Vihdoin minäkin olen oppinut lukemaan!


Kaupallinen yhteistyö: BookBeat
Mä olen aina ollut todella huono lukemaan. En siis sillä lailla ettenkö osaisi lukea, opinhan minä taidon kuitenkin jo ennen kouluun menemistä. Olen vain ollut laiska lukija. Olen luonteeltani vilkas ja menevä, joten on tuntunut vaikealta istua alas ja keskittyä kirjaan kun olisi niin paljon muutakin tekemistä ja harrastuksia. Niinpä niinä hetkinä, kun minulla on ollut aikaa harrastaa, olen oikeastaan aina valinnut liikunnan.
Salaa olen kuitenkin haaveillut siitä, että malttaisin uppoutua kirjojen maailmaan. Monet ystävistäni suorastaan ahmivat kirjoja ja usein suosittelevatkin minulle lemppareitaan mitä ilmiömäisempien lukukokemustensa jälkeen. Minun on ollut vaikea ymmärtää, kuinka joku todella voi ”ahmia” kirjoja. En ole koskaan päässyt sille levelille itse. Ennen kuin nyt.
Tutustuin BookBeat -palveluun muutamia viikkoja takaperin. BookBeatilta löytyy niin ääni- kuin e-kirjojakin. Ja varmaan lienee sanomattakin selvää, että juuri nuo äänikirjat vetivät minua puoleensa kuin hunaja kärpäsiä. Tai valo (minulla ja kärpäsillä on muuten yllättävän paljon yhteistä!). Äänikirjat ovatkin ihana vaihtoehto esimerkiksi meille, kenen on vähän vaikea keskittyä lukemiseen.


Äänikirjat ovat muutenkin jotenkin moderni tapa ”lukea”. Nykyihmisillä on paljon elämää helpottavia välineitä käytössään joka päivä. Mielestäni BookBeatin kaltainen sovellus toimii juurikin tällaisena lukuihmisen helpottajana. Kirjakauppaan ei tarvitse enää fyysisesti lähteä, vaan uuden kirjan pystyy valitsemaan kotisohvalta muutamalla klikkauksella. Lisäksi kirjaa ei tarvitse enää ostaa täyttämään jo muutenkin krääsää pursuavia kaappeja, vaan luku- tai kuuntelukokemuksen jälkeen ne pysyvät siellä missä ovatkin – viraaleina ja poissa tieltä. Allekirjoittanut ainakin on päättänyt ottaa semmoisen Maritus projektin päällensä, jahka täältä Espanjasta kotiudun. Oikein ahdistaa kaikki ylimääräinen krääsä ja tavara, mitä kotiin on taas päässyt kertymään!
Normaali oloissa Suomessa tulee ajettua tosi paljon autoa. Nyt kun olen käynyt Suomessa muutaman kerran hoitamassa työasioita, on tullut taas suhailtua kaupungista toiseen. Ajaminen on aina ollut minulle sellaista me-timea, jolloin luukutan musiikkia täysillä ja saan olla omien ajatusteni kanssa rauhassa. Oli kiva huomata, kuinka nopeasti pidemmätkin ajomatkat meni äänikirjoja kuunnellessa. Kuunteluun uppoutuu niin syvälle, että tätä jos jotain kutsun arjen luksukseksi, siksi omaksi ajaksi, joka meinaa kaikessa kiireessä ja vilskeessä olla kortilla.

 

Jutan voimakirja työn alla. Jutta on yksi mun esikuvistani.

Äänikirjat ovat myös lukemista rakastavan lomalaisen uusi paras ystävä. Enää ei tarvitse käyttää matkalaukusta ekstra-kiloja kirjoihin, vaan kassit voi huoletta täyttää kaikella olennaisella, kuten korkkareilla, kymmenillä biksuilla ja mekoilla, joita on kaikissa väreissä, kuoseissa ja mitoissa. Kirjat saa ladattua puhelimeen tai tabletille valmiiksi, jolloin niitä voi käyttää myös offline -tilassa. Näin saa myös lentomatkat kulumaan hieman kivuttomammin.
Henkilökohtaisesti rakastan itsensä kehittämiseen paneutuvia kirjoja. Kaikkia sellaisia opuksia, joista voin oivaltaa asioita niin itsestäni kuin ympäristöstäni ja sellaisia, jotka vievät minua henkisellä tasolla eteenpäin. Olen kuullut paljon positiivista Tunne lukkosi kirjasta ja aionkin ottaa sen seuraavaksi työn alle. Edesmenneen Aki Hintsan kirja Voittamisen anatomia on puolestaan ollut yksi tähän astisista suosikeistani. Kirjassa on kerrottu niin uskomattomia ja hienoja tarinoita Hintsojen Afrikan vuosilta, että niihin vain yksinkertaisesti uppoutuu kuin Titanic konsanaan. Lisäksi kirjassa on paljon faktaa ja ideoita, joilla omaa itseään ja mieltään voi kehittää niin huippu-urheilija kuin vaikka yritysjohtajakin. Tai sitten ihan vaan tämmöinen Maija Meikäläinen.


BookBeat toimii kuukausimaksulla (16,90€/kk) ja sillä hinnalla saa kirjoja lukea ja kuunnella (tai ahmia) niin paljon kuin vain jaksaa ja kerkiää. Aika halpa hinta siis siitä, jos vaikka parikin kirjaa vetäisee kuukaudessa. Pääset nyt testaamaan BookBeatia ilmaiseksi kuukauden (normaali kokeilujakso 2vko) ajan tästä linkistä ja kokemaan itse ääni- ja e-kirjojen maailmaa. Ja mikäpä olisikaan ajattelevaisempi joululahja, kuin lahjakortti lukuisiin lukuelämyksiin! 😉
Ihanaa ja elämysten täyteistä alkavaa viikkoa <3 Enää viikko jouluun!