Joko olet tehnyt alkukesän must-jutun?

Kaupallisessa yhteistyössä: Tunturi.
 

 
Pyöräkelit alkavat olla kohdillaan ja hiljalleen olisi aika kaivaa taas menopelit talvisäilöistä. Tai sanotaanko että nyt viimeistään alkaa olla sen aika 😀 Pyöräily on aivan ihana laji ja nyt onkin parasta että itsekin voin vaihtaa sisäpyöräilyn ulkoilmoihin! Vaikka en minä silti ihan kokonaan spinnistä luovu.. 😉
 

 

 

 
Pyöräily on muutenkin super-hyvää hyötyliikuntaa. Sillä taittaa näppärästi työmatkat ja samalla tulee virkistyttyä ennen töitä ja vastaavasti katkaistua ajatuksia työ-moodista päivän päätteeksi. Mitä tulee treeneihin, niin sen kun surauttaa fillarilla treenipaikalle niin saa alku- ja loppuverryttely kaupan päälle! Pyöräily on myös ekologinen vaihtoehto verrattuna moniin muihin kulkuvälineisiin. Ei siis ole enää kovin montaa syytä jättää pyörää varastoon 😉
 

 

 
Mun kesän menopeli on Tunturin Elle pyörä. Pyörä on ihanan naisellinen ja vakaa ajettava. Tykkään siitä, että kaupungissa posottaessa ajoasento on vähän suorempi. Jotenkin tuntuu että pystyy havainnoimaan ympärillä olevan liikenteen paremmin kuin matalammassa ajoasennossa. Matalampaa ajoasentoa suosin mieluusti silloin, kun haluan oikeasti lähteä tekemään kunnon treenin pyörän selässä. Kaupungissa mulle tärkeintä on kuitenkin liikkua pisteestä A pisteeseen B, ei niinkään saada kauheaa hikeä pintaan.
Valitettavasti näihin kuvauksiin Harri ei päässyt osallistumaan kiireisen kalenterinsa vuoksi, joten meillä oli kuvauksissa avustajana toinen hauva. Tunturin Elle pyörän etukorissa mahtuu matkustamaan tavaroiden sijaan vaikkapa pienempi koira. Harri on pienestä pitäen tottunut olemaan pyörän kyydissä ja nauttiikin siitä ihan suunnattomasti kun saa haistella vaihtuvia tuoksuja ja hajuja pitkin kyliä. Iso plussa etukorissa on ehdottomasti sen sarvien lukitus -ominaisuus. Kun pyörä on parkissa, sarvet saa lukittua niin, että se ei kääntyile ja vääntyile vaikka korissa olisikin tavaraa. Ihan älyttömän näppärä ja simppeli toiminto!
 
 


 
Kaupunkipyörässä tykkään myös siitä, että pyörästä löytyy jalkajarrut. Jotenkin se vaan tuntuu turvallisemmalta vaihtoehdolta kaupungissa suhatessa. Lisäksi se myös helpottaa esimerkiksi jätskin syöntiä toisella kädellä, haha 😉 😀 7-vaihteisessa Ellessä on todella smoothit jalkajarrut sekä etupyörän käsijarru.
Eli nyt jos et ole vielä kunnostanut fillaria talven jäljiltä niin mars kellariin ja pyörä esiin! Pyörällä saa helposti päivään lisää liikettä ja samalla vähennetään ympäristön kuormitusta! Baanalla nähdään pyörä-toverit!