Oman elämänsä ammattiarvostelijat


Tänään julkaistiin uudet upeat Miss Suomi finalistit. Mukana kisassa oli toinen toistaan kauniimpia nuoria naisia, jotka asetettiin ensimmäiseen tulikokeeseen suoraan median eteen. Sen lisäksi, että heidän tuli esittäytyä ulkoisesti kauniisti ja vaivattomasti 15 sentin koroilla lavalle kivuten, heidän piti esitellä itsensä mikrofoniin koko mediaväen edessä. Ei muuten mikään ihan helppo rasti tolleen äkkiseltään!
Se miten minä liityn missikisoihin ei suinkaan ole se, että olisin hulluna stalkkerina ollut paikalla vakoilemassa tulevia missikandidaatteja, vaan se, että olen tänä vuonna mukana juontotiimissä. Meitä on tulevissa missikisoissa 3 juontajaa, Heidi Sohlberg ja Iiro Harjula hoitaen lava-show’n ja meikäläinen red carpetin toimittajan roolin. Olen aivan äärimmäisen innoisani päästessäni juontamaan näinkin hienoa tapahtumaa muodin ja kauneuden parissa. Innolla odotan myös uutta inspiraatiota punaisen maton juhlatyyleistä!

Kuten pressipäivään kuuluu, haastatteluja annetaan suu vaahdossa maamme suurimpiin medioihin. Aikani rupattelin ja kerroin kuulumisiani, kunnes eräs toimittaja kysyi minulta arvostelusta viitaten myös fitness-kisoihin, joissa olen itsekin ollut. Että onko ok arvostella kaikkea ulkonäössä, kuten vaikkapa nenää tai kasvoja ja mistä itse saan eniten arvosteluja. Vastasin suunnilleen näin: ”niin fitness-kisoissa kuin missikisoissakin on ammattitaitoiset tuomarit, jotka osaavat varmasti antaa oikeanlaista kritiikkiä kunkin tapahtuman tai lajin vaatimalla tavalla.” Jäin kuitenkin miettimään kysymystä vielä jälkikäteen, sillä keskustelumme tästä siirtyi nopeasti keskustelupalstoihin, jossa oman elämänsä ”ammattituomarit” jakavat mielipiteitään. Toimittajan kysymys oli hyvä ja sai ajattelemaan asiaa tarkemmin.

Mietin näitäkin upeita mimmejä, jotka ovat laittaneet itsensä likoon tavoitellakseen omia unelmiaan. Heitä sen enempää tuntematta, arvostan silti ihan äärimmäisen paljon heistä jokaista, koska ovat uskaltaneet poistua omalta mukavuusalueeltaan ja ottaa askeleen kohti tuntematonta, tietäen yhtään kuinka tässä tulee käymään. Se jos joku on rohkeutta! Silti valitettavasti joka vuosi saa kuulla spekulaatioita siitä, kuinka ”joku on liian lihava, jollain liian pulleat posket, joku on liian laiha ja toinen lyhyt”. Nyt varmaan joku ajattelee että ”itsepähän ovat itsensä asettaneet arvosteltaviksi ja kyseessähän on missikisat, jossa on okei arvostella!”. Joo, onhan se näinkin, että kyseessä on arvostelulaji, mutta on täysin eri asia antaa rakentavaa kritiikkiä, kuin lytätä ja haukkua. Ja hyvillä mielin voin tämän päivän kymmenikön nähneenä sanoa, että jokainen heistä todellakin ansaitsee paikkansa finaalissa!
Mielenkiinnolla jään seuraamaan uusien finalistien edesottamuksia kiertueen aikana. Syyskuussa sitten nähdään täysin uudistuneessa kilpailussa, kuka kruunataan tänä vuonna Suomen kauneimmaksi. <3
Kuvat (paitsi juontajakuva): Petteri Peltonen Photography
Vaatteet: Marsaana