Mitä ravintolisiä käytän?


Viime postauksessa kirjoitin ”Vitamiinien nopean ABC:n” ja nyt kerronkin tällä kertaa vähän tarkemmin, minkälaisia ravintolisiä itse käytän. Pyrin siihen, että syön mahdollisimman monipuolista ja ravintorikasta ruokaa, mutta ihan kaikkea ei valitettavasti pelkästä puhtaasta ruoastakaan pysty saamaan.
Tällä hetkellä mun prioriteetti numero yksi on saada vastustuskyky ja oma bakteerikanta kuntoon. Olen joutunut vetämään vuoden sisällä niin paljon antibiootteja jos jonkun näköiseen vaivaan, että omasta bakteeristosta on varmaan murto-osa jäljellä, jos sitäkään. Olenkin käyttänyt pienen omaisuuden viime kuukausina erilaiisin probiotteihin ja maitohappobakteereihin. Käytän tällä hetkellä vähän vaihdellen neljää erilaista valmistetta ja nyt näin kuuriluonteisesti alkuun otan niistä kahta eri valmistetta päivittäin.

Mielenkiintoinen uusi tuttavuus tuli vastaan Lifesta, josta ostin Sporebiotic -nimisen valmisteen. Tuotteesta kerrotaan heidän sivuilla näin:
”Maitohappobakteereita sisältävän tuotteen teho perustuu itiömuotoisiin bakteereihin, joiden kyky selvitä toimintakykyisinä suolistoon saakka on täysin omaa luokkaansa. Itiömuodossa bakteeri on ikään kuin horroksessa ja muodostaa suojakseen erittäin vahvan kuoren kalsiumista ja aminohapoista. Tämän suojakuoren ansiosta itiöt kestävät erinomaisesti olosuhteita, jotka tavallisesti heikentävät maitohappobakteerien elinvoimaisuutta: lämpötilanvaihteluita, pitkäaikaista säilytystä ja vatsahappoja. Kun itiö on saatu hyvällä menestyksellä suolistoon, se ”tunnistaa” optimaaliset olosuhteet, sulattaa kuorensa ja aktivoituu.
Suolistossa jokainen itiö aktivoituessaan alkaa tuottaa bakteereita, ja niitä tuotetaan noin 30.000 kpl per itiö! Lopputuloksena on siis valtava määrä elinvoimaisia maitohappobakteereita, koska jokainen Sporebiotic kapseli sisältää jo 3 miljardia itiötä, yksi kapseli voi siis vastata jopa tuhansia kapseleita verrattuna perinteisiin valmisteisiin. Tällä tavalla suolisto saadaan todella nopeasti kolonisoitua hyvillä bakteereilla ja huonot bakteerit jäävät alakynteen.”

Suhteellisen tyyrishän tuo paketti on (niinkuin tosin tuntuu että kaikki vastaavat tuotteet), 30 kapselin pakkaus maksaa 52,50€. Toisaalta, eipä omalle hyvinvoinnille ja terveydelle voi lyödä hintalappua. Tämän lisäksi ostin viime viikolla KarpaLact -nimisen valmisteen, jossa on maitohappobakteereiden lisäksi karpalouutetta. Voin muuten lämpimästi suositella jokaiselle naiselle ottamaan käyttöön, etenkin jos on taipumusta virtsatientulehduksiin.
Omiin aamurutiineihini kuuluukin tällä hetkellä 1g esteröityä C-vitamiinia (imeytyy paremmin), 30mg sinkkiä, 800mg kurkumaa, 100 mikrogrammaa D-vitamiinia, yksi KarpaLact kapselin sekä viherjauhe. Kurkumasta muuten vinkkinä, mustapippuri edesauttaa kurkuman imeytymistä. Se on muutenkin ihan huikea luonnontuote, joka auttaa mm. torjumaan tulehduksia!

Päivällä otan jotakin neljästä probiootti- tai maitohappovalmisteistani. Sen lisäksi nappaan Beauty Complex – kapselin (joka sisältää mm. biotiinia ja msm-jauhetta) ja juon kollageeni&tyrninmarja juoman. Kaksi viimeistä ovat erityisen hyviä ihon, hiusten ja kynsien kunnolle.
Illalla iltapalan yhteydessä otan vielä toisen KarpaLact kaspelin, 400mg magnesiumia ja joskus hiukan kausittain myös kalsiumia. Kuureina käytän myös rautaa, mutta vain silloin kun tunnen olevani rautakuurin tarpeessa.

Ps. Tone Up With Janni -valennus on vielä tämän päivän loppuun saakka alessa 59€ (norm. 75€). Pääset tutustumaan valmennukseen tarkemmin tästä. 
Tormakkaa tiistai-iltaa kaikille! <3