Ihmisen asemaa rajoittaa vain hänen mielikuvituksensa

Kaupallisessa yhteistyössä: 20th Century Fox


Kaupallinen yhteistyö: 20th Century Fox
Muistan kuinka aikoinaan ihailin suunnattomasti voimistelijoita, aivan kaikenlaisia kehonhallinnallisesti taitavia ihmisiä (toki ihailen edelleenkin!). Olimme käyneet sirkuksessa useaan otteeseen perheeni kanssa kun olin pieni. Tarkemmin ottaen se oli minun ja vaarini vuosittainen traditio. Toinen toistaan hienommat temput ja akrobatia teki tuohon pieneen vaaleaan lettipäiseen kuusankoskelaistyttöön lähtemättömän vaikutuksen. Temppuilevista villakoirista puhumattakaan! Siihen aikaan tuo pikku-Janni kuitenkin oli niin hurahtanut pallon perässä juoksemiseen, että ei koskaan ajatellut itse ajautuvansa sirkuksen ihmeelliseen maailmaan.


Noin 16 vuotta myöhemmin keittiön pöydän ääressä istuu hiuksensa tummiksi värjännyt helsinkiläistynyt yrittäjänainen, jonka Harri-villakoira vahtii päivän tapahtumia sohvan selkänojalla toinen silmä auki nukkuen. Aivan uudenlaiset lihakset muistuttavat olemassaolostaan, kun nainen keskittyy kirjoittamaan blogitekstiään. Erityisen hyvin hän tuntee lapojensa välissä tapahtuvat liikkeet, kyynärvarsista puhumattakaan. Hänen elämänsä ensimmäinen sirkustunti edellispäivänä Circus Helsingissä on tuottanut tulosta.


Olen aina uskonut siihen, että jos tarpeeksi uskoo omiin unelmiinsa ja on valmis laittamaan itseään likoon, on mahdollista saavuttaa mahdottomaltakin kuulostavia asioita. Niin uskoi aikoinaan myös P.T. Barnum, joka vaatimattomista oloista liikkeelle lähtien loi tyhjästä miljoonia ihmisiä hurmanneen sirkusspektaakkelin.
Rakastan inspiroivia tarinoita. Sellaisia, jotka luovat uskoa, että myös vaikeista ajoista selviää kun luottaa itseensä ja tekemiseensä. The Greatest Showman on juuri sellainen ja se myös innosti minut pari pävää sitten kokeilemaan sirkusta ensimmäistä kertaa. Se on tosi tapahtumiin perustuva kasvutarina pojasta, joka lähti liikkeelle täysin nollasta luoden itselleen upean uran, ystäviä ja perheen ja jonka vauhti meinasi ajoittain sokaista. Se oli tarina erilaisuudesta, anteeksiannosta ja tasa-arvosta. Yksi leffan repliikki mielestäni tiivisti täydellisesti sen, mistä elokuvassa on kyse: ”Ihmisen asemaa rajoittaa vain hänen mielikuvituksensa.”.

Ihana Circus Helsingin sirkusohjaaja Petra Solar antamassa tukensa mun palloilulle!


Elokuvassa nähdään ensiluokkaisia näyttelijäsuorituksia, eikä toisaalta vähempää olisikaan voinut odottaa, kun miespääosaa näyttelee itse Hugh Jackman. Hänen karisma ja charmanttius tekevät katsojaan lähtemättömän vaikutuksen ja ainakin näin naiskatsojan näkökulmasta saa sukat pyörimään jokaiseen ilmansuuntaan! 😀 Muissa pääosissa nähdään Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson sekä Zendaya. Kuvauksen puolesta tanssi- ja laulukohtauksissa nähdyt nopeat ja tempaavat kuvakulmat ja leikkaukset tuovat mielenkiintoista rytmiä katsomiseen.
Kun elokuvassa halutaan markkeerata sisuuntumista ja sitä, että luovuttaa ei saa olivatpa olosuhteet kuinka huonot tahansa, on sitä saatu tehostettua erityisen hyvin onnistuneilla musiikkivalinnoilla. Minun piti oikein pari kertaa hieraista korviani, kun tajusin, että yksi lemppari motivaatiokappaleistani onkin oikeasti tämän elokuvan soundtrackilta (Keala Settle – This is me)! Myös toinen tuttavuus tuli myöhemmin elokuvassa vastaan, joka on pyörinyt yhdellä kuuntelemallani Spotifyn omalla playlistilla ja jäänyt erityisen hyvin mieleeni (Zac Efron & Zendaya – Rewrite the stars). Enhän minä enää tämän jälkeen voinut muuta kuin mennä katsastamaan koko soundtrackin, josta löytyi oikeasti sairaan hyviä biisejä! Nyt vielä elokuvan katsomisen jälkeen ne nivoutuivat täydellisesti kokonaisvaltaiseen leffaelämykseen.


Kaiken kaikkiaan elokuva oli muutamista pienistä kliseisyyksistään huolimatta todella viihdyttävä. Se on helppoa katsottavaa koko perheelle ja siitä nauttii aivan varmasti niin lapset kuin aikuisetkin! Ehkä meidän pitääkin nyt vaarini kanssa herättää taas sirkustraditiomme henkiin, aloittaen fiilistely ensin kotisohvalta.
Tähän hurmaavan tarinan tiimellykseen pääset sukeltamaan nyt Blu-rayna, DVD:nä, UHD:nä sekä suoratoistopalveluissa.KILPAILU! Kommentoi alle, mikä sirkuksessa on sun mielestä parasta! Esimerkiksi mun mielestä akrobatia ja villakoirat ovat olleet ihan ykkösiä! 😀 Jos et ole koskaan ollut sirkuksessa, kirjoita kommenttiin mitä haluaisit nähdä eniten sirkuksessa. Arvon viikon päästä (1.6) kaikkien vastanneiden kesken 3kpl The Greatest Showman elokuvaa, joista saa valita haluaako leffan Blu-rayna, DVD:nä vai UHD:nä. Muistathan kirjoittaa oikean sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. 🙂

 ”The noblest art is that of making others happy.”