Malta sporttaajan silmin

Noniin täällä ollaan kotiuduttu ja vihdoin taas sorvin äärellä! Kyllä meinaan menee päivät hujauksessa kun koko ajan on menossa johonkin suuntaan. Maltalta kotiuduin sunnuntaina ja eilinen sekä tämä päivä menee aika kiireessä kun yrittää saada kaikkia täällä kotona hoidettavia asioita ajantasalle. Mutta onneksi mulla on tähän salainen resepti joka toimii aina: senkun vain käärii hihat ja tarttuu toimeen! Tekemättömät työt on muutenkin semmoinen asia, mikä stressaa maailmassa ehkä eniten. Siksi ei auta kuin suihkia eteenpäin!
Huomenna olen lähdössä pikareissulle Tallinnaan, jossa vietetään äitienpäivää vähän myöhässä. Luvassa on äiti-tytär reissu, jonne lähtee minun ja äitini lisäksi perhetuttumme toinen äiti-tytär parivaljakko kotikonnuiltamme. Tulee niin ihana mimmien hemmottelu-reissu!
Sitten Maltaan. Maltalla vietimme Eevin kanssa 5 päivää. Oli ihana huomata, että meillä on Eevin kanssa tosi samanlainen rytmi, emmehän me ennen olleet oikeastaan tunteneet kunnolla. Tai toki olimme tunteneet, mutta ei olla oltu kovin paljoa tekemisissä. Tästä mimmistä tuli kyllä samantien ihan mun top-girl, me ollaan tosi samalla aaltopituudella! Ja toisten ihmisten kanssa on vaan niin helppo reissata, kun odotukset matkalta menee yksi-yhteen. Seuraavaa reissua odotellessa 😉
Meillä oli yhteisenä agendana treenaaminen, järkevästi syöminen, töiden teko ja auringonotto. Ja niitä kaikkiahan me tosiaan ehdittiin tekemään! Yövyimme Corinthia St. George’s Bay hotellissa. Hotelli oli mielestäni hyvä ja iso plussa tuli hyvästä aamiaisesta. Tarjolla oli aina hedelmiä, omeletteja ja munia, kasviksia ja runsaasti myös herkku-vaihtoehtoja. Aamiaisen sai siis syötyä todella järkevästi ja puhtaasti.
 

 

 
Hotellin allasalue oli todella suuri. Se oli useammassa tasossa ja aurinkotuoleja oli varmasti lähemmäs 80 kappaletta, ellei jopa enemmän. Allasalueelta pääsi myös hotellin omaan rantaan (oli aika pienehkö ja kallioinen), jossa oli lisää tilaa ja aurinkotuoleja.
Hotellin kuntosali oli puolestaan aika mielenkiintoinen. Se muodostui kahdesta osasta: kapeasta käytävästä ja cardio-alueesta. Salilta lötyti muutama kuntosalilaite ja runsaasti käsipainoja, joten vähän mielikuvitusta käyttämällä sielläkin saatiin hyvät treenit aikaan! Kävimme tekemässä treenejä myös läheisellä beachilla (tähän oli hotellilta matkaa n. 500m), jossa saatiin hyviä intervalleja tehtyä heti aamutuimaan! Tuolle rannalle ei tosiaan kannata suunnitella treenejä varhaisen aamun jälkeen, sillä siellä oli tupa aivan täynnä oikeastaan heti klo 10 eteenpäin.
 

