. Mutta se oli ihan oma valinta :). Vaikka flunssa iski kesken loman, niin ei sekään oikeestaan harmita, kun on muuten niin hyvä fiilis. Noi 8 kohtaa on hyvät, mutta voisin nopeasti keksiä vielä 10 lisää. Vahva suositus määmatkailulle! <3

 7. Mariell
  klo 20:33

  Täytyy sanoa, että noi sun reissukuvat Mykonokselta on aivan upeita! Itse olen reissannut yli kahdellatoista Kreikan saarella, mutta Mykonos on vielä kokematta 🙂 Myös ensimmäinen määmatka on suunnitelmissa tänä syksynä 😀 Sun hienoihin reissukuviin kuitenkin liittyen kiinnostaisi tietää, että oletko tuntenut valokuvaajan ennestään vai bongannut paikanpäältä? Eli mitä kautta olet sen löytänyt? Itsekin olen satunnaisesti toisen työn ohella osallistunut joihinkin kuvauksiin (mallina) ja sen takia tämä asia alkoi nyt kiinnostamaan. Joka tapauksessa mukavaa reissun jatkoa ja tsemppiä syksyyn!:)

 8. Vappu
  klo 07:15

  Eipäs tiennyt tämä eläkeläismummeli lähtevänsä Määmatkalle 😀
  Ihan trendissä siis mennään.
  Olen vuosikymmeniä haaveillut yksin lähtemisestä. Ja Ateenaan., suosikkikaupunkiini.
  Olen arkaillut terveysjuttujen vuoksi ja muutenkin tuntunut ettei kai sitä nyt voi…
  No hah tuossapa loppukesästä päätin, että minä lähden! Kerroin aikeeni miehelleni ja hän sanoi, että mene ihmeessä.
  Nyt on matka varattu maaliskuulle.
  Asiasta tietää vain mieheni ja minä sekä asuntonsa minulle vuokraava ystävämme.
  Syy salailuun on se, ettei vaan kukaan änkeä mukaan. Hihii!
  Tuo ystävämme kysyikin, että miksi yksin. Syyt, jotka luettelin, oli melkeinpä kaikki kuin Jannin listassa.
  Kiitos Janni, kun lähdit reissuun ja saimme lukea siitä!

 9. Mari
  klo 16:09

  Ihana hotelli! Todellakin voisin lähteä määmatkalle.
  Paikkakin näyttää mukavalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad starts
Ad ends