Heimo on puhunut

 

Niin se vain 15 viikkoa Selviytyjiä pyörähti ohi että tärähti! Eilen koko homma huipentui jännittävään finaaliin, jossa Sampo kruunattiin voittajaksi. Ja täysin ansaitusti! Enpä olisi voinut paremmalle henkilölle suoda voittoa ja kunniaa kilpailusta.
Istuimme eilen Kimmon ja Sampon kanssa iltaa ja katselimme finaalia. Muistelimme koko reissua ja on ihan hullua ajatella, että tuostakin mokomasta on jo melkein vuosi aikaa! Reissuun lähtiessä meistä ei varmasti kukaan ajatellut, että käteen jäisi monien uskomattomien kokemusten lisäksi näin läheisiä ja tärkeiksi muodostuneita ystäviä.

Haluankin omistaa tämän postauksen meidän kolmen liitolle, joka kesti läpi kilpailun aivan alusta saakka. Aivan uskomatonta! Meidät olisi ollut mahdollista hajoittaa niin monta kertaa, mutta aina me onnistuimme toinen toistaan ovelemmilla peliliikkeillä pitämään kolmikkomme kasassa. Se vaati sitä, että kukin meistä vuorollaan hoiti oman tonttinsa niiden henkilöiden kohdalla, kenelle se parhaiten pelin kulun kannalta sopi. Esimerkiksi minun ”tontillani” oli Helena ja Katja, kun taas Kimmo junaili aiemmin Saran tiputuksen, puhumattakaan jo ennen heimojen yhdistymistä tapahtuneista juonen käänteistä. Meille kaikille kolmelle oli aikamme ja paikkamme liittomme eteen.


Paljon on spekuloitu sitä kuka osasi pelata ja kuka ei. En sitten tiedä, mutta esimerkiksi minä ja Sampo tiesimme jokaisen tiputuksen etukäteen. Yksikään äänestystulos KOKO kisan aikana ei tullut meille yllätyksenä (paitsi toki Sabitanin puuhat ennen heimojen yhdistymistä), koska olimme itse jokaisen tiputuksen takana. Mielestäni se kertoo jotain meidän pelaamisestamme. Ja eipä tuo nyt huonosti tuntunut menevän, vaikka jonkun mielestä finaalissa istui ”kaksi huonoa vaihtoehtoa”, joista toisella ei ollut mitään omaa tahtoa tai taktiikkaa. 😉 Kertonee siis ehkä enemmän siitä, kuinka pihalla lauseen töksäyttäjä loppupeleissä oli siitä, mitä hänen selän takana tapahtui.


Haluaisin vielä sanoa muutaman sanan sekä Kimmosta että Samposta, joista kummastakin tuli minulle ihan äärimmäisen läheisiä reissussa.
Kimmo
En ole eläessäni tavannut verbaalisesti yhtä lahjakasta ihmistä, kuin Kimmo Vehviläinen. Siihen yhdistettynä sametin pehmeä ääni, niin eihän sitä höpötystä voi kuin kuunnella aivan haltioituneena. Kimmo on äärimmäisen sydämmellinen ja muut huomioonottava ihminen. Hänen läsnäolollaan on uskomattoman rauhoittava vaikutus, joka toi minulle paljon turvaa kilpailun aikana. Kimmo kuunteli milloin mitäkin ajatuksen häivähdystä, joka mieleeni juolahti tuon kuukauden aikana. Hänen sanailuilleen sai nauraa maha kippurassa ja päivä toisensa jälkeen ihastella sitä karismaa, joka tuossa miehessä asuu. Kimmo on Selviytyjien oma Robinson ja Indiana Jones!

Sampo
Tämä lapin mies ei puhu paljoa, mutta kun puhuu, niin pelkkää asiaa! Sampo on yksi suoraselkäisimmistä ihmisistä, joita olen tavannut. Hän sanoo asiat suoraan ja on hyvin jämpti. Kun asia on käsitelty, se on käsitelty eikä sitä tarvitse vatvoa sen enempää. Sampo huolehti aina ensin että kaikilla muilla on asiat hyvin, jonka jälkeen tulivat vasta hänen omat tarpeensa. Hän on hyvin pyyteetön, vaatimaton ja nöyrä ihminen, joka ei turhaan korosta itseään tai saavutuksiaan. Sampo pitää omiensa puolta vaikka oma pää olisikin pölkyllä. Sampo on yksi niistä harvoista ihmisiä, kenelle voisin uskoa ihan mitä tahansa, tietäen hänen vievän salaisuuteni mukanaan hautaan asti. Jotain kertoo myös se, että Sampo lahjoitti koko voittopottinsa Hope ry:lle.

Vaikka tiesin, että Sampoa vastaan finaali tulisi olemaan vaikea, en epäröinyt hetkeäkään päätöstäni valitessani hänet. Olimme sopineet ennen viimeistä kisaa, että yhdessä mennään loppuun saakka. Ja niin ympyrä lopulta sulkeutui. Vaikka mielestäni minulla oli kaikki edellytykset voittaa kilpailu, niin tuomaristo on puhunut. Piste. Pystyin seisomaan sanojeni takana ja vastaamaan rehellisesti finaalissa viimeisessä roastissa jokaista sanaa myöden ja se jos joku merkitsee.

Yhtään euroa tai titteliä tärkeämpää minulle oli kuitenkin nämä ystävät ja kokemukset jotka sain. Opin itsestäni aivan käsittämättömän paljon uusia asioita ja oivalsin millaisia voimavaroja minussa oikein asuukaan. En vaihtaisi kokemusta mihinkään! Filippiineiltä palasi takaisin Janni 2.0.
Nyt on aika sulkea tämä jakso elämässäni ja kääntää uusi sivu. Heimo on puhunut.