Kuinka monta tolloa ja menetettyä henkeä vielä tarvitaan?!?

 
Mun päässäni sihisee raivosta tällä hetkellä. Itkin äsken raivo- ja suruitkut samalla kun luin artikkelia, jossa kerrottiin vapaana olleen isomman koiran retuuttaneen pienen villakoiran hengiltä erään Helsinkiläisen ravintolan terassilla. MITEN TÄLLAISTA VOI TAPAHTUA VÄHÄN VÄLIÄ?!
Artikkelin pääset lukemaan tästä.
Kerroin aiemmin talvella, kuinka vapaana ollut saksanpaimenkoira oli käynyt minun pienen Harri-villakoirani kimppuun kaupan pihalla. Harri oli onneksi sen verran valppaana, että kiskaisi itsensä remmeineen päivineen irti ja onnistui lähes väistämään koiran hyökkäyksen. Harri sai puruhaavat nivusiin, jotka sai onneksi eläinlääkäriltä ”puhtaat paperit” ja ne jäivät vain pinnallisiksi puruhaavoiksi. Henkiset traumat olivat kyllä sitäkin isommat ja muita koiria Harri ei enää lähesty juuri ollenkaan, se jopa pelkää suurinta osaa muista nelijalkaisista.
Mikä siinä on niin hemmetin vaikeaa laittaa oma koira julkisilla paikoilla kiinni?? Koira on eläin ja omistaja ei voi koskaan olla SATAPROSENTTISEN varma siitä, miten se käyttäytyy ja reagoi erilaisissa tilanteissa erilaisten koirien kanssa! Harrin, kuten ei tämän artikkelin tapauksessakaan isompaa koiraa provosoitu millään lailla. Kuten artikkelissa edesmenneen koiran omistaja kuvailee, tämä isompi koira ikäänkuin leikki, tajuamatta kuitenkaan koirien välistä kokoeroa ja siksi tapaus päättyi kauheimmalla mahdollisella tavalla. Vika EI KOSKAAN ole koiran, vaan vastuuttoman omistajan.
Toivon että aiheesta keskutellaan ja siihen puututaan. Toivon myös, että aiheesta keskustellaan ilman, että aletaan syyllistämään tai yleistämään tiettyjä rotuja. Se minkä rotuisia koirat ovat, ei liity millään tavalla siihen, miten niiden omistajat kantavat vastuunsa lemmikeistään.
Paljon voimia Hilppa-koiran perheelle. Lähetämme Harrin kanssa lämpimiä ajatuksia ja lipaisuja. <3