Olenko pilannut vastustuskykyni?


Niin se vain on, että mä olen TAAS kipeänä. Ei varmaan kohta enää sormet riitä laskemaan kuinka monesti olen sairastanut kuluneen vuoden aikana. Jo pelkästään tällä ”syyskaudella”, elokuusta alkaen olen ollut 3:sti flunssassa ja siihen päälle vielä se reilu pari viikkoa kiusannut kampylobakteeri. Nyt alkaa pikku hiljaa tulla turhautunut olo siihen, että ei montaa viikkoa ehdi touhuta ja treenata kun taas joku pöpö puskee päälle.
Mun operaatio ”takaisin kuntoon” alkoi sekin tuolloin elokuussa. Oikeastaan heti sen jälkeen kun olin tervehtynyt syksyn ensimmäisestä flunssasta. Tein itselleni treeniohjelman ja ruokavalion. Mulla meni ihan hirmuisen hyvin ja tuloksia tuli niin ulkoisesti kuin sisäisestkin. Sittemmin motivaatiota on todellakin saanut hakea välillä kissojen ja koirien kanssa, kun on tullut näitä jaksoja ettei pääse treenaamaan sairastelun takia.
Olen aiemminkin kertonut, että mulla terveellisesti syöminen ja treenaaminen kulkevat käsi kädessä. Kun pääsen treenaamaan kunnolla, ei tee mielikään syödä epäterveellisesti, vaan päinvastoin ravita kroppaa kunnon rakennusaineilla. Kun treenit tyssää, alkaa mielikin helposti hamuilla hemuja ja muuta epäterveellistä.

Mietin, että mistä ihmeestä voi johtua, että olen näin paljon kipeänä koko ajan. Mun ruokavalio on todella monipuolinen ja sen lisäksi käytän ravintolisiä ja vitamiineja, jotka erityisesti boostaavat vastustuskykyä. En myöskään ole mielestäni lainkaan stressaantunut, pikemminkin päin vastoin. Olen ollut tosi hyvillä fiiliksillä ja onnellinen viimeisten viikkojen aikana ja oikeastaan koko syksyn. Sitten se tuli mulle kuin salama kirkkaalta taivaalta, varsinainen ahaa -elämys. Olenko mahdollisesti itse pilannut vastustuskykyni?
Mä olen vuoden sisään joutunut vetämään 5 antibioottikuuria. Se on meinaan aika paljon se. Mulla on ollut jos jonkin näköisiä korvatulehduksia (joka muuten uusiutui näppärästi juuri kun luulin siitä päässeeni siitä eroon) ja sen lisäksi kaikissa tatuoinninpoistoleikkauksissa on otettu päälle antibiootit. Voisiko siis olla että mä olen näitä kuureja popsimalla onnistunut tuhoamaan myös omat hyvät bakteerit ja nyt mä käytännössä imen itseeni kaikkia mahdollisia uusia bakteereitaja pöpöjä jotka vain sattuvat tulemaan vastaan? En ikinä tykkää popsia lääkkeitä turhaan ja kieltäydynkin aina viimeiseen saakka ihan jo perus särkylääkkeistäkin, joten en mitenkään erityisen innoissani ole noista antibiooteista muutenkaan ollut.

Tällä kertaa mä kuitenkin päätin, että vaikka sairastan ja treenit on pannassa, en aio vetää ruokailua ihan läskiksi. Näin useamman kuukauden omatekoista ohjelmaani noudatettuani halusin vähän vaihtelua. Mulla ei ole ollut aikaa eikä halua suunnitella itselleni uusia ohjelmia, joten delegoin tehtävän yhdelle parhaista ystävistäni, joka on erittäin ammattitaitoinen mitä valmennuksiin tulee. Hän tuntee minut lähes yhtä hyvin kuin tunnen itse itseni, joten hän ei juurikaan erityistietoja tarvinnut ohjelmien suunnittelua varten.
Aloitin Maijan suunnitteleman uuden ruokaohjelman tänään. Ja voi hitsi, että sitä jotenkin on niin paljon motivoituneempi pysymään ruodussa kun on jotain uutta ja jännää! Niin se vain on, että tässäkin hommassa sitä kaipaa välillä vaihtelua motivaation säilyttääkseen. En millään malttaisi odottaa, että pääsen Maijan tekemän treeniohjelman kimppuun, mutta eikai tässä auta kuin malttaa mielensä. Ihan jo senkin takia, ettei sitten taas tarvitse niitä antibiotteja jälkitauteihin. 😉
Toivottavasti siellä ruudun toisella puolen on pysytty terveenä! Minä painun nyt vällyjen väliin loppuillaksi niin olen huomisissa kuvauksissa iskussa! Tai edes puolikunnossa.. 😀