Palautumiskoulu osa 3

Yhteistyössä: Zero Point
Tällä kertaa Janni X Zero Point palautumiskoulussa käsitellään kompressiovaatteiden hyötyä mun omassa käytössä ja miten olen kokenut niistä olevan hyötyä. Kompressiovaatteet perustuvat asteittain alenevaan paineeseen, joka ”työntää” esimerkiksi nesteitä pois lihaksesta kohti sydäntä. Niinpä ne auttavat palautumaan ja poistavat ylimääräisiä nesteitä vaikkapa rasituksen tai lentomatkan jälkeen.
Itse olen tutustunut Zero Pointin kompressiovaatteisiin ja muutama vuosi takaperin, tarkalleen ottaen vuosi taisi olla 2013 kun kävin kaupasta ensimmäiset kompressiosäärystimet ostamassa. Silloin en ihan vielä ollu kunnolla perillä, mihin kaikkeen ne oikein voisivatkaan auttaa, mun mielestäni ne vain olivat kivan väriset ja nätit, joten pitihän sellaiset ehdottomasti saada, haha! 😀 Mun ekat ZP säärystimet olivatkin räikeän pinkit. Sen jälkeen repertuaari on kasvanut ja nyt sukkia ja säärystimiä löytyy kaapista sitten ihan jos jonkinmoisissa väreissä ja kuoseissa 😀
Kompressiotuotteita löytyy paljon muitakin. Mun omat suosikkini on ihan ehdottomasti nuo pitkät sukat ja heti seuraavana perään tulee kompressiohousut. Housut ovat ihan mahtavat monestakin syystä. Mm. siksi, että ne pitävät ihan kaiken paikoillaan ja holdissa esimerkiksi juostessa ja hyppiessä. 😉 Zero Pointilta löytyy myös monia eri malleja housuista, on puristavampaa ja kevyempää matksua ja lisäksi talviurheiluun omat lämpimämmät housut. Noita tuli käytettyä tosi paljon talvella, kun kävi koiran kanssa hölköttelemässä.
 

 
Mä kuulun itse niihin tyyppeihin, joilla kaikki mahdollinen ja mahdoton neste pakkautuu aina jalkoihin ja erityisesti nilkkoihin ja polven päälle. Hyvin huomaa vaikka kovan jalkatreenin jälkeen, että polvet saattaa olla kadoksissa pari päivää nesteen vuoksi, puhumattakaan siitä miltä nilkat näyttää lennon jälkeen jossei ole käyttänyt kompressiosukkia. Siinä pääsee aina leikkimään ”etsi kuvasta nilkat” -leikkiä 😀 Matkustan paljon ja ihan jo pidemmillekin automatkoille laitan usein kompressiosukat jalkaan, jottei jalat mene kankeiksi ja pökkelöiksi pitkään paikallaan istumisen vuoksi.
Sitten tuleekin seuraava vinkki suoraan ammatin puolesta! Jos mulla on esimerkiksi sporttikuvaukset tulossa tai ylipäänsä kuvaukset, missä ollaan mekossa tai shortseissa, nukun usein kompressiosukat jalassa. Tällöin jalat tuntuu ihanan kevyiltä aamulla herätessä ja nesteet on lähtenyt yön aikana mukavasti liikkeelle. Tämä toimii myös hyvin jos on tehnyt kovan jalkatreenin. Sukat auttaa palautumaan siis myös kovasta treenistä, ei pelkästään toimi esteettisesti ”lymfa-hoitona”.
 

 
Nyt kun juoksukausi alkaa taas olla käsillä (tai onhan tuo jo ollutkin hyvän tovin), niin voin lämpimästi suositella kokeilemaan juoksua komressiosäärystimillä tai sukilla. Mulla tosi helposti kipeytyy sääret/penikat/pohkeet eristyisesti kovalla asfaltilla juostessa. Oon saanut paljon apua säärystimistä myös tähän vaivaan. Toki jos penikat ovat päässeet todellatodella pahoiksi niin sitten siinä ei kyllä enää pelasta mikään muu kui jää ja kylmähoidot sekä hieronta. Mutta jos olet pähkäillyt tämän juoksu-ongelman kanssa, niin ehdottomasti kokeilun arvoinen kikka on kompressiosukat. 🙂
Zero Pointilta löytyy myös kompressiohihoja ja -paitoja, jotka puolestaan auttavat yläkropan palautumisen ja lymfakierron kanssa. Olen käyttänyt aika paljonkin näitä pitkähihaisia alus-/treenipaitoja ja ne tuntuu tosi hyviltä treenatessa. Hihoja olen myös käyttänyt muutamia kertoja, mutta ne eivät ole ihan juuri mun tarpeilleni ykkösjutut. Mutta sen sijaan esimerkiksi koripallossa ja monissa muissa heittolajeissa hihoja tuntuu vilisevän ihan pilvin pimein!
 

 
Palatakseni vielä omiin lemppareihini, eli sukkiin, niitäkin löytyy eri materiaaleissa. Oon todennut, että merinovillaiset sukat toimii ihan äärimmäisen hyvin esim. syksyllä vaelluskengän sisällä. Noilla on tullutkin heitettyä jos jonkin näköistä reissua aina Suomen Lapista Pohjois-Norjan vuonoille. 🙂 Erityisesti vaelluksessa, jossa mennään paljon mäkeen ja rinkka painaa selässä, pohkeet joutuu koville. Kompressiosukat myös parantavat suoritusta ja voimantuottoa, joten ei näistä tosiaan ole haittaa haastavammissakaan maastoissa 😉
Katso videolta lisää mun mietteitä kompressiotuotteista!
Jos innostuit päivittämään omia kompressiotuote-varastoja tai haluat ottaa tuotteet ensimmäistä kertaa testiin, niin kannattaa hyödyntää seuraava etu. Saat -20% kaikista normaalihintaisista tuotteista Zero Pointin verkkokaupassa koodilla JANNI20. Tarjous on voimassa 7.5 saakka.
Nyt ei muutakuin nauttimaan upeasta aurinkoisesta perjantai-illasta! Vappuriennot alkakoot!  🙂