Mitä tuli tehtyä?

Kun vuosi vaihtuu, sitä alkaa jännästi automaattisesti kelailemaan mennyttä vuotta. Mitä tuli tehtyä ja mitä jäi tekemättä. Millaisia ihmisiä vuosi toi elämään ja keitä lähti. Yhdessä vuodessa ehtii tapahtua aika paljon.
Vuosi 2017 jää ehdottomasti mieleen töiden puolesta. Vuosi piti sisällään toinen toistaan siistimpiä duunikeikkoja ja niitä riitti paljon. Olen onnekas, että töitä riitti niin paljon, että kaikkeen en edes ehtinyt.
Tämä oli ensimmäinen vuoteni Helsingissä. En siltikään koe, että olisin helsinkiläinen, kyllä minä ihan se sama Kuusaan likka olen, vaikka missä sitä asuisi. Mutta Helsingistä olen kyllä tykännyt kaupunkina. Täällä on mahdollisuus toteuttaa itseään ja kaikkea löytyy. Välillä toki tulee sellainen olo, että olisi ihana asua vähän rauhallisemmalla seudulla, kuin aivan keskustassa, mutta toisaalta tästä pääsee niin ultimaattisen näppärästi liikkumaan paikasta toiseen, että enemmän tässä taitaa kuitenkin niitä hyviä puolia olla. Eniten mua ehkä huvittaa, että olen tosiaan reilun vuoden tässä asunut, enkä ole edelleenkään saanut tauluja seinille 😀

Vuoden aikana elämääni on tullut hurja määrä uusia ihmisiä. Tunnen olevani etuoikeutettu saadessani tavata näin paljon erilaisia persoonia, jotka kaikki rikastuttavat elämääni ja tuovat jotain uutta jollain asteella. Olen saanut muutaman erittäin läheisen ystävän ja osan kanssa tiet ovat jo erkaantuneet. Kaikilla näillä ihmisillä on kuitenkin jonkilainen merkitys elämässäni ja kaikki heistä ovat jättäneet jälkensä.
Ehkä kuitenkin kaikista ikimuistoisin yksittäinen homma vuodessa 2017 on ollut Selviytyjät reissu. Kuvasimme siis Selviytyjät -ohjelmaa Filippiineillä kesäkuussa ja ohjelma alkaa pyöriä ruudussa helmikuun alussa. Olin ollut jokseenkin skeptinen formaatin osalta, mutta selviytyminen luonnossa oli totisinta totta. Tuolla reissulla opin niin paljon itsestäni ja omista piilevistä voimavaroistani, etten vaihtaisi kokemusta mihinkään! Ja totta kai tältäkin reissulta jäi käteen aivan mielettömiä ihmisiä, joilta jokaiselta opin jotain uutta.
Vuoden 2018 tavoitteet ovat minulle osin erittäin konkreettiset ja osin vähän häilyväiset. Voisin ainakin aloittaa siitä, että ensimmäinen tavoitteeni on saada taulut seinille vuoden aikana 😀 Toinen konkreettinen lupaukseni itselleni on, että aion pitää joka viikko vähintään yhden päivän (mieluummin kaksi), jolloin en tee töitä. Noina päivinä aion keskittyä vain itseeni ja sellaisiin, juttuihin joista saan energiaa. Sellaisia ovat esimerkiksi kavereiden kanssa hengailu ja urheilu.

Lisäksi haluaisin nähdä vuoden 2018 hyvinvoinnin vuotena. Haluan panostaa jatkossa vieläkin enemmän siihen, kuinka voin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Nämä asiat eivät toki tapahdu itsestään, mutta olen valmis käyttämään niihin aikaa ja panostamaan näihin entistäkin tehokkaammin.
Haluan toivottaa kaikille lukijoilleni menestyksekästä ja terveyden täyttämää tulevaa vuotta, sekä ennen kaikkea kiittää teitä kuluneesta vuodesta! Palaamme asiaan ensi vuonna! <3