mtv3 fort boyard action blue grey sininen harma team joukkue ep episode 9 jakso eps

Ensimmäinen voitto Fort Boyardissa! Kaikki aloitusjakson kulisseista.


Lauantaina alkoi kauan odotettu, paluun ruutuun tehnyt Fort Boyard. Olin samaan aikaan Cheekin päätöskeikalla, niin katselin jakson äipän kanssa jälkikäteen Katsomosta, jonne kaikki jaksot tulevat, jos ne menevät ohi itse katseluaikaan.
Olette laitelleet paljon kysymyksiä liittyen ohjelmaan. Niinpä tästä pitänee tehdä vaikka tuonne HussiTuben puolelle vielä ihan oma videonsa, mutta tähän väliin ajattelin että kirjoittelen tuosta ensimmäisestä jaksosta, jossa kilpaili vastakkain meidän Sininen joukkue ja piinkova punainen tiimi.
Joukkueeseeni kuului lisäkseni tubettaja Roni Back ja näyttelijä Sami Uotila. Punaisen joukkueen jäseniä olivat Miss Suomi 2016 Shirly Karvinen, näyttelijä Mikko Parikka sekä jääkiekkoilija Siim Liivik. Tiesimme heti, että vastassa tulee olemaan rautaisilla hermoilla varustettu ja todella fyysinen joukkue, joten kaikki oli laitettava likoon, mikäli mielimme päästä keräämään avaimia aarrekammiosta heti kättelyssä.


Aivan ensimmäisessä tehtävässä pääsimme heti ottamaan mittaa toisistamme Siimin kanssa, kun meidän piti kiivetä kahden köyden varassa kulkevilla ”klipeillä” ylöspäin ja huutaa köyden yläpäästä numerot joukkueelle. Pitkistä raajoista toki oli hyöytyä tässä tehtävässä, mutta en silti voi laittaa tappiotani sen piikkiin. Lähdin suinpäin säntäämään köysissä niin nopeasti kun pystyin ja minulla irtosi välittömästi toinen jalka tukipisteeltä renkaasta. Tuhraantui aivan tolkuttomasti aikaa, ennen kuin sain jalkani takaisin renkaalle ja pääsin kokeilemaan tekniikkaa. Tässä kohtaa Siim oli ottanut jo hyvän etumatkan. Löysin tekniikan loppujen lopuksi aika nopeasti ja sain hiukan välimatkaa kurottua kiinni. Se ei kuitenkaan riittänyt millään ilveellä hienon suorituksen tehneen Siimin kiinni saamiseksi ja näin ollen hävisimme ensimmäisen avaimen punaisille.
Muistan kuinka minua kismitti ihan suunnattomasti hävitä HETI ensimmäinen tehtävä! Ajattelin, että heti kättelyyn esitän näin surkean suorituksen joukkueeni edessä, tämä ei nyt lähtenyt käyntiin yhtään niinkuin halusin. Onneksi meillä oli ihan mieletön joukkuehenki ja tsemppi päällä koko ajan ja rohkaisevat tiimiläiset saivat mieleni kirkastumaan hyvinkin pian.
Meidän joukkueen seuraavassa tehtävässä koko kansan oma tubettaja pääsi pimeään tubeen ryömimään. Roni suoritti tehtävän ihan tolkuttoman hienosti ja erityisesti siihen nähden, että melkein 2 metrinen kundi laitetaan ryömimään ahtaaseen tunneliin, niin olihan se nyt ihan sairas suoritus! Roni suoritti tehtävän ajallaan ja näin ollen saimme ensimmäisen avaimen saldoomme!

Sen jälkeen seuraavassa kaksintaistelussa kaksi kovapäistä urheilijaa pääsi ottamaan toisistaan mittaa, kun punaisten Mikko ja meidän Sami ottivat vetokilpailun hiekalla. Pakko sanoa, että mulla meni reidet hapoille jo pelkästä katsomisesta. Suoritus saattoi näyttää telkkarissa helpolta, mutta jos on ikinä tehnyt mitään vastaavanlaisia harjoituksia, tietää kuinka rankkaa tuollainen vetäminen on. Vaikka Mikko on vankka ja vahva kundi, niin Sami veti tässä huikealla tekniikalla ja raa’alla voimalla kuitenkin pidemmän korren ja nappasi puhtaan voiton vieden jokaisen erän.
Seuraavaksi päästettiin taas allekirjoittanut vauhtiin. Ja tittididiii, suoraan linnakkeen huipulle ja sieltä piti hypätä alas, jonka jälkeen kiivetä benjinarua pitkin ylös lukemaan koodi Samille ja Ronille. Olin ihan super-innoissani, kun tajusin että pääsen hyppäämään benjin linnakkeen reunalta. Mutta niin se vain mieli muuttui, kun sitä mentiin linnakkeen reunalle ja tuli hypyn aika. Vaikka selitin itselleni, että eihän tässä nyt mitään käy, niin joku alkukantainen vaisto siellä päässä kuitenkin jyskytti, joka sanoi, että älä nyt hitto hyppää tai sä kuolet! Taisipa siinä yksi V:kin vahingossa päästä jännityksen äärellä. Onneksi tämäkin tehtävä mentiin taas joukkueena ja kundien laskiessa kolmeen munkin oli helppo tehdä päätös hypystä. Ja niin sitä mentiin ja heti suoritukseen jälkeen tuli aivan sairaan siisti fiilis! Silloin ymmärsin, että tämmöiset jutut todellakin koukuttaa tekijänsä.
Loppujen lopuksi onnistuimme saamaan kaikissa lopuissa tehtävissä avaimet Ronin ja Siimin kaksintaistelua huojuvassa tornissa lukuunottamatta. Näin ollen saldoksi tuli meille 6 avainta ja pääsimme aarrekammiossa suoraan keräämään rahaa. Rahankeräys sujui meillä sekin hyvin yhteen hiileen puhaltamalla ja voitimme sen hyvällä erotuksella punaisiin. Niinpä ensimmäinen voitto oli takataskussa, vaikka toki loppujen lopuksi kerättyjen rahojen määrä tulisi ratkaisemaan.

Me emme tienneet etukäteen yhtään kuka tekee ja minkälaisia tehtäviä. Saimme ennen jokaista jaksoa turvallisuuskoulutuksen osaan tehtävistä, mutta kaikkea tehtävästä ei koskaan paljastettu, eikä myöskään sitä, kuka sen tulisi suorittamaan. Tehtävän ja suorittajan sai siis todellakin kuulla vasta suorituspisteellä, vaikka ehkä jotain saatoin esimerkiksi benjistä päätellä, kun minut punnittiin, vietiin katolle ja laitettiin valjaisiin. Ennakkokoulutusta saimme mm. eläinten käsittelystä (sammakot, käärmeet, skorpionit, liskot jne.) ja juuri tällaisiin valjaisiin ja sukelluksiin liittyvissä asioissa.
Hommat Fortilla jatkuu jo tämän viikon lauantaina Maikkarilla klo 19:35, mutta meidän sinisen joukkueen edesottamuksia pääsee seuraamaan seuraavaksi 15.9 ja 6.10. 🙂