 

 
Eevin eräs tuttava suositteli meille hotellin lähellä sijaitsevaa salia nimeltään Cynergi health and Fitness clubiamutta sinne me ei sitten koskaan ehditty. Sali olisi ollut kävelymatkan päässä hotellilta ja ainakin kuvista näytti tosi hyvältä ja isolta. Ensi kerralla pitänee sitten mennä testaamaan mikä tuo sali on miehiään!
Ruokapaikoista voin lämpimästi suositella Purea, josta sai ihania raakaherkkuja, itse kasattua salaatin, paikalla tehtyjä mehuja ja herkullisia kahveja. Tämä on ehdottomasti lounas/kahvi paikka, jonne kannattaa mennä käymään jos haluaa syödä aitoa ja terveellistä ruokaa! Pure löytyy osoitteesta High street , Sliema SLM1548. Fumia -nimistä kalaravintolaa, joka sijaitsi aivan ihanassa miljöössä, voin hyvin suositella merenherkuista pitäville henkilöille. Annokset yleisestikin ottaen olivat ihan valtavia menipä sitten minne tahansa syömään. Hinnat olivat osassa paikoista todella paljon edullisempia kuin Suomessa, mutta osassa paikoista melkein jopa samoissa hinnoissa. Erona kuitenkin tosiaan tuo annoskoko, joka on Maltalla ihan jättimäinen! 😀 Jopa Fine dine -paikoissa annokset olivat isoja! Fine dine paikoista voin suositella Corinthia hotellin yhteydessä olevaa Buddhamania, joka oli aivan ihastuttava paikka! Ruoka oli todella hyvää ja lisäksi ravintolassa oli ihana parveke-alue, johon pääsi syömään ja nauttimaan merimaisemasta.
 

 
Jos kaipaa vähän enemmän merellistä aktiviteettia, niin kannattaa tsekata Click & Boat -appi, joka toimii vähän kuin veneiden ”Airbnb”:nä. Me vuokrattiin päiväksi (klo 10-18) kivan kokoinen purkkari käyttöön ja hintaa tuolla oli 600€. Tuohon hintaan vielä kuului alkoholittomia juomia, snäksejä ja tietenkin oma kippari. Hinta ei siis ollut lainkaan paha, kun sen jakaa porukan kesken. Veneen kanssa kannattaa ehdottomasti suunnata Blue Lagoonille, jossa vesi on aivan kuin elokuvissa. Enpä ole ennen tainnut noin turkoosia ja kirkasta vettä nähdä missään! Vinkkinä kuitenkin, että merellä saattaa toisinaan käydä kylmäkin tuuli, joten vaatetusta kannattaa ottaa myös hiukan lämpimämminkin mukaan 😉
Ihana ja rauhallinen beachi, jossa kannattaa käydä on Paradise Bayssa, mikäli kaipaa omaa rauhaa. Siellä oli söpö pieni ranta, jossa todellakin sai olla rauhassa. Toki paikalla oli muitakin, mutta ihan ehdottomasti tuo ”salapaikka” oli rauhallisempi kuin monet muut rannat Maltalla.
 

 

 
Taksien hinnat eivät juurikaan poikenneet Suome hinnoista. Matkan hinta kannattaa aina sopia etukäteen kuskin kanssa. Jos haluaa kuitenkin selvitä vähän edukkaammin, niin kannattaa ladata Taxify -niminen appi puhelimeen. Se toimii Uberin tavoin ja sillä saa tilattua auton näppärästi juuri sinne missä milloinkin sattuu menemään. Sovellus laskuttaa vain kilometreistä, eli ei lainkaan seisoskelu ajasta. Taxifyn kautta matkustaminen olikin siis selkeästi halvempaa kuin varsinaisella taksilla ajo.
Meillä jäi kauheasti juttuja tekemättä! Meidän oli tarkoitus mennä suppailemaan (sup-lauta vuokraamo kuulema oli ihan jossain hotellin läheisyydessä), käydä Valletassa haistelemassa historian havinaa ja vaikka mitä muuta! Onneksi meillä on jo syyskuulle varattuna uusi reissu Maltalle, niin päästään tutkimaan nämäkin välistä jääneet nähtävyydet ja aktiviteetit. 😉
Kuvat: Eevi Teittinen
Bikinit: Rip Curl
Aurinkolasit: Polaroid eyewear