Kun ääni ratkaisee

Kaupallinen yhteistyö: Denon
Kuten eilen lupailin, niin tänään kerron vähän uusista kuulokkeista, jotka olen saanut testiin. Mulla on pitkään ollut treeneissä käytössä semmoiset isommat kuulokkeet, joissa on kyllä ollut ihan hyvä äänenlaatu. Ainut mikä mua on niissä häirinnyt, on pitkin naamaa ja käsiä kimpoileva piuha, joka erityisesti juoksulenkeillä tuppaa vääntäytymään tielle ihan kuin kiusallaan. Olenkin koittanut kaikkia mahdollisia virityksiä aina paidan alta pujottamisesta simppeleihin solmuihin, mutta mikään näistä ei ole tuonut mulle täydellistä vapautta treenissä.
Sain testiin Denonin AH-C160W langattomat sporttikuulokkeet. Ja pakko tunnustaa heti rehellisyyden nimissä, että saatoin aluksi olla vähän skeptinen kuulokkeiden suhteen, sillä en ole koskaan pitänyt kuulokkeista, jotka ”työnnetään” korvaan sisään korvatulpan lailla. Toki olen ymmärtänyt, että näin saadaan ääntä vaimennettua hyvin ja minimalisoitua ympäristön melua, mutta joka kerta kun olen vastaavia kuulokkeita kokeillut, ne ovat sinkoilleet pois korvistani alta aika yksikön. Nyt kuitenkin rohkeasti tartuin kuulokkeisiin ja nappasin ne testiin.
 

 

 
Ensimmäinen positiivinen kokemus tuli jo heti kun asensin kuulokkeet päähäni. Ne eivät tuntuneetkaan lainkaan epämiellyttäviltä, niinkuin jotkin vastaavat kuulokkeet, joita olin aiemmin kokeillut. Nehän jopa pysyivät päässäkin, eivätkä pompsahtaneet ensimmäisen liikahduksen jälkeen pois korvista! Alku oli siis enemmän kuin lupaava.
Seuraavaksi hyökkäsin asennuksen kimppuun. Olen ihan sairaan huono kaikissa elektronisissa laitteissa ja välillä yksinkertaisimmatkin ohjelmistopäivitykset saavat tällä neidillä sormen suuhun. Kuulokkeiden ja puhelimen yhdistäminen oli kuitenkin niin helppoa, että jopa mun mummoni osaisi tehdä sen. Unohdetaan nyt tässä kohtaa se, että mummo mm. käyttää snapchatia ja on instagramissa.. No anyway, Käytännössä katsoen, asennuksessa ei tarvinnut muuta tehdä kuin laittaa kuulokkeet päälle, avata puhelimen bluetooth -valikko ja parittaa laitteet. Kas noin, kuulokkeet on käyttövalmiit! Helppous oli jo toinen positiivinen kokemus.
 

 
Kuten aiemmin mainitsin, olin ollut vähän skeptinen tämän mallisista kuulokkeista. Epäilin itseasiassa aika paljonkin, että kuinka tällaiset kuulokkeet pärjäisi äänenlaadussa omille vanhoille jötköilleni. Kun täräytin ensimmäistä kertaa musiikit tulille tuliterillä kuulokkeilla niin jouduin ehkä ottamaan muutaman taka-askeleen. Siis wow! En olisi ikinä uskonut että moisissa kuulokkeissa voi olla niin ensiluokkainen ääni! Basso toimii todella hyvin (mulle ihan super-tärkeä ominaisuus kuulokkeissa, etenkin kun teke spinniä, niin pitää olla biitit hallussa!) ja äänenlaatu on muutenkin kirkas. Mun ei myöskään tarvinnut heittää ääntä kaakkoon ja tuhota näin ollen viimeisiäkin kuulonrippeitäni (kiitos vaan korvatulpattomat festarit), sillä kuulokkeet itsessään blokkasivat ympäristön äänet lähes täysin.
Seuraavaksi oli aika viedä kuulokkeet tositoimiin. Ensimmäisenä päätin laittaa kuulokkeet todelliseen pistokokeeseen: spinningiin. Spinnissä mulla ainakin lentää hiki siihen malliin, että aina ei voi olla ihan varma tunnin jälkeen, että oliko automaattinen sammutusjärjestelmä kytkeytynyt salilla päälle, vai onko joku vain saanut suorastaan kuninkaallisen hien pintaan. Läpi tunnin hikoilin kuin pieni sika ja menin pääosin tunnin jalkojen päällä, jolloin liikettäkin tuli enemmän. Jouduin korjaamaan kuulokkeita ainoastaan kerran toiselta puolelta. Muun salin toiminta oli mulle ihan pimennossa ja olin aivan omassa kuplassani spinnipyörän selässä. Ensimmäinen testi siis selvitetty!
 
