Matti myöhäisen jouluressi

 
Terkkuja sorvin ääreltä. Täällä kirjoittelee yksi Matti myöhäinen, kenellä on jouluvalmistelut aivan puolitiessään. Lahjat on edelleen hankkimatta (muutamia pieniä juttuja lukuunottamatta), yhden ainutta joulukoristetta ei ole asennettu, enkä ole soittanut yhtä ainutta joululaulua. Normaalisti olen ihan jouluihmisiä, mutta tänä vuonna on mennyt koko joulun valmistelut aivan ohi! Muutamat joulukortit sen sijaan ehdin kyllä lähettää, mutta senkin tein jo Espanjasta käsin marraskuun puolella.

Tänä vuonna en ole päässyt yhtään joulufiilikseen. Enkä oikein edes tiedä mistä se johtuu. Mua suoranaisesti jopa vähän ahdistaa lähteä viime tingassa pyörimään kaupoille ja koittaa keksiä jotain lahjoja. En haluaisi antaa mitään turhaa krääsää kenellekään, mutta tuntuu että ainakin omalla lähipiirilläni on jo kaikkea mitä toivoa saattaa. Pelkäänpä, että tänä jouluna kuulun niihin tylsiin ja mielikuvituksettomiin tyyppeihin, ketkä hankkiii kaikki joululahjansa yhden katon alta, nimittäin Alkosta. Hyvät viinipullot vaan kaikille kouraan ja eteenpäin.
Ainut asia mitä tältä joululta oikeasti odotan, on se, että pääsen viettämään aikaa perheeni kanssa ja rentoutumaan. Istumaan alas, syömään, juttelemaan ja saunomaan vaarin savusaunaan. Jotenkin tämä kaikki oheishössötys vain aiheuttaa harmaita hiuksia ja turhautumista. Miten sitä onkin joskus ennen jaksanut alkaa soittamaan niitä kaikkein kulutetuimpia lauluja jo marraskuun puolessa välissä ja jatkanut vielä pitkälle loppiaiseen saakka. Huh. Tälläkin hetkellä stereoista soi Pete Parkkonen eikä muuten aikomustakaan vaihtaa Petteri Punakuonoa tilalle.
Olen onnistunut laiminlyömään myös paketointi operaatiota. Ne muutamat pienet lahjat, jotka olen jo osalle ystävistäni antanut, ovat olleet nätisti mytättyinä muovipusseihin. Ainakin ovat helppo avata kun ei ole miljoonaa narua ja teipinpalasta revittävänä 😀
Ajelen tänään illalla Kouvolaan viettämään joulua. Huomenna on siis aika tiivis aikataulu käydä hankkimassa joululahjat kaikille sukulaisille 😀 Onneksi kauppakeskuksissa usein löytyy kaikki yhden katon alta (myös Alko) ja vieläpä paketointipalvelutkin 😀
Malttia kaikille kanssa-autoilijoille joulun liikenteeseen! Teillä tuppaa olemaan jo liukasta ja ajokelikin muuttunee huomenissa heikoksi. Erityiset tsempit (ja rautaisia hermoja viime tingan jouluruuhkiin!) kaikille teille muillekin Matti ja Maija myöhäisille, kyllä me tämä handlataan! WE CAN DO THIS!!! 😀