Lomatyypit


On ollut hauska huomata, miten erilaisia tyyppejä löytyy lomailijoista. Keskusteltiin tässä juuri Biisonimafian poikien kanssa millainen olisi täydellinen loma. Ja pakko sanoa tähän väliin, että minusta on ihan huikeaa että voidaan kundien kanssa keskustella oikeastaan ihan kaikesta ja haastaa toisiamme erilaisilla ajatuksilla. Olemme kaikki todella erilaisia persoonia ja kaikilla meillä on erilaiset mieltymykset ja ajattelumallit. Niinpä on kiva tuoda uutta ajattelua myös omiin näkemyksiin.
Tällä kertaa keskustelimme siitä, millainen olisi täydellinen loma. Mua ihan nauratti miten erilaisia lomailijoita me kaikki ollaan! Mun henkilökohtainen näkemys täydellisestä lomasta pitäisi sisällään paljon sporttia, sitäkin enemmän unta, hyvää ruokaa, herkkuja sopivissa määrin sekä aurinkoa ja lämpöä.
Mä jotenkin ajattelen, että haluan lähteä lomalle lataamaan akkuja. Mulle loma ei tarkoita sitä, että vedän viikon putkeen brenkkua ja palaan lomalta entistäkin väsyneempänä viiden lomakilon ja kauhean alkoholipöhön kanssa. Koska arkeni on hektistä ja treeneille joutuu todellakin keksimään aikaa vuorokaudessa (yleensä siis ennen 6 aamulla tai 8 jälkeen illalla työpäivän jälkeen), niin loma on mulle sellaista aikaa, että saan mennä treenaamaan juuri silloin kun huvittaa ja juuri niin monta kertaa kuin siltä tuntuu.

Mun täydellinen lomapäivä alkaisi aamulenkillä rannalla tai rantabulevardilla hyvin nukutun yön jälkeen. Aurinko tekisi nousuaan ja uusi päivä sarastaisi. Rannalla ei vielä juurikaan olisi muita lenkkeilijöitä, auringonpalvojista puhumattakaan. Mun korvilla soisi fiilistely musiikkia; Bruno Marsia, Ellie Gouldingia ja Jack Savorettia. Jalka kulkisi kevyesti ja kevyt merituuli puhaltaisi lempeästi kasvoille.
Aamujuoksun jälkeen menisin nauttimaan herkullisen ja ravitsevan aamiaisen hotellin parvekealueelle. Pöydässä olisi hedelmiä, kananmunia, smoothie, tuore vihermehu ja iso pannu kahvia. Aurinko alkaisi jo lämmittää kunnolla ja shortsit ja t-paita riittäisi varustukseksi.
Mun puhelin olisi kiinni huoneessa. Aamiaiselta palatessani vilkaisisin luurin näytölle, johon ei ole tullut yhtään viestiä, puhelua eikä meiliä. Puhelin saa jäädä huoneeseen, kun itse vaihdan auringonotto tamineet päälleni. Suuntaisin muutamaksi tunniksi altaalle lukemaan kirjaa ja kuuntelemaan musiikkia.

Altaalla lekottelun jälkeen söisin kevyen snäksin ja suuntaisin toiselle treenille. Tällä kertaa tosin punttisalille, jossa vetäisin tunnin kovan treenin rankemma rokin soidessa korvilla. Tunnin hikitreenin jälkeen menisin huoneeseen ja rauhassa peseytyisin ja menisin syömään kivaan ravintolaan. Tämän jälkeen palaisin huoneeseen lueskelemaan ja illallisen tilaisin roomservicestä. Nauttisin hotellin fasiliteeteistä, kuten spasta ja huoneen kylpemismahdollisuudesta. Sänky kutsuisi puoleensa hyvissä ajoin, jotta olisin fressinä ja pirteänä seuraavan päivän shoppailureissulle, jonne lähtisin sitten kun siltä tuntuu ilman aikatauluja.
Mun täydellinen lomapäivä, tai loma ylipäänsä kuulosti kundeista aika kaukaiselta. Meidät pystyi hyvin jakamaan eri ”lomatyyppeihin”. Mä olisin selkeästi itse hyvinvointi matkailija, kun esimerkiksi Tupe puolestaan perinteinen turisti. Hän haluaisi lomallaan kiertää kaikki mahdolliset nähtävyydet kirkoista museoihin, tutustua paikalliseen kulttuuriin ja käydä testailemassa paikallisia ruokia ja oluita. Tupe hamuaisi matkamuistoliikkeisiin ja kulkisi kohteesta toiseen kamera kaulassa.
Janne ja Kaitsu sen sijaan etsivät lomansa aina extremen kautta. Kohteesta pitää löytyä sukellusta, kiipeilyä, surffia tai muuta vastaavaa aktiviteettia. Välipäiviä ei pidetä, vaan heti aamun valjettua kundit suuntaisivat kohti uusia seikkailuja. Majoituksellakaan ei niin väliä, pojille kelpaisi vaikka auto nukkumapaikaksi.
Miska sen sijaan kuuluu heihin, kenelle lomailu tarkoittaa yhtä kuin korkit auki jo lentokentällä. Kostea lomailu jatkuu aina paluulennolle saakka, jolloin lomasta toipuminen voi alkaa. Lomalla aamut alkaisivat parilla loiventavalla, olihan edellisillan hauskat juhlat jatkuneet pikkutunneille saakka. Päivään kuuluisi pienet päikkärit ja uusi nousu iltaan alkaisi jo hyvissä ajoin iltapäivästä.

Olemme kaikki siis täysin toistemme vastakohtia mitä lomailuun tulee. Toistemme tavat lomailla nostavat toisiltamme suunnilleen karvat pystyyn jo pelkistä suunnitelmien kuulemisesta. Siksi mä henkilökohtaisesti nautin matkustaa ja lomailla yksin, jolloin voin mennä ihan oman aikatauluni mukaan. Tai siis tarkemmin olla tekemättä mitään aikataulua ja mennä fiilispohjalta.
Mä pidän parin viikon päästä muutaman päivän loman. Olen ottanut itselleni kivan hotellin täältä läheltä ja sulkeudun pariksi päiväksi omaan kuplaani. En ole juurikaan ehtinyt vuoden aikana lomailemaan, joten tähän väliin pari päivää lomaa tulee ihan tarpeeseen. Joulun alla pidänkin sitten vähän runsaamman irtioton arjesta, tai ainakin niin toivon 😀
Millainen lomailija sä olet? Kuulutko sinä kanssani hyvinvointi kategoriaan, oletko kenties Tupe-turisti, haetko lomaltasi Extremeä niin kuin Kaitsu ja Janne, onko loma yhtä kuin rairai Miskan tyyliin vai onko sinulla jokin ihan oma tapasi lomailla? Laittakaa kommentteja tulemaan, haluaisin kuulla millaisia lomailijoita täällä käy lueskelemassa mun turinoita! 😀

Rentouttavaa sunnuntaita! <3