Kolmen ruokalajin terveellisempi dinneri

Joskus sitä tulee semmoinen fiilis, että haluaa repäistä ja kokata vähän jotain muuta kuin sitä perus-huttua mitä yleensä tulee asetettua tarjolle. Aivan liian harvoin tulee kunnolla istuttua alas ja nautittua ruoasta. Puhumattakaan siitä, että jaksaisi poiketa niistä kuuluisista omista rutiineistaan. Nämä hemmotteluhetket ovat niitä arjen pieniä luxus-hetkiä, joihin pitäisi todellakin panostaa enemmän. 🙂
Tässä ohjeet kolmeen ruokalajiin, joita tuli väsättyä. Teemana oli tänään ”vähän terveellisempi menu”, jossa pyrittiin säilyttämään lista mahdollisimman pitkälti eläinkunnantuotteista vapaana, sekä gluteenittomana. Muutamaa ainesosaa lukuunottamatta menu siis noudattelikin näitä ja itse muokkaamalla tästä voi jättää esim. mozzarellan pois ja korvata härkäpapu granolan gluteenittomalla versiolla.
 
Menu ”vähän terveellisempi” kahdelle
 

 
Alkupala: Raikas vihersmoothie herättämään nälkää
Ainekset:
Kourallinen pinaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
Kourallinen tuoretta sitruunamelissaa
1 Kypsä (mitä kypsempi sen makeampi) banaani
1 Kurkku
1 Vihreä omena
1/2 limen mehu
Vettä summanmutikassa, niin että smoothiesta tulee juoksevaa
 
Ohjeet: Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Koristele lime viipaleella ja sitruunamelissalla.
 
 

 
 
 
Pääruoka: Härkiksellä täytetyt bataatit ja tomaatti-mozzarella-basilika salaatti
Ainekset:
2 Bataattia
1/2 sipuli
Öljyä paistamiseen
1/2 Punainen paprika
1/2 Keltainen paprika
1/2pkt Härkistä
1/2prk kidenypapuja
Sriracha kastiketta oman maun mukaan
Grillausmaustetta
Pippuria
Suolaa
Vegaani juustomuruja
Tuoretta hienonnettua korianteria
Ohjeet: Pese bataatit ja kuivaa huolella. Pistele bataatteihin haarukalla muutamia reikiä ja paista uunissa 200 asteessa n. 45-60min (kunnes pehmeitä). Hienonna sillä aikaa sipuli ja paista öljyssä. Pilko paprikat ja lisää sekaan. Sekoita sen jälkeen kulhossa paprikat ja sipulit, härkis, mausteet ja korianteri. Valuta kidneypavuista neste pois ja lisää sekaan. Sekoita reilu kourallinen vege-juustomurua sekaan.
 
Kun bataatit ovat kypsiä, ota pois uunista ja halkaise ne pituussuunnassa. Kaiverra tämän jälkeen lusikalla hiukan bataatin sisustaa pois ja laita ”ylijäämä” bataatti täyteaineskulhoon. Sekoita täyte ja nostele sitä bataatteihin. Lisää päälle ripaus vege-juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 8-10minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut.
 

 
1 pkt Mozzarellaa
1 iso tomaatti
Tuoretta basilikaa
Tumma balsamietikkakastike
 
Ohjeet: Pilko tomaatti sekä mozzarellat viipaleiksi. Asettele tomaatit ja mozzarellat lautaselle vuoronperään ja lisää päälle basilikat sekä tumma balsamietikkakastike.
 

 
Jälkiruoka: Marjaisa soijajogurtti unelma
Ainekset:
Tuoreita mansikoita
Tuoreita pensasmustikoita
Tuoreita vadelmia
Soijajogurttia
Hunajaa
Härkäpapu granola
Jogurtti-mix pähkinä-siemen sekoitus
 
Ohjeet: Laita kulhon pohjalle ensin muutama mansikkaviipale ja sitten kerros soijajogurttia. Laita seuraavaan kerrokseen härkäpapu granolaa ja pieni loraus hunajaa. Lisää jogurttia, päälle marjoja sekä ripaus siemensekoituksesta ja hunajaa.