Kun löysin itseni espanjalaisista tatuointibileistä


Täällä kirjoittelee lomalta palannut, eheytynyt matkalainen. Istun tällä hetkellä vanhempieni mökin terassilla shortseissa hiljalleen laskevan auringon heijastaessa kesän ensimmäisiä lämpimiä säteitä iholleni. Linnut laulaa ja koko kehossani vallitsee rauha. Loma todellakin teki tehtävänsä.
Lähdin reissulle Barcelonaan yksin ja palasin monta ystävää rikkaampana takaisin. En olisi ikinä uskonut, miten paljon enemmän sitä on jotenkin ”auki” ja avoinna uusien ihmisten kohtaamiselle matkatessaan itsekseen. Tutustuin reissulla mm. Japanilaiseen kimonosuunnittelija tyttöön, amerikkalaiseen mieheen, joka oli ensimmäistä kertaa Euroopassa sekä useisiin paikallisiin. Monien outojen sattumusten kautta päädyin mm. eräisiin kotibileisiin, jossa oli ammattikokit valmistamassa ruokaa ja jossa pääsimme tekemään tatuointeja hedelmille. Tapahtuman nimi oli FAT experience, eli Food And Tattoos. Oli aivan käsittämättömän upeaa, millä lämmöllä minut toivotettiin tervetulleeksi heidän juhliinsa ja kotiinsa, vaikka olinkin ”random suomalainen”.

Monien muiden mahtavien kokemusten lisäksi löysin itseni pelaamasta jalkapalloa paikallisten nuorten kanssa puoli kahdelta yöllä, keskustelemassa paikallisten näyttelijöiden kanssa Jenkkien politiikasta, tanssimassa salsaa hotellini parkkipaikalta ja tutkimassa paikallisen oppaan kanssa Barcelonan perinteisiä turistinähtävyyksiä. Voin melkeinpä väittää, että puoletkaan näistä tapahtumista ei olisi toteutunut, mikäli olisin ollut reissussa kaveriporukan kanssa.
Ennen reissuun lähtöä vähän jännitin, että tuleekohan minulla olemaan tylsää, kun en tosiaan ollut suunnitellut mitään etukäteen. Voin kertoa, että ei muuten tullut! Päin vastoin! Palasin kotiin levänneenä ja monia kokemuksia ja ihmissuhteita rikkaampana. Sain hirmuisen kipinän yksin matkustamiseen ja aivan takuulla lähden uudelleenkin reissuun vain matkalaukku seuranani.
Sen verran hienoja ihmisiä tuli tavattua, että lupauduin heille parin viikon päästä Suomi-oppaaksi. He päättivät tulla pistäytymään Helsinkiin ja kaipa heidät on aivan pakko tutustuttaa myös suomalaiseen mökkeilykulttuuriin. Ainakin jos ilmat jatkuvat tällaisina, he saavat luonnonhelmassa oleilusta varmasti hienon muiston omiin päiväkirjoihinsa.

Voin lämpimästi suositella yksin matkustamista kaikille. Sitä vaan pitää heittää itsensä ulos maailmaan ja lähteä avoimin mielin tutkimaan paikkoja. Sitä ei tiedä koskaan tiedä, mistä itsensä päivän päätteeksi löytää.
Ps. Huomenna Selviytyjien finaali klo 20 Nelosella!