Kun tytöt pääsivät vauhtiin..


Aurinkotervehdys Tahkolta! Ei tosin sellainen aurinkotervehdys, sillä tällä hetkellä orastava päänsärky ei houkuttele millään asteella kumartumaan yli 10 asteen kulmaan. Me vaihdoimme ystäväni Maijan kanssa jumppapöksyt sukkiksiin, lenkkarit korkkareihin ja tulimme juhlistamaan pääsiäisen tunnelmaa Nilsiän sydämeen.
Kuten kaikki tunnolliset sinkkuihmiset, mekin varauduimme reissuun pakkaamalla mukaan tarkalleen ottaen 9 laukkua. Nämä laukut sisälsivät kaiken olennaisen, kuten 12 kengät, 22 toppia, 4 toppahousut ja säkillisen kosmetiikkaa. Kummallakin tietysti omat säkkinsä. Mökkiin saavuttuamme kesti noin 3,5 minuuttia kun kaikki kassit oli räjäytetty auki ja kämppä oli kuin Mogadishun iskun jäljiltä.
Meidän kämppä siis todellakin näyttää tällä hetkellä siltä, että täällä asuisi 7-henkinen lapsiperhe ja viimeisestä siivouspäivästä olisi vierähtänyt jo hyvä tovi. Järjestelmä toimii meillä loistavasti, sillä kummatkin tiedämme ihan tasantarkkaan minkä vaatekasan alta tupeerausharja löytyy. Yhteiselomme on sujunut kuluneet kolme päivää niin hienosti, että alamme vakavasti harkitsemaan yhteenmuuttamista.
Tällä hetkellä ohimolla jyskyttävä päänsärky ei aurinkoisesta ilmasta huolimatta johdu kuitenkaan silmien liiallisesta siristelystä upean auringonvalossa, vaikka rehellisyyden nimissä aurinkoon vilkaisukin aiheuttaa pienen vihlaisun silmien takaosassa. Nyt kun olemme tällaisella luonto- ja elämysmatkalla, niin olemme totta kai nauttineet myös raittiista ulkoilmasta Tahkon upeissa puitteissa. Mieltä ylentävät luonnonrytmit ovat saaneet lanteet liikkeelle jalkojen ollessa tukevasti nelijalkaisella puisella tanssialustalla. Ilo oli myös huomata, kuinka monta muuta luonnon rakastajaa oli lähtenyt näin pääsiäisen kunniaksi liikkeelle nauttimaan ulkoilusta ja auringosta. Rytmin ottaessa vallan, on tärkeää muistaa myös nesteytys, onhan itsensä rytmin tahdissa liikuttaminen kovan luokan urheilua. Onneksi me, kuten suurin osa muistakin kanssakävijöistä, hoiti nesteytyksen päivän aikana suorastaan ensiluokkaisesti.
Tänään olemme kuitenkin päätyneet Maijan kanssa siihen pisteeseen, että taidamme katsella tulevaa päivää tummimpien mahdollisten aurinkolasien läpi. Ihan vain siitä syystä, että kirkkaat hanget heijastavat auringonvalon vieläkin voimakkaampana silmiin ja sehän ei ole kenenkään näölle terveellistä. Myös tamppaamisesta väsyneet jalkapohjamme kaipaavat lähinnä hellää hierontaa kolmansien monotanssien sijaan eikä vatsakaan rehellisyyden nimissä kaipaa enää yhdenainutta suklaamunaa tai -pupua sinne ahdettavaksi.

Erinomaista ja rentouttavaa sunnuntaita kaikille, mutta erityisesti samoilija tovereille täällä Tahkolla!