Miten selviydyin?


Tänään vihdoin pyörähtää käyntiin Selviytyjät Suomi -ohjelma, josta olenkin moneen otteeseen kertonut eri kanavissani. HussiTubessa vastailin jo muutamiin teidän esittämiin kysymyksiin sarjan kuvauksiin liittyen ja tänne raapustelen nyt vielä muutamia vastauksia lisää! Selviytyjät alkaa siis tänään Nelosella klo 20:30.
Kuinka raskas ohjelma oli ja miltä tuntui fyysisesti palata takaisin kotiin?
Kyllähän se oli raskasta. Koko ajan joutui pelaamaan peliä omassa päässä ja analysoimaan miten mikäkin tiputus tulisi vaikuttamaan kokonaiskuvaan. Pienellä ravinnolla ja väsyneenä pelaaminen vaati todella henkistä kanttia. Myös kuumuus toi oman osansa tähän leikkiin. Kroppa oli kuvausten jälkeen kyllä todella ihmeissään kun alkoi taas saada ruokaa normaaliin tapaan. Kuvauksissa tulleet nirhaumat ja pienet vammat alkoivat oikeastaan vasta kotiin palatessa parantua kunnolla, kun pääsi takaisin hygienian pariin ja ilmankosteus laski takaisin Suomen tasolle 😀
Oliko vaikeaa olla ilman puhelinta?
Ei. Se oli suorastaan nautinnollista! 😀 Oli ihanaa kun sai olla luvan kanssa tavoittamattomissa! Siellä sitä tajusi kuinka naimisissa tuon luurinsa kanssa oikeasti on.
Miten vältyitte kaikilta vaarallisilta eläimiltä?
Ei niiltä kokonaan voinut välttyä. Käärmeet, hämähäkit ja muutkin öttimönkiäiset olivat jokapäiväisiä kavereita. Todella myrkyllisten merikäärmeiden ja meduusojen kanssa saimme olla tarkkoina. Niihin törmättiin useastikin, mutta onneksi ei tullut konflikteja niiden kanssa. 😀 Rotat olivat myös yksi vitsaus ja ne saapuivatkin yöllä leiriin ja juoksentelivat meidän päällä kun nukuimme.


Ällöttikö hyönteiset ja muut ötökät sinua?
No eipä oikeastaan. Ohjelmaan lähtiessä tiesin jo mihin olen lupautunut, joten olin osannut henkisesti valmistautua siihen, että vastaan tulee jos jonkun näköistä ötökkää ja matelijaa. Öisin ehkä toisinaan vähän häiritsi kun muurahaiset kiipeili pitkin vartaloa, se kutitti aivan hemmetisti! Mutta jotenkin senkin oppi vain sivuuttamaan. Jouduimme myös lentomuurahaisten ”hyökkäyksen” kohteeksi 😀 En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa! Olimme kaikki ihan harmaina lentomuurahaisista, niitä meni suuhun, korviin, silmiin, sieraimiin ja niitä kiipesi hiuksissa. Jouduimme juuri parven keskelle, mutta tämä tapahtui onneksi vain kerran.
Oliko siellä kuuma?
Kyllä. Tai kaikkihan on toki suhteellista, mutta pidän 40 astetta suhteellisen kuumana 😀 Meillä ei tosiaan ollut muuten hajua lämmöstä (eikä kellosta tai päivistä), mutta ohjelman juontaja Juuso ”Mäkkäri” kertoi eräässä tehtävässä lämmön kohonneen kyseisessä pätsissä 50:een asteeseen auringossa.
Miten peseydyitte?
Muuta pesumahdollisuutta ei ollut kuin merivesi. Yritimme hangata itseämme hiekalla (kunnon hiekkapesu!) ja sitten puhdistaa itsemme meressä.


Mikä oli vaikeinta?
Varmastikin ”kieroilun” aka pelaamisen aloittaminen. Sitä jotenkin oli koko ajan pelko persiissä, että jos ei itse pelaa, niin sitten itsensä varmana pelataan ulos. Siihen mentaliteettiin pääseminen vaati päänupilta aikamoista pinnistelyä ja siihen päästyä oli enää vaikea ajatella selkeästi. Yhtäkkiä alkaa epäilemään kaikkea ympärillä ja jokaista ihmistä, kuin myös oman taktiikkansa toimivuutta.
Suuttuiko kukaan kuvauksissa?
Totta kai tunteet jossain vaiheessa kuumenevat kun noin monta ihmistä laitetaan samaan paikkaan asumaan. Kuulunee pelin henkeen. Mutta olimme kaikki sopineet ennen kuvauksia, että kyseessä ei ole mitään henkilökohtaista. Me lähdemme pelaamaan ja tämä on täysin erillinen ja irrallinen asia tosielämästä. Kaikki tiesimme, mihin olimme lähteneet ja mikä oli pelin henki. Eli vaikka kuvauksissa ehkä nähtiin ”sanailua”, ei kukaan oikeasti tosielämässä suuttunut toisille.
Kävikö sulle mitään pahoja tapaturmia?
Ei käynyt. ”Pahin” juttu mikä kävi, oli korvatulehdus. Vaikka toki se oli vähän ikävän tuntuinen noissa olosuhteissa, mutta ei kuitenkaan mitään vakavaa. Lisäksi multa lähti kummatkin ukkovarpaan kynnet  ja tuli pieniä nirhaumia, joista muistoina on muutamat pienet arvet 🙂 (yksi niistä on muuten ihan salaman muotoinen!)

Kuka kanssakilpailijoista yllätti sinut?
Ehdottomasti Helena Ahti-Hallberg! Ja todella positiviisesti! En ollut tuntenut häntä yhtään etukäteen, mutta olin toki katsonut TTK:ta. Hän on aina esiintynyt niin arvokkaasti ja huoliteltuna, että rehellisyyden nimissä ajattelin, että tämä tulisi varmaan olemaan Helenalle vaikeaa. Ja mitä vielä! Mimmihän oli kuin vanha eräkettu ja osasi vaikka mitä jippoja! Helenalle siis isot propsit!
Näihin tunnelmiin päätetään kysymykset tällä erää ja nyt ei kun jännittämään, kenen taktiikka toimii ja kuka pärjää haastavissa olosuhteissa ja kenen pääkoppa murtuu. 😉 Tänään siis klo 20:30 Neloselle!