Kuinka kulkee Valtteri Bottaksen pyörä?

Yhteistyössä: Tunturi
Eilen päästiin nauttimaan Nastolassa päin aivan mahtavasta ulkoilutapahtumasta, jossa yhdistyi sportti ja hyvinvointi. Eilen nimittäin järjestettiin ensimmäistä kertaa Valtteri Bottas Duathlon Powered by Tunturi Pajulahdessa. Paikalle oli saapunut huima määrä ihmisiä nauttimaan liikunnasta ja kauniista aurinkoisesta alkusyksyn päivästä.
Tässä Duathlonissa pyöräiltiin ja juostiin. Tai tarkemmin ottaen ensin juostiin, sitten pyöräiltiin ja juostiin vielä loppuun. Miesten ja naisten sarjassa ensimmäinen etappi oli 5km juoksu, sen jälkeen fillaroitiin 20km ja loppuun vielä 3km juoksua. Ja kaikki tämä tapahtui haastavassa Pajulahden maastossa. Perheille oli järjestetty myös oma matkansa, jossa matkat olivat 1,5km-5km-1,5km. Ja taisipa tässä sarjassa nuorin osaanottaja olla 4-vuotias Uuno! Tästä nuoresta herrasta tullaan varmasti kuulemaan vielä myöhemmin urheilun saralla. Aivan ihana nähdä miten koko perhe pääsee liikkumaan yhdessä tällaisissa tapahtumissa!
 

 

 

 

Tapahtumassa nähtiin monenlaisia pyöräilytyylejä.. 😀

 
Päivän päätapahtumana tietenkin olivat nämä duathlon lähdöt, mutta ohjelmaa oli tarjolla sopivissa määrin muutenkin päivän aikana. Itse pidin tässä tapahtumassa nimen omaan siitä, että ohjelmaa oli, mutta sitä ei ollut liikaa. Joissain tapahtumissa joskus tuntuu, että ohjelma on läväytetty niin täyteen, että ei meinaa perässä pysyä. Siinä tulee helposti osallistujallekin sellainen olo, että on vähän kiire koko ajan kun lavalla ohjelmanumerot vain viuhahtelevat.
VBD:ssä ohjelmaa oli sportin puolella kivasti. Aamu alkoi jumpalla alá Hussi ja päivän aikana meni pari kertaa koko perheen jumppia. Oma osuuteni oli rakennettu niin, että aloitimme alkulämmittelyn yksinkertaisella aerobic-sarjalla, johon kaikki pystyivät osallistumaan. Vaikein liike taisi olla grapevine ja tiimalasi. Sen jälkeen tehtiin 2 erilaista HIIT -patteria, joissa kummassakin oli 4 liikettä. HIITit tehtiin aikaa vastaan ja osasta liikkeistä oli useampi variaatio, jolla pystyi säätelemään treenin rankkuutta. Loppuun kevyt loppuverryttely ja venytykset. Kun treenit tehdään aikaa vastaan, jokainen osallistuja pystyy itse päättämään kuinka nopeasti ja intensiivisesti liikkeet haluaa tehdä. Kovakuntoiset saavat siis kovat sykkeet pistämällä hommaan vauhtia, kun taas aloittelijat voivat tehdä oman kunnon mukaan vähän rauhallisemmin. Treeni vedettiin tietenkin lattari-tunnelmissa mun lempparibiisien tahtiin 😉
 

 

 

 

 

 
Lisäksi tapahtuma-alueella oli näytteilleasettajia, jotka kaikki olivat enemmän tai vähemmän sporttiin liittyvää. Oli kiva huomata miten näytteilleasettajatkin olivat panostaneet urheilulliseen teemaan ja osastoilta löytyi arvontoja, kilpailuja ja esimerkiksi juoksumattoja. Ihmiset pääsivätkin siellä tutustumaan niin uusiin urheiluravinteisiin kuin sähköfillareihinkin. Me pyörittiin Harrin kanssa päivä Tunturin osastolla moikkailemassa ihmisiä. Harri taisi olla päivän rapsutetuin kaveri 😀
 

 
 

 
Lisäksi aiemmin oli mahdollista osallistua kilpailuun, josta pystyi voittamaan liput Valtterin meet&greet -tilaisuuteen. Pääsin osallistumaan toiseen kahdesta meet&greet ryhmästä. Tilaisuudessa yleisö pääsi kyselemään Valtterilta kysymyksiä hänen urastaan ja urheilusta sekä ottamaan yhteiskuvia. Oli hienoa huomata, kuinka jalat maassa Valtteri on ja kuinka hienosti hän huomio tilaisuudessa faninsa ja yleisön. Itseäni kiinnosti formuloissa tiukkojen matkustus-aikataulujen aiheuttama aikaerorasitus ja sen huomioiminen esimerkiksi harjoittelussa. Kävikin ilmi, että Valtterilla on oma valmentajansa, joka pitää huolta niin palautumisesta kuin treeneistäkin ja siitä, että mies on oikeassa ja optimaalisessa rytmissä aikaeroista huolimatta.
 

 
 

 
Itse duathlonissa Valtteri sijoittui 11:sta huikealla ajalla 1.25,24, eli hienostihan se pyörä ja jalka kulki! Miesten sarjan voitti Suomen hiihtomaajoukkueen haastajaryhmään kuuluva Markus Vuorela ja hänen aikansa oli 1.15,30. Naisten sarjan puolestaan voitti ihan mielettömällä ajalla1.34.27 Elisa Sihvola. Pakko nostaa hattua kaikille osalistuneille ja erityisesti voittajille, jotka tahkosivat ihan törkeän kovat ajat!
Tapahtuman takana oli urheilun ja hyvinvoinnin lisäksi myös kaunis ajatus. Kaikki tapahtuman tuotot ohjattiin Starlight Children’s Foundation -järjestölle, jotka tekevät vakasti sairaiden lasten elämistä hiukan kirkkaampia, esimerkiksi tarjoamalla elämysmatkoja ja -tapahtumia. 10 000 euron shekki luovutettiin järjestölle tapahtuman yhteydessä.
 

 
Valtteri ja Emilia Bottas jakoivat palkinnot

 
Mielestäni tapahtuma oli erittäin onnistunut ja sääkin suosi tätä ulkoilmatapahtumaa täysin rinnoin. Erityispisteet pakko antaa siitä, että organisointi oli hoidettu aivan ensiluokkaisesti ottaen huomioon, että tapahtuma järjestettiin vasta ensimmäistä kertaa. Joskos sitä ensi vuonna sitten itsekin intoutuisi laittamaan numerolapun rintaan ja pistämään töppöstä toisen eteen.. 😉
Psssst! Tunturilla on nyt käynnissä arvonta, jossa palkintona vimpan päälle laitettu Valtteri Bottas Duathlon -Tunturi maastopyörä (arvo 869€), joita on valmistettu vain 75 kappaletta! Arvonta voimassa 10.9 saakka. Osallistumaan pääset tästä.