MÄ EN SAA HAPPEE!!!

 

Se on täällä taas. Nimittäin siitepöly. Sen olen saanut nyt parina viime päivänä erittäin voimakkaasti tuta, erityisesti yrittäessäni harrastaa erinäisiä liikuntasuoritteita. Ihan kuin en olisi koskaan ennen urheillut!
Minulla siitepölyn aiheuttamat oireet ovat alkaneet vasta noin kolmisen vuotta sitten. En muista esimerkiksi lapsuudessani minkäänlaisia oireita. Kun kolme vuotta sitten keväällä olin yhtäkkiä koko ajan ”kipeä” aloin miettimään että joku tässä nyt mättää. Päätin kokeilla allergialääkkeitä ja johan helpotti. Ainakin näennäisesti.
Viimeiset kolme kevättä allergia on yllättänyt minut aina uudelleen ja uudelleen. En jotenkin millään miellä itseäni ”allergikoksi”, koska se on vielä niin tuore juttu omassa elämässäni. 23 vuoden oireettoman kevään ja kesän jälkeen on vähän vaikeaa napsauttaa päässä vaihdetta päälle, että kyllä tää muuten minullakin tuntuu. Nyt on kuitenkin napit kaivettu kaapista ja lääkitys kohdillaan. Tai ainakin luulen niin.

Olen nyt syönyt Telfast -nimistä lääkettä, koska sen ei pitäisi joidenkin valmisteiden tavoin väsyttää. En ole ihan sataprosenttisen vakuuttunut tästä väitteestä. Voi toki olla, että olo on hiukan normaalia tokkuraisempi vain sen takia, että päässä on räkää, mutta tiedä nyt sitten mikä johtuu mistäkin. Onneksi kuitenkin pahimmat oireet helpottavat lääkkeen napattuani, enkä enää ystäviä treffatessa terassilla räi ja aivastele heidän mukeihinsa.
Liikuntaan allergia kuitenkin vaikuttaa, vetipä sitä nappia naamaan tai ei. Ja se jos joku syö! Yritin viikonloppuna käydä juoksemassa Harrin kanssa ja hetki sitten itsekseni, enkä millään pystynyt vetämään normaalia lenkkiäni kokonaan juosten. Tuntui että haukoin ja haukoin happea, mutta se ei vaan kulkenut suutani pidemmälle. Välillä oli pakko vaihtaa kävelyyn ja se jos joku ärsytti. Vaikka pääasia tietenkin, että nyt jotain edes pääsee tekemään, mutta hittolainen olo oli kuin olisi taas aloittanut treenit pitkän tauon jälkeen.

Sama kaava jatkui valitettavasti myös salin puolella. Vaikka jotenkin naiivisti ajattelin, että pääsisin oireitani sisätiloihin karkuun niin väärin meni! Yrittäessäni väkisin runnoa HIIT-treeniä läpi totesin parin kierroksen jälkeen, että intensitettiä on aivan pakko pudottaa. Ja toisaalta se tapahtui aikalailla itsestäänkin ihan ilman sen suurempaa yrittämistä.
Omalle pääkopalle on jotenkin todella vaikea syöttää ajatusta, että yhtäkkiä keho ei pystykään suorittamaan tuttuja treenejä samalla tavalla kuin vielä kuukausi takaperin. Kun periaatteessahan mä olen ihan terve ja hyvässä kunnossa. Vaan ei auta, toisinaan se on nöyrryttävä suurempien voimien edessä.
Onko teillä allergiaoireita? Miten olette niitä lievittäneet ja onko jokin valmiste, jonka olette kokeneet parhaaksi? Olisi kiva saada tästä vähän keskustelua ja kokemuksia, varmaan aika moni tästä samasta oireesta nimittäin kärsii! 🙂
Aurinkoa viikkoon! <3