Kauhutarhoilta upeisiin puitteisiin TEIDÄN ansiosta!


Koirat (ja eläimet ylipäänsä) ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Meillä on aina ollut perheessä koiria, joten olen tottunut niiden läsnäoloon pienestä pitäen. Olisi hassua kuvitella elämää ilman tassujen tepsutusta.
Palasin juuri elämäni toiselta rescue-reissulta. Matkaa tein yhdessä muusiikko Eva Louhivuoren kanssa. Olimme Evan kanssa vuosi sitten helmikuussa ensimmäistä kertaa Rescueyhdistys Kulkureiden matkassa Romaniassa paikallisilla koiratarhoilla ja nyt tästä näyttää syntyneen vuosittainen traditio.


Olen tutustunut Kulkureiden toimintaan parisen vuotta sitten ja sen jälkeen jeesinyt aina kun olen pystynyt mm. Messupäivien ja huutokaupan merkeissä. Evalla puolestaan on Romaniasta adoptoitu koira Edi, joka saapui uuteen rakastavaan kotiinsa elokuussa 2016. Eva on myös yhtälailla ollut Kulkureiden apuna erilaisten tempausten muodossa.
Viime vuoden reissulla vierailimme kunnallisella Rosiorin koiratarhalla, josta voit lukea lisää tästä ja tästä. Tämän vuoden reissu poikkesi aika lailla edellisistä kokemuksista. Tällä kertaa vierailimme Kulkureiden itsensä rakennuttamalla Carpen tarhalla, jossa oli kerrassaan upeat puitteet, vaikka rakennuspuuhat olivatkin vielä hiukan kesken. Tarha on rakennettu kokonaan lahjoitusrahoilla, mikä on ihan käsittämättömän hieno juttu! Koirilla oli selkeästi hyvä olla tarhalla, niillä oli ruokaa, juomaa, suojaa ja jopa leluja. Aika eri meininki kuin kunnallisella tarhalla, jossa ne saivat lähinnä pelätä koska joku tulee pieksemään. Kunnallisella tarhalla löytyi mm. Kuolleita pentuja, mikä on siellä ihan arkipäivää.


Toinen ”the” kokemus meillä oli, kun pääsimme osallistumaan sterilointipäivään. Steriloinnit on tärkeässä osassa kestävää eläinsuojelutyötä paikan päällä ja niiden kautta pyritään hillitsemään koirien lisääntyvää populaatiota. Massasteriloinnit ovat yksi isoimmista asioista, joita Kulkurit paikalla tekevät. Oli hienoa nähdä, millaisella ammattitaidolla lääkärit ja hoitajat tekivät työtään. En ollut edes ajatellut, että sterilointi on noinkin ”siistiä” ja nopeaa puuhaa. Verta ei lennellytkään elokuvatehosteiden lailla ympäriinsä ja yhden koiran sterilointi kesti keskimäärin n. 10 minuuttia. Uutena tietona tuli myös se, että teoreettisesti yksi narttu pystyy 7-vuoden aikana tuottamaan yli 60 000 jälkeläistä! Siinä on 60 000 uutta koiraa kärsimään rajuista katuoloista. Siksi sterilointi on tehokkain tapa saada ongelmaa hillittyä.

Kirsikkana koko kakun päällä oli se, että toimimme Evan kanssa lentokummeina 10:lle koiralle, jotka saapuivat Suomeen uusiin perheisiin. On aina yhtä tunteellinen hetki nähdä, kun perheet tulevat Helsinki-Vantaalle vastaan ja näkevät ensimmäistä kertaa uuden perheenjäsenensä. Nämä koirat ovat erityisen onnekkaita. Olot, joista ne tulevat ovat usein jotain niin epäinhimillistä, että koirilla ei ole aavistustakaan millainen taivas niitä perillä odottaa.


Me haastoimme teidät mukaan auttamaan meitä keräämään 3000 euroa kasaan reissun aikana. Nämä rahat käytetään puoliksi sterilointeihin ja puoliksi Carpen tarhan rakentamiseen. Aikaa osallistua haasteeseen on vielä tämä vuorokausi loppuun! Alla ohjeet, miten pääset mukaan auttamaan. <3

Aurinkoista torstaita kaikille!
 

Kaikki kuvat: Veera Nuri Photography