Vihdoinkin se on poissa!

Kaupallinen yhteistyö: Estetiikka Mansurow

NYT SE ON POISSA!! Nimittäin meikäläisen tatuointi, joka olikin kiikkunut mukana jo aivan tarpeeksi pitkään. Olen aiemmassa postauksessa kertonut operaatiosta, vanhaan tekstiin pääset tästä.
Syy miksi halusin tatuoinnin pois oli se, että en kokenut sen enää sopivan tyyliini. Olin ottanut sen 18-vuotiaana (tarkemmin ottaen marssin tikattavaksi sillä punaisella sekunnilla kun vanhemmilta ei enää tarvinnut kysellä lupia). Tatuoinnissa luki latinaksi ”Usko, Toivo, Rakkaus”, eikä siinä sinänsä ollut noin ideologisesti mitään vikaa. Uskon näihin edelleenkin. Ongelma vain ehkä oli itsessään tekstiä koristavat tribaalit ja tatuointi noin niinkuin yleisesti.
Minulla ei ole mitään tatuointeja vastaan. Itseasiassa ne ovat toisilla todella hienoja! Jotenkin vaan enää omassa kehossani en halunnut niitä nähdä. Selvitin pidemmän aikaa erilaisia vaihtoehtoja poistamiselle ja kävin vaikka kuinka monessa eri paikassa kyselemässä erilaisista menetelmistä. Lopulta päädyin leikkaukseen, sillä se tuntui olevan kaikista tehokkain tapa päästä leimasta eroon.
Monet ihmettelevät miksen poistata kuvaa laserilla. Syy siihen on se, että sitä ei suositeltu missään, mistä kävin sitä kyselemässä, vaan kaikkialla kerrottiin leikkauksen olevan paras vaihtoehto. Enkä ole katunut hetkeäkään valintaani muutamia laserilla tehtyjä poistoja nähneenä. Toki ne varmasti joillain onnistuvat, mutta itse olen vakuuttunut leikkausmenetelmästä.

Mitä leikkauksessa käytännössä tapahtuu, on se, että ihosta leikataan pala pois ja sen jälkeen reunat ommellaan takaisin yhteen. Kuulostaa suhteellisen brutaalilta, mutta sitä se ei ole. Minä esimerkiksi eilen leikkauksessa vastailin toisella kädellä meileihin ja puhuin työpuheluita 😀 Henkilökohtaisesti pahin paikka koko operaatiossa on puuduttaminen ja sekin vain sen takia, että pelkään neuloja. Mutta siitäkin selvittiin stressipalloa puristelemalla ja rupattelemalla kirurgin ja hoitajan kanssa niitä näitä.
Tatuointiani leikattiin yhteensä 4 kertaa. Sen olisi pystynyt poistamaan kahdella leikkauksella, mutta siinä tapauksessa minun olisi pitänyt varata enemmän saikkua operaation jälkeen. Nyt kun leikkaukset tehtiin pienissä osissa, pystyn helposti operoimaan pienempiä kuvauksia vaikka jo heti seuraavana päivänä. Ihon annetaan palautua leikkausten välissä joitain kuukausia (yleensä kolmesta kuuteen, oman ihon kimmoisuudesta ja palautumisesta riippuen), jonka jälkeen se voidaan leikata uudestaan ja taas iho venyy omiin mittoihinsa.
Poiston hinta määräytyy aina sen mukaan, minkä kokoinen tatuointi on kyseessä ja kuinka kauan leikkaukseen menee aikaa. Hinnat vaihtelevat n. 340€-1700€. Konsultaatiossa käydään aina kaikki käytännön jutut läpi ja hinta-arvio operaatiosta.
On aika mahtava fiilis, että tämä operaatio on nyt tullut päätökseen! Nyt enää pitäisi malttaa olla rauhassa sen aikaa, että käsi paranee.. Sepä taitaakin tässä lopulta olla se kaikkein vaikein homma! 😀 Laittelen kuvia lopputuloksesta jahka saan teipit ja tikit pois. 🙂