CO-Driving Experience Hyundain Hayden Paddonin kanssa Anu Laitila / AOP

Elämäni kovimmat kyydit

Kaupallisessa yhteistyössä Hyundai Finland.
Mä pääsin viime viikolla kokemaan jotain sellaista, mistä monet vain haaveilevat ja henkilökohtaisesti pääsin samalla vetämään omalta bucket listilta yhden asian ylitse. Pääsin nimittäin ralliauton kyytiin ja vieläpä huippukuskin ajamana Hyundain Co-Drive Experiencessä! Sinänsä nyt itse pelkän ralliauton kyydissä oleminen ei ole minulle ollut se THE THING, vaan juurikin se, että sillä saisi kunnon kyydit! 😀
Ralli-vauhdista vastasi Uusiseelantilainen Hyundain tehdaskuski Hayden Paddon, joka ei kyllä todellakaan jättänyt ketään kylmäksi! Vaikka olin osannut varautua huikeisiin vauhteihin, niin en mä ihan kuitenkaan tälläistä osannut odottaa! Välillä mutkiin tultiin ihan satalasissa ja näytti siltä että nyt muuten mennään justiinsa ulos. No eipäs mentykään, vaan perä slaidissa jatkettiin matkaa vielä vähän kovemmin. Meidän pätkä ajettiin Jyväskylässä Korpilahdella ja reitti sisälsi useamman hypyn. Voi pojat muuten tuntui mahanpohjassa kun oltiin välillä kokonaan ilmassa auton kanssa!
 
Fiilistely-videoon TÄSTÄ.
 

Hayden Paddon

 
Vaatteiden vaihtoon

 
Kaverikuvaa

 
Facebookissa Hyundain sivuilla oli kilpailu, josta pääsi nappaamaan itselleen kyydit ralliautoon! Jonnat (kyllä, kummatkin heistä ovat Jonnia) pääsivät mukaan Co-Drive Experienceen.

 
Mä nauroin kyydissä melkein koko ajan, en sitten tiedä oliko se hermostunutta naurua vai olinko vaan niin fiiliksissä. Luultavasti kumpaakin. 😀 Repsikan paikalla ainoa tehtävä oli pitää kädet pois tieltä, mielellään sylissä. Mä olin sitten kuitenkin puristanut koko matkan omaa turvavyötäni kaksin käsin rystyset sinisinä, mutta ainakaan en ollut Haydenin tiellä 😀 Mulla alkaa vieläkin ihan kutkuttaa mahasta kun ajattelen tuota pätkää, niin mahtavaa se oli! Jos ikinä tarjoutuisi mahdollisuus lähteä uudestaan niin mä todellakin olisin messissä, ihan heittämällä yksi elämäni siisteimmistä jutuista!
Vaikka tapahtuma olikin enemmän kuin viihdyttävä, oli sillä kuitenkin myös kaunis ajatus taustalla. Nimittäin mukana vauhdin huumassa oli Hyundain vieraana lisäkseni Brother Christmas, joka on tullut monelle tutuksi hyväntekijänä. Kouvolan työtukipalvelusta tapahtumaan oli päässyt mukaan Risto, jonka yksi suurimmista haaveista oli päästä ralliauton kyytiin ja nyt hänelle tarjoutui mahdollisuus päästä toteuttamaan unelmansa. Tarkoituksena olikin tarjota elämyksellinen päivä, jonka kautta on mahdollista saada uutta puhtia arkeen. Ja Riston ilmeistä päätellen tapahtuma oli hyvinkin onnistunut 🙂 Lisää Ristosta ja hänen fiiliksistä Iltalehden 3.8 julkaistussa artikkelissa.
 
Brother Christmas ja Risto

 
Hayden pääsi kokeilemaan pukin partaa

 
Hayden ja Risto

 
Tässä on varmaan maailman nopein Joulupukki

 
Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli muutenkin hoidettu aivan vimpan päälle. Meille oli tarjolla Korpilahden alueella mahtavat tarjoilut aina erikoiskahveista leivoksiin. Lisäksi kaikki pääsivät jututtamaan ajelun jälkeen Haydenia ja kyselemään tallipäälliköltä mieltä askarruttavia kysymyksiä liittyen ralliin ja Hyundaihin. Mua tietenkin kiinnosti Haydenin treenit ja ruokailut, onhan hän kuitenkin huippu-urheilija. Ja hyvin selväksi kävi, että kuskit todella joutuu pitämään itsestään ja kunnostaan hyvää huolta. Jo pelkästään kartturin paikalla oleminenkin kävi kyllä ihan fyysisestä suorituksesta. Syke huiteli (suurin osa jännityksestä kylläkin) aivan pilvissä ja kyllä siinä koko ajan joutuu havannoimaan mitä tapahtuu. Myöskään selkävaivaisille en kokemusta välttämättä suosittele, välillä meinaan mentiin siihen tahtiin mutkissa että voisi äitiä tulla ikävä jos selkä kipuilisi 😀
 
Jännityksestä soikeana 😀

 
Toiset sen sijaan osaa ottaa vähän rennommin…

 
Valmiina lähtöön!

 
Päätin että musta tulee isona rallikuski

 
Brother Christmas ja eukonkanto -treeni

 
Kokemus oli hyvin uniikki ja ainutlaatuinen. En kovin montaa juttua musta, mistä olisi tullut samanlaiset adrenaliini-ryöpyt, kuin tuosta. 😀 Kokemus avarsi ymmärrystäni myös rallia harrastavista ja sitä kilpaa-ajavista. Tunne auton kyydissä on niin koukuttava, että sitä todellakin jää kaipaamaan lisää.
Olen niin äärimmäisen kiitollinen, että sain olla mukana tässä huikeassa päivässä. Välillä tulee mietittyä, että mitä tässä oikein on tehnyt oikein, jotta pääsee mukaan tämmöisiin juttuihin. Tätä kelpaa muistella sitten kiikkustuolissa!