Oliko Selviytyjät Suomi totta?


Vastaus: kyllä ja ei. Kyllä siihen, että olosuhteet todellakin olivat juuri niin alkeelliset kuin televisiossa annetaan ymmärtää ja ei siihen, että ihmiset olisivat olleet sata prosenttisesti sellaisia kuin nähtiin. Nähkääs, me olemme kaikki edelleenkin ystäviä tai vähintäänkin kavereita saarelta poistumisenkin jälkeen.
Ennen saarelle lähtöä olimme osa toisillemme entuudestaan tuntemattomia ja osa tuttuja. Henkilökohtaisesti en tuntenut ennen reissuun lähtöä ketään kunnolla. Saran kanssa olin ollut vuonna 2014 samassa Aamu-tv:n haastattelussa, joka kesti n. 10 minuuttia ja Nooran kanssa olimme vuonna 2014 samalla kolme päivää kestävällä Bootcampilla. Muita en ollut edes tavannut. Kaikkia taisi jännittää enemmän tai vähemmän matkan alkaessa Helsinki-Vantaalta ja toisiin tutustuminen alkoi välittömästi.
Meistä hitsautui nopeasti tiivis porukka. Teimme yhteisen sopimuksen, että nyt lähdetään pelaamaan ja paras voittakoon. Mikään, mitä saarella tapahtuu peliin liittyen ei ole henkilökohtaista. Ja näin todellakin teimme. Toisilla meillä oli kovemmat pelistrategiat käytössä kuin toisilla, mutta jokainen pelasi tyylillään ja ennen kaikkea: JOKAINEN PELASI.

Vaikka ohjelma ei olekaan käsikirjoitettu, on olemassa kuitenkin käsikirjoittaja, joka käsikirjoittaa jokaisen jakson. Tästä lauseesta odotan vähintäänkin ”Vuoden epäselvin artikulointi” -palkintoa. Tällä tarkoitan sitä, että meitä ei ohjailtu kuvauksissa mitenkään, vaan toimimme täysin itsenäisesti niinkuin kukin parhaaksi näki ja koki. Kuvattujen materiaalien perusteella käsikirjoittaja sitten kirjoitti jokaiseen jaksoon juonen ja yhdessä muun tiimin kanssa miettivät, mitkä materiaalit päätyvät lopulliseen ohjelmaan ja mitkä eivät. Tässä kohtaa meistäkin siis muodostui ”hahmoja”.
Toiset meistä olivat selkeästi terävämpiä sanavalinnoissaan, joten heistä saattaa saada jopa kärkkään kuvan television välityksellä. Näihin lasken mukaan esimerkiksi Katjan ja Juhanan. Heidän väliset kahnailut ovat olleet heittämättä parasta viihdettä pitkään aikaan telkkarissa ja toki myös saarellakin. Kaikki osapuolet ovat kuitenkin edelleen väleissä. Käsikirjoittajan tehtävä on saada ohjelmasta viihdyttävä ja näin ollen myös nostaa kärkkäämpiä kommentteja mukaan.

Vielä hymyilyttää..

”Pitäiskö höynäyttää Hussia..?”

”Älä sä kuule mulle ala Helmenkalastaja!”

Koko ohjelman eniten mielipiteitä jakanut henkilö on ehdottomasti  Juhana Helmenkalastaja. Ja en voi sitä kieltää, etteikö Juhana olisi suuri persoona, hän on. Mutta sanon tämän ehdottomasti hyvällä. Tähän maailmaan tarvitaan hahmoja, jotka uskaltavat sanoa asiat ääneen, joita muut eivät uskalla sanoa. Esimerkiksi allekirjoittaneella ei ikinä olisi boollsseja olla yhtä suorasukainen, kuin mitä Juhana on. Toiset rakastuivat hänen hahmoonsa ja toiset vihastuivat vähintääkin yhtä kovin. Mun mielipide on, että Juhana on erittäin lahjakas tyyppi ja pelasi peliään saarella nerokkaasti.
Se mitä nähdään televisiossa on vain murto-osa koko siitä seikkailusta, mikä me koettiin Caramoanin saarilla. Totta kai me oltiin mukana pelissä 24/7 ja oma mielikin oli toisinaan kovilla sen suhteen, kun koko ajan joutui miettimään omia seuraavia siirtoja, tiputuksia ja juonia. Mutta kyllä meillä oli mukana myös se inhimillinen puoli, joka kaipasi toisten ihmisten läsnäoloa ja keskusteluja. Välillä tunteet kävivät kuumina, välillä naurettiin niin että pissat oli housussa ja välillä itkettiin yhdessä silmät päästämme. Mutta nepä olivatkin juuri ne kokemukset ja yhdessä jaetut hetket, jotka tekivät meistä niin tiiviin porukan. Yhteenkuulumisen tunne oli todellakin läsnä näissä karkeloissa.

En olisi ikinä uskonut, että saan näin upeita ystäviä matkalta itselleni. Kimmon kanssa kävimme juuri tällä viikolla kahvilla, Sampon kanssa näimme toissa viikolla, Katjan kanssa soiteltiin ja vaihdettiin viestejä alkuviikosta, Ilarin kanssa viestitettiin viimeksi eilen ja Juhana kanssa kävimme kesän ekoilla jätskeillä toissapäivänä. Myös jo aiemmin pudonneista esimerkiksi Jekun ja Cristalin kanssa olemme pitäneet yhteyttä. Väitän, että kuka tahansa meistä voi samaistua, jos sanon, että mielettömän kokemuksen lisäksi parasta koko projektissa oli nämä ihmiset.
Kesän ekat jädet..

..Ja 2min kuvan oton jälkeen satoi rakeita.

Nyt jäädäänkin sitten jännäämään huomista jaksoa, joka tulee tuttuun tyyliin 20:30 Neloselta. Kulisseista kuuluu heti perään Juhanan Youtube-kanavalla, jossa käymme yhdessä läpi jakson kulkua. Näihin tunnelmiin, railakasta ja ennenkaikkea aurinkoista lauantaita! <3