Mun mentävä on.. Vai onko?Hyvin usein tulee mietittyä, että mihinköhän sitä matkustaisi seuraavaksi. Sitä vaan automaattisesti yhdistää ajatuksen lomasta ja ulkomaista yhteen. On oikeastaan aika harmillista, että niin monet upeat KOTIMAISET paikat jäävät ihan varjoon, vain jonkin päähän pinttyneen ajatusmallin takia.
Kävin tänään elämäni ensimmäistä kertaa Suomenlinnassa. Jep, aika noloa myöntää, etten ole koskaan ennen siellä käynyt, vaikka jo hyvän tovin olenkin Helsingissä ehtinyt asua. Suomenlinnassa oli kerrassaan kutkuttava tunnelma. Historian havinan pystyi tuntemaan jo saarelle astuessa ja monet ihanat ravintolat ja kahvilat suorastaan kutsuivat istahtamaan iltapäiväkahville. En ollut tajunnutkaan, kuinka iso paikka Suomenlinna on. Siellähän saisi helposti parikin päivää uppoamaan vain kävellessä paikasta toiseen! Tuntuu että joka kerta noista monista poluista ja reiteistä oli vaikea valita mihin suuntaan lähtee, koska ei olisi halunnut missata yhtään nurkkaa niin hienosta paikasta.

 

Tuntuu että kesäinen Helsinki todellakin laittaa parastaan tällä hetkellä. Olen kuluneen parin viikon aikana käynyt erilaisissa tapahtumissa ja konserteissa, musikaalissa sekä tutkinut minulle entuudestaan tuntemattomia paikkoja ja ravintoloita. Ja edelleenkin olen nähnyt vasta murto-osan kaikesta siitä, mitä tällä kaupungilla todellakin olisi tarjottavana!
Sain jopa vähän inspiraatiota alkaa tutkimaan muitakin nähtävyyksiä. En ole juurikaan käynyt alueen museoissa ja muitakin siistejä paikkoja on vielä näkemättä. Kantahelsinkiläinen ystäväni esimerkiksi suositteli minulle Kalliossa sijaitsevaa leffateatteri Rivieraa, Regatta kahvilaa ja kansallismuseossakin menisi parhaillaan Barbie -näyttely.
Tuntuu että tämä kaupunki on herännyt aivan eri tavalla henkiin näiden ihanien kesäisten ilmojen vuoksi. Koko ajan on tapahtumia ja ihmisiä on todella paljon liikkeellä. Oikeastaanhan tässä tulee vähän sellainen olo, että olisikin ulkomailla, koska on niin paljon uutta ja jännää koettavana!


Aina ei siis tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Helsingissä on toki valtavasti tekemistä ja näkemistä, mutta niin sitä aktiviteettia vaan löytyy meiltä muualtakin Suomesta. Tämän kesän teemana minulla voisikin olla kotimaan matkailu ja uusiin kohteisiin sekä kaupunkeihin tutustuminen. Koska kyllä sitä vaan täällä meillä Suomessakin osataan!
Kaikki kuvat: Mari Hakanen Photography