Oletko jo kokeillut näitä talven hittilajeja?

Lumijoogaa Powerin lentismimmien kanssa 🙂

Kun tässä on melkeinpä koko talven mennyt ilman lunta joko Espanjassa tai muuten vaan etelä-Suomessa, niin kyllä sitä kummasti alkaa jossain vaiheessa kaipaamaan kunnon talvilajeja ja lumisia maisemia. Itse on pienenä tottunut siihen, että lunta on talvella aina enemmän tai vähemmän maassa. Koulussa oli joka talvi hiihtoa tai luistelua ulkojäillä ja laskettelemaan suunnattiin aina koulun jälkeen. Vähän toista on esimerkiksi omilla pikkusisaruksilla tällä hetkellä.
Mulla on kuitenkin niin kiva tilanne, että työni puolesta pääsen reissaamaan pitkin Suomea ja niinpä kuluneella viikolla pääsin pyörähtämään Elixirin kuvauksissa Raahessa sekä Suomussalmella, joissa kumpaisessakin oli aivan mielettömät määrät lunta! Suomussalmella ehkä jopa vähän liikaakin.. Oli kuitenkin tosi hienoa huomata, että vaikka lumi olikin aiheuttanut ongelmia mm. Sähkön toimituksen kanssa, niin kylällä kaikki oli puhaltamassa yhteen hiileen korjaamassa asiaa. Paikalla oli niin armeijaa, palokuntaa, sähkömiehiä kuin paikallisia asukkaita.
Umpihankifudista omilla säännöillä 😉

Kuvauksissa pääsin testaamaan tällä kertaa mm. Potkukelkkailua, fatbike pyöräilyä, umpihankifudista, lumijoogaa sekä hiihtoa. Ja tuommoiset määrät lunta luonnollisesti herättää myös tämän mimmin sisäisen lapsen henkiin ja ihan yleinenkin lumessa peuhaaminen ja touhuaminen pääsee uusiin ulottuvuuksiin.
En ollut koskaan ennen kokeillut fatbikea. Olin jotenkin ajatellut, että pyörä olisi kamalan raskas ja hankala poljettava. Tuli ihan täytenä yllätyksenä, kuinka kevyt pyörä oli ja miten näppärästi sillä pääsi liikkumaan hankalissakin maastoissa. Kuljimme metsässä pienillä kapeilla poluilla ja pyörät toimi kuin unelma! Pakko sanoa, että sytyin tähän hommaan kyllä sen verran, että pakko lähteä uudemmankin kerran testaamaan!
Fatbike reissulta. Kiitos Raahe Cycling Club!

Toinen laji, joka sai sykkeen koholle ja hien pintaan, oli potkukelkkailu. Omat potkukelkkailu kokemukset kun tähän asti ovat rajoittuneet lähinnä ihaniin lapsuuden muistoihin, jolloin mummon kanssa viiletettiin Kuusankoskella raittia pitkin, minä kyydissä ja mummo ohjaksissa. Noiden reissujen kohokohtia oli tietenkin evästauot, jolloin sai maiskutella eväsleipiä ja kuumaa kaakaota. Nyt kuitenkin potkukelkkailu sai ihan uuden merkityksen. Saimme kuvauksissa aisaparini Lassin kanssa kunnon kilpakelkat alle ja ihan nyt vaan vinkkinä kaikille teille, jotka kyykkäätte salilla hullun lailla pyöreiden pakaroiden perässä, niin tässäpä teille laji joka muuten saa hanurin liekkeihin! Saimme oppia oikeanlaiseen potkutekniikkaan ja siinä todella kysytään jerkkua reisistä sekä pakarasta. Aivan sairaan hauska laji, jossa saa sykkeen pilviin!
Kuulun itse niihin surullisenkuuluisiin hiihtäjiin, joille hiihto on aina ollut pakkopullaa koulussa, koska välineet ja voitelut ovat olleet suoraan sanoen hanurista. Milloin suksi lipsui ja milloin tökki. Ei ihmekään, että lajista tuli suuri inhokki. Nyt kun olen aikuisiällä kuitenkin päättänyt antaa lajille uuden mahdollisuuden, on siitä tullut yksi ihan suosikki talvilajeista! Hiihto on aivan älyttömän tehokas treenimuoto, joka tehoaa kokonaisvaltaisesti koko vartaloon. Lisäksi siinä saa nauttia samalla raikkaasta ulkoilmasta ja vauhtia säätelemällä siitä saa joko palauttavan- tai syketreenin.
Kyllä lumi vaan kuuluu talveen! Talvilajit ovat aivan huippuja! Tällä hetkellä painelen Tahkon taivaan alla ja seuraavaksi suunta onkin kohti rinteitä! Lumiterkut myös etelään 😉
Bye Lassi!