Jumppapallotreeni, joka sopii ihan kaikille

Niin se vain kesä on hurahtanut sitä vauhtia, että tänään oli aika jättää jäähyväiset kesän Aamu-tv:n jumppatuokioille. Tämä oli tosiaan allekirjoittaneen kolmas kesä kun sain näitä hauskoja aamun settejä ohjata ja kyllähän se joka vuosi on aina yhtä hauskaa ja virkistävää! Toivottavasti myös te olette nauttineet niistä ja saaneet mahdollisesti myös uusia ideoita irti. 🙂
Tässä tämän aamuinen jumppapallotreeni, joka soveltuu aivan kaikille! Jumppa on erityisesti ikääntyneille sekä vasta-alkajille suunnattu. Jumppapalloa valittaessa kannattaa huomioidan käyttäjän aktiivisuus, sillä hintahaarukka näissä vaihtelee n. 10 eurosta jopa 400 euroon. Mikäli pallo tulee olemaan silloin tällöin käytössä, tuommoinen kymmenen euron pallo toimii vallan mainiosti. Mikäli taas palloa harkitsee esimerkiksi toimistotuolin korvikkeekksi ja tietää, että sillä tulee tehtyä päivittäin treeniä, niin sitten voi jo miettiä haluaako panostaa tuotteeseen taloudellisesti vielä aavistuksen verran enemmän.
 

Aamut ovat olleet vauhdikkaita ja täynnä naurua!

 
Whopppaaa 😀

 
Innokkaat jumppailijat!

 
Pallon korkeus tulisi olla sellainen, että pallolla istuttaessa jumppajan jalat ovat polvista n. 90 asteen kulmassa. Tähän vaikuttaa myös se, kuinka paljon ilmaa palloon puhalletaan (usein pumppu tulee pallon mukana ostettaessa). Mitä täydempi pallo on, sitä haastavampaa sillä on treenata. Jos palloon sen sijaan jättää vähän tyhjää ilmaa, on sillä turvallisempaa aloitella treenejä, jos esimerkiksi on tasapainon kanssa ongelmia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että suhteellisen kovalla pallolla alle 170cm pitkälle henkilölle sopisi halkaisijaltaan 55cm ja yli 170cm henkilölle 65cm pallo. Minä itse olen 162cm pitkä ja minulle henkilökohtaisesti tuo 55cm pallo oli hiukan liian matala, kun sitä ei ollut puhallettu täyteen. Oma jumppapalloni kotona on 65cm. Mikolle sen sijaan 75cm pallo oli juuri sopiva. Yleisesti voidaankin sanoa, että suurimmalle osalle jumppareista 65-75cm toimii hyvin.
Jumppapallolla treenatessa käytetään aktiivisesti keskivartaloa ja siksi pienetkin muutokset asennossa vaativat enemmän työtä, kuin vaikka tuolilla istuessa. Liikkeiden haastavuutta pystyy säätelemään tukipinnalla, eli esimerkiksi haarojen leveydellä istuessa. Mitä leveämpi haara, sitä tukevampi ja helpompi asento on. Vastaavasti eri tukipintoja irroittamalla saadaan lisää haastetta aikaan, kuten vaikkapa treenillä nähtävässä kolmannessa liikkeessä, jossa toinen jalka nostetaan maasta.
Videon ja ohjeet liikkeisiin pääset katsomaan tästä linkistä
Jumppapallotreeni

  1. Pomputtelu pallolla. Lisää halutessasi askellus ja/tai painon siirrot 3x30s
  2. Kyykky pallolle 3×8
  3. Ylävartalon kierto pallolla istuen. Haasta itseäsi nostamalla toinen jalka ylös maasta samalla kiertäen. 3×5/puoli
  4. Reidenojennus 3×8/puoli
  5. Lapsen asento kädet pallolla 3x30s
  6. Selinmakuulla jalat pallon päällä puolelta toiselle kallistelu 3×6/puoli
  7. Istuen pallo jalkojen välissä, rintarangan avaus vuoropuolin 3×5/puoli

 
Oikein aurinkoisia ja pirtsakoita jumppailuita kaikille! <3
 

Se oli siinä!