 

 

 

 
Toisena päivänä vein kuulokkeet romanttiselle iltajuoksulle yhdessä Harrin kanssa. Tämä oli varmasti toinen suhteellisen vaativa koe ja mielenkiinnolla odotin, miten kuulokkeet sen läpäisisivät. Juostessa tulee selkeästi enemmän tärinää ja pomputusta kuin spinnissä tai salitreenissä, joten nyt kuulokkeiden istuvuus todella vietäisiin äärirajoille. Siinä vaiheessa kun hiki alkoi tulla pintaan ja juoksutahti kiristyi, mulla alkoi toinen puoli kuulokkeista vähän väliä tippumaan matkasta. Ajattelin, että mikä hemputti tässä nyt on kun toinen pysyy paikallaan niin mallikkasti ja vain tämä toinen lentää mäkeen ihan omia aikojaan. Päätin selvittää missä toispuoleinen vika voisi mahdollisesti olla heti kotiinpäästyäni.
Kuulokepaketin mukana tuli 4 erikokoista silikonista vaihtopäätä (XS-L) ja päätin testata näitä. Kokeilin muutamaa eri kokoa korvaan ja lopulta päädyin M-kokoon, joka istui korvaan hyvin. Tajusinkin, että mun korvani näköjään vaativat vähän erikokoiset tulpat, eli ei tässä täysin symmetrisiä näköjään korvista ainakaan olla 😀 Mutta siksi onkin näppärää, että tämmöinen on huomioitu tuotteessa, koska kukaan meistä ei ole samanlainen, meille kaikille ei sovi samat mallit ja koot ja sitten on vielä meitä, jotka vaativat kahta eri kokoa yhteen päähän.
 

 
Kuulokkeilla pystyi kuuntelemaan yhtäsoittoon reilu 4h. Sinänsä aika on aika lyhyt, mutta näillä äänillä olen valmis tinkimään pidemmästä soittoajasta. Kuulokkeet on helppo ladata, senkun tökkää piuhan seinään ja siinä ne lataavat itsekseen. Iso plussa kuulokkeissa on se, että ne ovat vedenkestävät, eli näillä voi treenata kovemmassakin sateessa PLUS ne pystyy pesemään hanan alla! Tää on ainakin mulle tosi tärkee juttu, ei kauheasti tee nimittäin mieli työntää korvaan likaisia ja hikisiä kuulokkeita.. Etenkään kun se hikoilun taso treeneissä on jotain ihan uskomattoman Niagarallista.
Denonin kuulokkeista löytyy myös sisäänrakennetut ohjauspainikkeet, eli äänenvoimakkuutta ja pausea voi säädellä suoraan kuulokkeista. Niissä on myös vastauspainike puheluille. Ja sitäpaitsi, nyt kuumimpiin trendeihin kuuluu ”kävelypalaverit”, joten nyt senkin voi tehdä handsfreenä ilman ympäristön ylimääräistä meluhaittaa. 😉
Kuulokkeet oli ehdottomasti positiivinen kokemus! Nämä tuli mulle käyttöön jäädäkseen. Ihan kokonaan mä en vielä mun piuhallisista molo-kuulokkeista luovu, mutta kyllä niiden käyttö jää nyt selkeästi taka-alalle näiden langattomien äänienkeleiden myötä.
 

 
Nyt sulla on mahdollisuus voittaa itsellesi nämä Denonin AH-C160W kuulokkeet (arvo 159,90€)! Kommentoi tämän postauksen loppuun miksi juuri sun pitäisi voittaa nämä kuulokkeet (muista jättää oikea sähköpostiosoitteesi kenttään!) ja näppärät sporttikuulokkeet voi olla sun! Osallistumisaikaa on yksi viikko (osallistuminen loppuu su 3.9 klo 10:00). Onnea arvontaan!
Jos arpaonni ei osu kohdalle, niin Denonin kuulokkeita saat myös hommattua itsellesi täältä ja täältä.