Tallinna vol. 2

Sitten pääsemme Tallinnan reissun kakkososioon. Aloitimme torstaiaamumme aivan ihanalla aamiaisella! Tätä paikkaa voin suositella lämpimästi ihan kaikille! Rukis -nimisestä kahvilasta sai nimittäin valittua joko todella terveellisen aamiaisen tai jos haluaa herkutella heti aamusta leivoksilla ja croisanteilla niin niitäkin löytyi runsaasti valikoimasta. Me halusimme syödä vähän terveellisemmän kaavan mukaan ja itse tilasin listalta hedelmä/marja kulhon, puuron ja kaksi keitettyä munaa. Tunnelma Rukiksessa oli aivan mielettömän ihana ja kauniit suuret kristallikruunut katossa loivat ihan oman tunnelmansa. Rukis sijaitsee aivan Vanhankaupungin tuntumassa.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aamiaisen jälkeen suuntasimme spa-hoitoihin. Olimme varanneet kaikille neljälle jo etukäteen ajat SIM-nimisestä hoitolasta, jotta pääsemme samaan aikaan hoitoihin. Minä valitsin pedikyyrin, äitini ja Sanni kävivät kampaajalla ja Sannin äiti valitsi kasvohoidon. Spa ei ehkä ollut atmosfääriltään kaikista upein ja kaunein, mutta olin kyllä tyytyväinen hoitoon. Oma jalkahoitoni maksoi 35€ ja se sisälsi jalkojen kuorinnan, kosteuttavan naamion, raspauksen, hieronnan ja lakkauksen. Hinta-laatu suhde oli tässä kohdallaan. Minulle kuitenkin spa-hoitoihin mennessä merkitsee myös paikan tunnelma aika paljon, joten sen puoleen luulen että valitsen seuraavalla kerralla toisen paikan. Itse hoidossa minulla ei kuitenkaan ollut mitään moitittavaa.
Spa:n jälkeen kävimme kiikuttamassa matkatavaramme terminaalin säilytyslokeroihin, jotta niitä ei tarvinnut raahata perässä koko päivää. Iso säilytyslokero maksoi päiväksi 4€ ja saimme kaikkien kamat mahtumaan yhteen lokeroon. Tämä oli kyllä ehkä koko päivän paras veto meiltä 😀 Mukulakivillä tuommoisen perässä vedettävän laukun raahaaminen on meinaan hiukan hankalaa puuhaa 😀
 

 
 

 
Meidän laiva lähti takaisin kotia kohti vasta 19:30, joten päätimme lähteä pienelle ostoskierrokselle Viru-keskukseen, sillä saimme kaveriksemme pienen sateen. Viru-keskuksessa pyörimme aikamme, kunnes totesimme ilman kirkastuneen ja päätimme lähteä takaisin Vanhaankaupunkiin kahville. Mietimme hetken hyvää paikkaa käydä haukkaamassa jotkut herkkuleivonnaiset ja hyvät kahvit. Olimme olleet niin tyytyväisiä aamun Rukis -kahvilaan, jotta päätimme poiketa sinne uudelleen kun aamulla olivat leivokset jääneet välistä.
Vaikka Rukiksen hyllyt notkuivat toinen toistaan herkullisemman näköisiä leivoksia, niin päätin kuitenkin kokeilla paikallista herkkua, joka oli vähän erilainen tuttavuus. Perinteinen paikallinen jälkiruoka on nimeltään Rukki kama ja se sisältää cream cheeseä (onks tää nyt sit suomeksi ihan vaan kermajuusto?) ja ruista. Mun täytyy sanoa että sytyin ihan täysin tähän herkkuun! Se ei ollut liian makea ja kerrosten välissä oli pienen pieniä ohuita ruisleivän palasia. Tämän ohjeen voisi kyllä kaivaa itsekin jostain ja tehdä kotosalla. Rukki kama oli kivaa vaihtelua perinteisemmille creme bruleille ja kakkupaloille.
 

 

 
Toinen herkku, mitä kannattaa ehdottomasti Vanhassakaupungissa vieraillessa maistaa on paahdetut mantelit! Niitä myydään pienissä kojuissa ja niitä löytyy monia eri makuja. Mun lemppari noista oli kanelin makuiset mantelit ja niitä tuli ostettua paketti. Mantelit ovat aika tyyriitä, pieni paperitönikkä manteleita maksoi 4€. Mutta ovat ne kyllä niin hyviä että ehdottomasti tuon 4€ arvoisia! 🙂
Vanhassakaupungissa on myös ihan mielettömät kukkakaupat ja kukat ovat todella edullisia. Pitkään pohdimme mimmien kanssa, että oltaisiinko käyty hakemassa kukat kotiin, mutta jätettiin sitten kuitenkin tällä kertaa ostamatta. Jos olisin itse tullut suoraan kotiin reissulta, enkä lähtenyt Kouvolaan niin olisin varmaan napannutkin mukaan.
 

Paahdetut mantelit ovat must Vanhassakaupungissa

 
Jos kaipaa Viru-keskuksen lisäksi enemmän shoppailu-paikkoja, niin sitten kannattaa pyörähtää Rottermannin korttelissa. Sieltä löytyy useampia kauppoja, kuten Bershka, Stradivarius ja Pull and Bear, jonka lisäksi siellä on myös muutamien kalliimpien merkkien outlet. Outletista löytyi esim. Versacea, Paul Frankia jne.
Tallinasta löytyy siis paljon tehtävää ja puuhattavaa. Sinne pääsee niin näppärästi, että tuollaiset lyhyemmätkin pyrähdykset ovat ihan hauskoja silloin tällöin kavereiden kanssa tai vaikkapa perheenkin kesken. Nyt kuitenkin ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille! <3